هوشنگ ملایی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر پرهیز افراد بر شنا در مناطق ناامن به ویژه در سدها و تاسیسات آبی استان، اظهار کرد: شنا کردن در این مکان ها ممنوع بوده و در صورت مشاهده مطابق قانون برخورد می شود.
وی بیان داشت: شرکت آب منطقه ای هرمزگان به منظور پیشگیری از وقوع حوادث تلخ که ناشی از بی توجهی افراد به هشدارهای داده شده در این خصوص می باشد، اقدام به نصب تابلوهای هشدار دهنده در اطراف سدها و تاسیسات آبی متعلق به این شرکت کرده است.
ملایی اضافه کرد: در صورت بی توجهی افراد به این اعلام ممنوعیت و شناکردن در تاسیسات وقوع هرگونه پیامد ناگوار احتمالی متوجه این شرکت نیست و از خانواده ها می خواهیم مراقب فرزندان خود باشند و از شنا کردن در این مکان ها پرهیز کنند.
وی افزود: شنا در این تاسیسات که تنها برای آبرسانی طراحی و احداث شده، با خطرات جانی بسیار همراه بوده و احتمال غرق شدن در آنها بسیار بالا می باشد و همچنین هیچ دیه ای به ورثه شخص تعلق نمی گیرد.
ملائی تصریح کرد: به دلیل پستی و بلندی های ناهمگون و غیر یکنواخت بستر سدها و تغییرات عمقی قابل توجه، شنا کردن در سدهای استان بسیار خطرناک بوده و امکان غرق شدن شناگران در مخازن آبی وجود دارد.
به گفته وی ، لغزندگی حاشیه مخازن سدها و بندهای انحرافی و مکش جریان آب و شرایط رسوبی کف آنها، خطر مرگ را برای شناگران به همراه دارد.
ملائی در ادامه با تاکید بر اینکه سدها و مخازن آبی محل مناسبی برای شنا کردن نبوده، از افرادی که این مکان را برای تفریح انتخاب می کنند خواست تا به خاطر حفظ سلامت خود و خانواده هایشان به علائم هشدار دهنده و تذکرهای ارائه شده توجه جدی نشان دهند.
با آغاز فصل تابستان و افزایش دما، بسیاری از مردم به ویژه نوجوانان و جوانان علاقه‎مند به تفریح و شنا در سدها و تاسیسات کنار سدها می‎شوند، که این علاقمندی موجب بروز حوادث جبران ناپذیری می شود.
با وجود توصیه‎هایی که به خانواده‎ها در زمینه استفاده نکردن از آب سدها برای شنا می‎شود اما نوجوانان وجوانان خیلی به این توصیه‏ ها توجهی ندارند و برای چند دقیقه تفریح و سر به سر گذاشتن با دوستان به کام مرگ می‎ روند.
ساکنان مجاور سدها و تاسیسات ، بیشتر در معرض غرق شدگی هستند چراکه با هربار دیدن سد و خنکی آب دوست دارند شنا کنند، اما باید متوجه عواقب چنین بی‎توجهی‎هایی نیز باشند ، ممنوعیت شنا در چنین مکان‎هایی که عواقب شنا در آن‎ها گوشزد شده موجب می‎شود تا خانواده‎ها داغدارعزیزانشان شوند.
مردم باید توجه داشته باشند که سدها برای تامین آب شرب و کشاورزی طراحی و ساخته شده اند و نباید در آنها شنا کرد چراکه موارد لازم برای ایمنی شناگران در آنها وجود ندارد.
انباشت آب در پشت سد و جریان آب زیرین از خطرات پنهان شده در پشت سدهاست، زیرا جریان شدید آب در قسمت زیرین برقرار بوده و روی آب، ساکن به نظر می رسد.
پس در چنین شرایطی بلافاصله پس از ورود شناگر جریان زیرین او را به داخل کشیده و با خود می برد و شخص نیز قادر به کنترل خود نخواهد بود و به همین خاطر توصیه می شود از شنا کردن در دریاچه سدها و جریان تند و شدید رودخانه ها به شدت خودداری گردد.
از آنجایی که کانال های آبیاری به منظور انتقال آب به مزارع کشاورزی طراحی و احداث شده ، شیب بدنه کانال ها زیاد بوده و همین امر خطر غرق شدن را افزایش می دهد.
تأسیسات آبی استان هرمزگان شامل سدهای مخزنی استقلال میناب ، جگین ، شمیل و نیان و شبکه های آبیاری و زهکشی میناب ، ایستگاه های پمپاژ و سدهای انحرافی می باشد.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی انتشاردهنده: خلیل تنیده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.