شاهین شاهی زاده روز یکشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا، مهم ترین دلیل این افزایش را استفاده ازادوات خطی کف کار (کارنده) ویژه گندم و دیگر ادوات مخصوص کشت ذرت دانه ای و کلزا عنوان کرد.
وی با اشاره به استقبال بهره برداران از این طرح پیش بینی کرد تا پایان سال زراعی جاری (شهریور97تاشهریور98) کشت مکانیزه گندم در هرمزگان به بالای 75درصد برسد.
این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان یادآورشد: دراین راستا تعداد دستگاه های خطی کارکف کار گندم و کلزا نیز در این استان از هشت دستگاه سال 94هجری شمسی به بیش از100 دستگاه رسیده درحالیکه برای کشت مکانیزه گندم در سطح هر250هکتارنیاز به یک دستگاه 'کارنده' است.
به گفته وی هم اکنون کار کشت، داشت و برداشت 98درصد کلزا و 100درصد ذرت دانه ای در سطح این استان به روش مکانیزه انجام می شود.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان سطح زیر کشت گندم زارهای این استان نزدیک به 13هزار هکتار اعلام شده که حدود هشت هزارهکتار آن به روش مکانیزه کشت می شود.
این منبع خاطرنشان ساخت: در راستای مکانیزه کردن بخش کشاورزی و زیرمجموعه های آن ازجمله شیلات در سال زراعی جاری 133میلیارد ریال تسهیلات بانکی اختصاص یافته که تاکنون 121میلیاردو 118میلیون ریال آن از سوی بانکهای عامل در هرمزگان به متقاضیان پرداخت شده است.
شاهی زاده ابراز داشت: بهره برداران با دریافت این تسهیلات درمجموع 207دستگاه شامل 21دستگاه تراکتور، 25دستگاه ادوات کشاورزی و 161دستگاه انواع ادوات آبزی پروری و صیادی خریداری کرده اند.
' با استفاده از ادوات کشت مکانیزه گندم، میزان بذر مصرفی از 400کیلوگرم درهکتاربه روش سنتی به150کیلوگرم کاهش می یابد و در دیگر نهاده های مصرفی از جمله سم و آب نیز صرفه جویی قابل ملاحظه ای می شود.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان وسعت زمین های کشاورزی این استان 156هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و 300هزارتن محصول باغی و زراعی فصلی و خارج از فصل اعلام شده است.
دراین اطلاعات وسعت زمین های زیر کشت گندم درهرمزگان 13هزار هکتار، کلزا بیش از 2هزار هکتارو ذرت دانه ای نیز 4هزارو 500هکتار ذکر شده است.
6149 /6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.