احمد ترابی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این شی شامگاه سه شنبه در حفاری های میدان امام خمینی(ره) شهر همدان در زیر خاک کشف شد و هم اکنون بررسی های علمی و کاوش های باستان شناسی بر روی آن در حال انجام است.
وی ادامه داد: قدمت این شی تاریخی هنوز مشخص نشده است و پس از اعلام نظر کارشناسان، گزارش های تکمیلی تهیه و اطلاع رسانی می شود.
گفتنی است؛ اواخر مهرماه امسال نیز در جریان احداث پیاده راه میدان امام خمینی(ره) همدان و در حین خاک برداری برای اصلاح تاسیسات زیرساختی برق، یک سرستون سنگی کشف شد که کارشناسان پس از بررسی قدمت آن را به دوران ایلخانیان نسبت دادند.
همچنین در مهرماه امسال در محدوده گنبد علویان در کوچه جراحان شهر همدان در حین خاکبرداری برای اصلاح شبکه های آب در عمق 3.20 متری از سطح معبر، یک تابوت سنگی به طول حدود 2متر و عرض 80 سانتی ‌متر و به ارتفاع 50 سانتی متر کشف شد که نتایج کاوش و بررسی از محتویات این تابوت نشان از وجود 2 اسکلت دارد که در مطالعات اولیه بر روی اسکلت‌ های به ‌دست آمده مشخص شد یکی از اسکلت‌ها مربوط به مرد و دیگری مربوط به یک زن است.
در این تابوت سنگی نشانه هایی از اسکلت یک زن و یک مرد یافت شد که قدمت آن به دوره اشکانیان باز می گردد و این نتایج نشان از آن دارد که در دوران تاریخی و به خصوص در دوران اشکانیان (بیش از 2000 سال پیش از میلاد) ایرانیان دارای فرهنگ تدفین خانوادگی بوده و ارزش و احترام زیادی برای زنان قائل بودند.
به گزارش ایرنا، استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارای بیش از یک هزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده و به واسطه وجود شمار زیادی از آثار تاریخی، تفریحی و توریستی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین معرفی شده است.
1181/2090
خبرنگار: الهام تدین**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.