پس از هشدار هواشناسی مبنی بر احتمال بروز سیلاب در استان همدان به ویژه مناطق جنوبی و غربی، نشست فوق العاده اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان همدان تشکیل شد.

طبق نقشه های هواشناسی این سیستم بارشی کم فشار سودانی از بعداز ظهر روز دوشنبه هفته جاری وارد همدان شده و بارش های سیل آسایی استان را فرا گرفت و بیشترین میزان بارندگی را در مناطق جنوبی استان شامل نهاوند، ملایر، تویسرکان و مقداری اسدآباد داشتیم.

بنابراین تدابیری توسط ستاد مدیریت بحران از جمله آمادگی نهادهای امدادی نظیر اورژانس و هلال احمر برای امداد رسانی، فراهم بودن بسترهای زیر ساختی نظیر فیبر نوری و مخابرات، هشدارها به باغداران و گلخانه داران، برقراری سریع جریان برق در صورت بروز قطعی و هشدار برای پیشگیری از تردد و اتراق مردم از حاشیه رودخانه ها و دیگر اولویت ها پیش بینی شد.

دریچه سدها باز شد

به دنبال این هشدارها و تاکید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان دریچه سدهای سرابی و کلان باز شد تا آمادگی مهار سیلاب را داشته باشند.

به دنبال این هشدارها و تاکید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان دریچه سدهای سرابی و کلان باز شد تا آمادگی مهار سیلاب را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در این باره اظهار داشت: سد کلان ظرفیت مناسب برای مدیریت سیلاب های اخیر دارد و همچنین از چند روز گذشته با بازگشایی دریچه تحتانی سد، از حجم آن به منظور کنترل، مدیریت سیلاب و جلوگیری از آسیب ها به پایین دست سد کاسته شده است.

منصور ستوده اضافه کرد: دریچه تحتانی مخزن سد سرابی نیز از امروز بازگشایی شد تا آمادگی مهار سیلاب‌های ناشی از بارندگی و ذوب برف های بالادست را داشته باشد.

وی از ساکنان شهرهای جنوبی استان خواست از هرگونه توقف و عبور و مرور در حریم و بستر رودخانه ها اجتناب کنند همچنین روستائیان از تردد، توقف و اسکان در حاشیه رودخانه و مسیل ها، سدها، تاسیسات آبی، تغذیه های مصنوعی و بندهای ذخیره آب بپرهیزند.

۶ روستا درگیر در سیل

مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: سیلاب ناشی از بارندگی روز گذشته وارد کوچه، معابر و برخی از منازل مسکونی ۶ روستای حاشیه رودخانه گاماسیاب نهاوند شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان: روستاها متاثر از سیلاب نهاوند شامل «عسگرآباد»، «لیلان»، «بالاچوب»، «مهین آباد»، «چولک اصلی» و «فیاضمان» است.

علیمردان طالبی اظهار داشت: روستاها متاثر از سیلاب نهاوند شامل «عسگرآباد»، «لیلان»، «بالاچوب»، «مهین آباد»، «چولک اصلی» و «فیاضمان» است که با وجود تذکر و هشدارهای مدیریت بحران در زمینه احتمال آبگرفتگی اما برخی از ساکنان حاشیه سراب گیان به این توصیه ها و هشدارها توجهی نکردند و نسبت به تخلیه منازل تاخیر کردند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان بیان کرد: هم اینک شماری از ساکنان روستاهای یاد شده، واحدهای مسکونی خود را تخلیه کرده و اقدام به عزیمت به منازل دوستان و بستگان کردند.

طالبی افزود: پس از بارندگی شدید جلسه اضطراری ستاد پیشگیری، فرماندهی و عملیات پاسخ به بحران استان با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان و جمعی از مسوولان تشکیل شد.

وی اضافه کرد: با توجه به بارندگی شدید در همه مناطق استان و وضعیت بحرانی در شهرستان نهاوند، ضمن هماهنگی با مدیران تمامی دستگاه های اجرایی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان به همراه مدیران کل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، آب منطقه ای و آب فاضلاب و مدیریت بحران برای بازدید، سرکشی و رسیدگی به امورات در شهرستان نهاوند حضور یافتند.

وی گفت: با توجه به شناسایی نقاط ضعف و آسیب در سیلاب فروردین امسال امید می رود با مشکلی در بارندگی های پیش رو مواجه نشویم و از اداره کل راهداری همدان انتظار می رود نسبت به پاکسازی دهانه پل ها، سردهنه، ورودی و خروجی پل ها اقدام کنند تا شاهد بروز مشکل هنگام بارندگی و سیلاب نباشیم.

 تانکرهای آب روانه روستاهای گیان شدند

بخشدار گیان نیز به ایرنا اظهار داشت: بروز سیلاب و طغیان رودخانه‌ها آب آشامیدنی سه روستای «سرخلیجه»، «حاجی آباد» و «چنار» را قطع و آب شهر گیان را گل آلود کرده و هم اینک آب‌رسانی توسط تانکر صورت می‌گیرد.

بخشدار گیان نیز به ایرنا اظهار داشت: بروز سیلاب و طغیان رودخانه‌ها آب آشامیدنی سه روستای «سرخلیجه»، «حاجی آباد» و «چنار» را قطع و آب شهر گیان را گل آلود کرده و هم اینک آب‌رسانی توسط تانکر صورت می‌گیرد.

هاشم جهانگیری بیان کرد: بارندگی شدید و بروز سیلاب روز گذشته به زیر ساخت های خیابانی، مسیر شهر بخش گیان و  راه ها و تاسیسات خسارت وارد کرد.

وی با بیان اینکه با استفاده از بیل مکانیکی سیلاب به سمت رودخانه هدایت شد اضافه کرد: سیل به بسیاری از راضی کشاورزی در مناطق روستایی آسیب زد و هم اینک ۲ روستای«گیل آباد» و «مهین آباد» بیشترین مشکل را دارند.

بخشدار گیان ادامه داد:  ۲ راه روستایی این بخش مسدود شده بود که با همت تیم های امدادی تا صبح این مسیرها بازگشایی شد.

جهانگیری با بیان اینکه حوزه آبخیز و آبریز دچار خسارت شده اند بیان کرد: پل های مسیر زرین دشت تا گیان تخریب و خسارت دیده بودند چرا که این پل ها لوله بوده و گنجایش عبور دادن سیلاب را ندارند.

وی اضافه کرد: بنابراین به علت بالا بودن حجم آب، لوله ها دچار نقص فنی شده و آب نمی توانست از داخل آنها جریان یابد با این حال باید این لوله ها در آینده به پل های سیمانی تبدیل شوند.

جهانگیری ادامه داد: با مدیریت تیم های امدادی، هدایت آب توسط بیل مکانیکی و لودر همیچگونه خسارت جانی وارد نشده و تمامی خسارت ها مالی بوده است.

رفع آبگرفتگی منازل 

سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان نهاوند نیز به ایرنا گفت: به دنبال بروز سیلاب در این شهرستان عملیات برای تخلیه آب از ۱۰۳ منزل روستایی انجام شده است.

حمید نوروزی بیان کرد: هم اینک پنج تیم هلال احمر شامل نجاتگران توانمند در حال امداد رسانی به روستانشینان و تخلیه آب از منازل روستایی با استفاده از پمپ آب و کف کش است.

سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان نهاوند اظهار داشت: به منظور اسکان اضطراری ساکنان روستاها، مساجد و اماکن ورزشی پیش بینی شده اما بیشتر افراد در منزل دوستان و آشنایان و بستگان اسکان یافتند.

نوروزی ادامه داد: با وجود پیش بینی چندین دستگاه آمبولانس برای انتقال سریع مصدومان احتمالی اما سیلاب شب گذشته مصدومی نداشت. 

بارندگی شدید و طغیان آب رودخانه ها موجب محاصره ۶ روستای نهاوند توسط سیلاب شده و هم اینک جلسه ستاد مدیریت بحران استان در نهاوند تشکیل شده است

ذخیره وسایل مورد نیاز توسط هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان نیز بیان کرد: این مجموعه برای حوادث احتمالی ملزومات مورد نیاز را ذخیره و انبار کرده است و هم اینک پتو و دیگر اقلام ضروری به اندازه کافی وجود دارد و هیچ آسیب دیده ای بدون کمک باقی نمی ماند.

بهروز کارخانه ای از مسوولان مدیریت بحران استان خواست محل اسکان اضطراری مسافران در راه مانده را از هم اینک مشخص کنند تا نسبت به تجهیز و قراردادن جیره خشک و بسته غذایی آماده اقدام شود.

کارخانه ای اطلاع رسانی به موقع به مردم را برای بالا بردن آمادگی و تشویق به خود امدادی در راستای شعار هر خانواده یک امدادگر مورد تاکید قرار داد و افزود: موقع بروز حادثه نباید افراد به فکر فیلم و سلفی گرفتن با حادثه دیده باشند بلکه باید به کمک او بشتابند.

۲ بیمارستان در مسیر سیلاب

مدیر اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: به علت بی توجهی هنگام مطالعه آمایش سرزمینی ۲ بیمارستان این استان در محل نامناسب قرار گرفتند که بی درنگ پس از بارندگی و بروز سیلاب، آب به داخل آنها نفوذ می کند.

حبیب الله معصومی اضافه کرد: برای این ۲ بیمارستان که مکان نامناسبی برای ساخت آنها پیشتر انتخاب شده باید به گونه ای اقدام کرد که هنگام بروز سیلاب آسیب نبیند.

وی بیان کرد: حوزه بهداشت و درمان بر اساس سیل فروردین ماه امسال دستورالعملی تحت عنوان کد ۵۰۰ تدوین و پیش بینی کرده که تمامی دستورالعمل ها در آن گنجانده شده است. 

وی افزود: ۶۲ پایگاه شهری و جاده ای با یکصد دستگاه آمبولانس به شهروندان و مسافران عبوری خدمات رسانی می کند که با توجه به کوهستانی و سخت گذر بودن جاده های همدان امسال ۱۲ دستگاه آمبولانس بنز کمک دار به همدان اختصاص یافت.

وی ادامه داد: ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک بالگرد اورژانس برای خدمات رسانی آماده است اما احتمال می رود به علت شرایط جوی نامناسب نتوان از بالگرد برای امداد و نجات بهره گرفت.

آغاز خروج سامانه بارشی از همدان

کارشناس اداره‌کل هواشناسی همدان به ایرنا گفت: سامانه بارشی که روز گذشته /سه شنبه/ در آسمان استان فعالیت خوبی داشت، از عصر امروز به تدریج از سمت شرق خارج می‌شود.

محمدحسن باقری شکیب افزود: بر اساس بررسی نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، آسمان بیشتر نقاط این استان در ۲۴ ساعت آینده، نیمه ابری تا تمام ابری، به تدریج کاهش ابر، همراه با وزش ملایم باد و مه صبحگاهی پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هسته اصلی این سامانه بارشی در حال خروج از استان است، اظهار داشت: از بعدازظهر امروز این سامانه رفته رفته آسمان همدان را ترک می‌کند و برای امشب در نقاط مختلف استان بارش نداریم.

باقری شکیب عنوان کرد: به دنبال خروج این سامانه از فردا /پنجشنبه/ دمای کمینه بیشتر نقاط این استان کاهش می‌یابد و دمای برخی از نقاط به پنج درجه سانتی‌گراد زیر صفر می‌رسد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.