امید ذاکری روز سه شنبه در گفت و گو اختصاصی با ایرنا اظهار داشت: توسعه جنگلهای مانگرو با توجه به نقش بسزای آنها در کاهش برخی مشکلات زیست محیطی در دستور این اداره کل است.
وی زمان کاشت نهال های مانگرو را 3 ماهه پایانی سال اعلام کرد و افزود: وسعت جنگلهای مانگرو در هرمزگان حدود 21 هزار هکتار است که 11 هزار هکتار آن در حد فاصل شمال غربی جزیره قشم و بندر خمیر قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی هرمزگان اظهار داشت: نهال های مانگرو شامل 2 گونه حرا و چندل است که تنها در هرمزگان هر 2 نوع آن وجود دارد و در 2 استان دیگر (بوشهر و سیستان و بلوچستان ) تنها گونه حرا موجود است.
به گفته ذاکری گونه چندل به عنوان تنها گونه درختی زنده زای کشور به طور ویژه تنها در خور آذینی شهرستان سیریک استان هرمزگان رویش دارد.
وی با تاکید بر حفظ و حراست از جنلگهای مانگرو، خاطر نشان کرد: تحقیقات بسیاری بر روی این جنگلها انجام شده که براساس نتایج این تحقیقات صید آبزیان در محل رویش این جنگلها بسیار بیشتر از مناطق دیگر است.
سطح جنگل های استان هرمزگان با استناد به نقشه پوشش گیاهی مورد تصویب و تائید شورای عالی جنگل و مرتع کشور، حدود یک میلیون و 100 هزار هکتار است که از نظر وسعت جنگل ها این استان رتبه چهارم کشور را دارد.
جنگل های مانگرو ( شامل حرا و چندل ) بر روی خاک های لجنی حاصل از فرسایش سواحل رشد کرده و با جز و مد دریا بر روی آب شناور هستند و برگ های این درختان آب دریا را فیلتر و برای استفاده شیرین می کنند.
50 درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان در جنگل های حرا تخم ریزی می کنند.
جنگل های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه ، گل های خوشه ای زرد رنگ می دهند و از آخر مرداد بذر حرا برای تولید نهال از این درختان برداشت می شود که با مشارکت مردم بومی ساحل نشین بذرها برداشت وکاشت نهال در آبان انجام می شود.
گونه چندل با نام علمی Rhizophora mucronata از تیره Rhizophoraceae است که تعداد تیره های آن در جهان چهار جنس و 16 گونه عنوان شده که در ایران یک گونه آن به نام چندل در خور آذینی از توابع شهرستان ساحلی سیریک رویش دارد.
تالاب آذینی در فاصله 35 کیلومتری شهرستان سیریک و در فاصله 210 کیلومتری بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع است.
درختان چندل از لحاظ تنوع اکولوژی و موقعیت جغرافیایی خاص، زیستگاه ارزشمند گونه های جانوری و گیاهی بوده و یکی از ناحیه های مهم زمستان گذرانی پرندگان در معرض خطر انقراض می باشد.
گیاه چندل درختچه ای پرشاخه به ارتفاع 10 متر باپوست قهوه ای و قرمز است.
از ویژگی های گونه چندل زنده زائی است، به طوریکه نونهال، دوره ای از رشد خود را بر روی پایه مادری می گذراند و پس از اینکه طول ریشه به 30تا 40 سانتیمتر رسید از شاخه جدا شده و با توجه به مخروطی شکل بودن آن، پس از سقوط آزاد بطور مستقیم در صورتی که در زمان جزر دریا باشد، در خاک فرو رفته و پایه جدیدی را ایجاد می نماید.
از مساحت 7 میلیون و200 هزار هکتاری استان هرمزگان، 6 میلیون و 900 هزار هکتار جزو عرصه های منابع طبیعی است که یک میلیون و 100 هزار هکتار آن جنگل، 4 میلیون و 93هزار هکتار مرتع و یک میلیون و 565 هزار هکتار آن را بیابان تشکیل می دهد.
7198/ 6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.