انتهای افزایش قیمت بلیت کنسرت ها تا کجاست؟

برگزاری دوباره کنسرت ها و بازگشت موسیقی به فضای جامعه آن هم در آستانه نوروز و بعد از مدتی تعطیلی، در ذات خود اتفاق خوشایندی تلقی می شود، اما نرخ بلیت ها که تا ۷۰۰ هزار تومان در تهران رسیده است، این پرسش را به میان می آورد که انتهای این مسیر افزایش قیمت ها تا کجاست؟

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، چراغ برگزاری کنسرت ها که قبل از جشنوار موسیقی فجر روشن شده بود، همچنان تا نوروز ۱۴۰۲ که امسال با ماه مبارک رمضان هم همزمان شده، روشن می ماند. پیش از تعطیلی کنسرت ها، بلیت هر اجرا نهایتا تا مرز ۴۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسید ولی با از سرگیری کنسرت‌ها، این نرخ، طی یک بازه‌ زمانی کوتاه به ۵۰۰  تا ۶۰۰ رسید و اکنون ۷۰۰ هزار تومان هم به فروش می رسد.

ایسنا نوشت؛ پیشتر در گفت وگویی با برگزارکنندگان کنسرت ها، از سوی آنها چنین پیش بینی شده بود که افزایش نرخ بلیت هر کنسرت، با توجه به تاثیرات ناشی از کرونا بر جهان و دنیای هنر و همچنین نرخ تورم، امر چندان دور از ذهنی به نظر نمی رسد، اما مسئله اینجاست که این افزایش قیمت، نهایتا تا کجا ادامه دار خواهد بود و خط قرمز و پایان آن کجاست؟ خصوصا که سود حاصل از این رویه، صرفا در جیب خوانندگان پاپ و سرمایه گذاران آنها می رود و عملا نفعی را عاید قشر آسیب پذیر موسیقی نمی کند که همان فعالان حوزه موسیقی سنتی، نواحی و کلاسیک هستند.

با از سرگیری کنسرت‌های پاپ در یکی دو ماه اخیر، بلیت کنسرت‌ها تا سقف ۵۰۰ هزار تومان به فروش رسید که البته در همان زمان بلیت کنسرت‌های خواننده جوانی مانند «زانکو» در کیش تا ۸۰۰ هزار تومان هم فروخته شد. پس از آن در فاصله کوتاه زمانی، فرزاد فرزین هم بلیت کنسرت‌های خود را تا سقف قیمت ۶۰۰ هزار تومان به فروش رساند.

اکنون ولی به نظر می‌رسد که قرار است با موج جدیدی از افزایش قیمت بلیت ها رو به رو شویم؛ چراکه آغاز بلیت فروشی های اخیر با سقف قیمت ۷۰۰ هزار تومان همراه بوده است.

البته نکته‌ای که در این بین به چشم می‌خورد، اختلاف قیمت فروش بلیت برای کنسرت‌های مختلف است؛ چنانچه برخی از این کنسرت ها هنوز هم تا سقف ۵۰۰ هزار تومان بلیت فروشی می‌کنند. و از سوی متولیان امر به طور رسمی مشخص نشده است که این تفاوت قیمت دقیقا بر چه مبنایی شکل می گیرد؟

پیشتر درباره این اختلاف‌ها و تعیین نرخ بلیت کنسرت‌ها با برخی از تهیه‌کنندگان موسیقی صحبت کرده بودیم که یکی از آنها به ایسنا اینگونه توضیح داده بود: «بر اساس شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه اعضای صنف تهیه‌کنندگان آثار موسیقی، با مشورت یکدیگر و کارشناسی و تحلیل، قیمت‌گذاری بلیت ها را انجام می‌دهند؛ حال اگر قیمت‌گذاری برخی از کنسرت‌ها گران‌تر از رِنج اصلی و خارج از عرف، تعیین شود، بلیت ها به فروش نمی‌رود و عوامل آن کنسرت متضرر می شوند؛ البته چنین مواردی کم پیش می‌آید و در اکثر مواقع قیمت‌گذاری بلیت ها بر اساس سقف تعیین شده است.»

حال در شرایطی که خوانندگان جوان تر بلیت های کنسرت خود را با قیمت های بالا و سقف ۷۰۰ و ۸۰۰ هزار تومان (در تهران و کیش) به فروش می‌رسانند و بدین گونه کنسرت رفتن را به امری لاکچری بدل می کنند، شاید آن دسته از خوانندگانی که کارکشته‌تر و قدیمی‌تر هستند، خود را محق بدانند که با رقمی بالاتر به روی صحنه بروند که بدین ترتیب شاید فروش  کنسرت‌هایی تا سقف یک میلیون تومان هم در آیندهای نزدیک چندان دور از ذهن نباشد.

در ادامه این گزارش مروری خواهیم داشت بر کنسرت‌های خوانندگان مختلف که در روزهای آتی به روی صحنه می روند.

سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی:

علیرضا طلیسچی چهارشنبه ۱۰ اسفند در دو سانس ۱۹ و ۲۲، ناصر زینلی شنبه ۱۳ اسفند در دو سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰، مسعود صادقلو یکشنبه ۱۴ اسفند در دو سانس ۱۹ و ۲۲، مجید رضوی دوشنبه ۱۵ اسفند، احمد سلو سه‌شنبه ۱۶ اسفند در دو سانس ۱۹ و ۲۲.

رویال هال هتل اسپیناس پالاس:

علی یاسینی جمعه ۱۲ اسفند در دو سانس ۱۹ و ۲۲، رضا صادقی دوشنبه ۱۵ اسفند و سیروان خسروی ۱۷ اسفند.

تالار وحدت:

گروه «لیان» در دو شب ۱۰ و ۱۱ اسفند ساعت ۲۱.

 

دیدگاه تان را بنویسید