دکتر مامک هاشمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان یکی از  اشتباهات تغذیه ای افراد را مصرف افراطی دم نوش ها و روی آوردن به مصرف بیش از حد سیر خام دانست و گفت: در هر شرایطی باید تعادل رعایت شود و بهترین و مهمترین نکته برای رعایت تغذیه مصرف مواد غذایی با توجه به فصول سال است.

با بیان اینکه هر فصل توصیه های تغذیه ای خاص خود را دارد افزود: ماندن در خانه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، نباید زمینه‌ای برای پُرخوری و گرایش به مصرف غذاهای پرکالری و سنگین شود.

وی اظهار داشت: کم مصرف کردن غذاهای سنگین و پرگوشت، پرهیز از خوردن آجیل های شور و استفاده از غذاهای سبک و گیاهی در فصل بهار مورد تاکید است.

وی اضافه کرد: در فرهنگ ایرانی چون دید و بازدید در آغازین روزهای فصل بهار بوده و میزان مهمانی ها در این روزها افزایش می یابد بنابراین تغذیه مردم نسبت به سایر روزهای عادی و غیرتعطیل سال غلیظ، چرب و سنیگن تر شده اما امسال با وجود کاهش دید و بازدیدهای نوروزی، ماندن در خانه و افزایش اوقات فراغت روی آوردن به پُرخوری را بیشتر کرده است.

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان بیان کرد: سوپ ها و آش های ساده از جمله آش شعله قلم کار یا آش رشته که رشته آن غذا را غلیظ و سنگین برای این فصل توصیه نمی شود بلکه مصرف سوپ و آش سبزیجات با مقدار کمی جو گندم، برنج  و سبزیجات بدون افزودن شیر و  خامه که خاصیت چربی دارد، بهتر است.

مصرف سوپ و آش سبزیجات با مقدار کمی جو گندم، برنج  و سبزیجات بدون افزودن شیر و  خامه که خاصیت چربی دارد، بهتر است.

هاشمی اظهار داشت: رعایت توصیه های تغذیه ای بهترین راه برای پیشگیری از بیماری عفونی است چراکه افراد دارای اضافه وزن و به نوعی انباشتگی مواد زائد در بدن مستعد بیماری بوده بنابراین باید از پُر خوری جلوگیری کنند.

وی افزود: تحقیقات نشان داده با کاستن دریافت کالری، بدن بهتر می تواند با بیماری مبارزه کند و بهترین توصیه تغذیه ای برای ایمن ماندن در برابر بیماری در پیش گرفتن یک حالت، مثل روزه داری خفیف است.

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اضافه کرد: گاهی مواقع در جریان بیماری، بدن دچار کم اشتهای می شود که این روند را طبیعت بدن برای مقابله با بیماری در پیش گرفته است بنابراین نباید سعی کرد به بیمار غذاهای غلیظ و سنگین داد بلکه بهترین غذا برای پیشگیری و درمان سوپ ها و آش های ساده است.

هاشمی اظهار داشت: به هیچ وجه  افراط و زیاده روی در مصرف یک نوع، سبک و دسته غذاهای خاص توصیه نمی شود چراکه افراد دارای مزاج ها و شرایط طبیعی، سنی، جسمی، جنسی و فیزیولوژیک مختلف هستند.

وی ادامه داد: بنابراین نمی توان یک نسخه برای همه پیچید و گفت همه مردم هر روز به یک مقدار مشخص از یک ماده غذایی استفاده کنند چراکه احتمال دارد این قبیل تجویزها برخی افراد را دچار عارضه کند، بنابراین تغذیه باید به تعادل باشد.

مصرف سیر خام به مقدار زیاد به هیچ وجه توصیه نمی شود بلکه به جای آن می طلبد سیر را به حد معمول داخل غذا ریخته و به صورت پخته آن را مصرف کرد.

هاشمی با بیان اینکه مصرف سیر خام به مقدار زیاد به هیچ وجه توصیه نمی شود اضافه کرد: به جای این کار می طلبد سیر را به حد معمول داخل غذا ریخته و به صورت پخته آن را مصرف کرد.

وی افزود: در بین میوه ها مصرف روزی یک عدد سیب توصیه می شود همچنین در صورت ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوانزا و کرونای خفیف و ضرورت مراقبت در منزل، می توان برای کنترل تب از آب سیب استفاده کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان  بیان کرد: میزان مراقبت از افرادی که دچار بی اشتهایی می شوند را باید افزایش داد تا آنها دچار ضعف و کم آبی نشوند بنابراین باید غذاهای رقیق که بار زیادی برای هضم آن تحمیل نمی شود به آنها داد.

وی اضافه کرد: نوع تغذیه به گونه ای باشد که دفع مدفوع روزانه بیش از یک بار اتفاق بیافتد همچنین افراد دارای سوء تغذیه از خوردنی ملایم یا شربت خاکشیر با آب گرم استفاده کرده و در صورت داشتن تب به این نوشیدنی ها مقداری عرق کاسنی به خاک شیر اضافه کنند.

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ادامه داد: شربت آب لیموترش با ترکیب عسل و آب گرم جزو نوشیدنی های پاکسازی کننده بدن هست که همه می توانند آن را استفاده کنند.

دکتر هاشمی اظهار داشت: مبتلایان به بیماری حاد کوتاه مدت باید حجم و مقدار غذای خود را کم کنند و از غذاهایی که حجم متوسط و غلظت و سنگینی کمی دارند مصرف کنند تا بدن انرژی زیادی برای هضم و دفع آنها نیاز نداشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.