« احمدرضا لاهیجان‌زاده» عصر چهارشنبه در جریان بازدید از شرکت معدنی املاح ایران و تالاب میقان اراک در جمع اصحاب رسانه افزود: توسعه گردشگری در تالاب‌ها باید به گونه‌ای باشد که آسیبی متوجه این سرمایه‌های طبیعی نشود.

وی بیان کرد: ۱۴۰ تالاب در کشور با وسعت سه میلیون هکتار وجود دارد که ۴۴ مورد از ان‌ها در افزایش گرد و غبار تاثیرگذار هستند و به مدیریت اصولی و ترمیم مشکلات نیاز دارند.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور ادامه داد: طرح‌هایی از جمله مقابله با گرد و غبار از سوی سازمان جنگل‌ها و محیط‌زیست در راستای احیای تالاب‌های کشو در دست اجرا است.

لاهیجان‌زاده اظهار داشت: فعالیت واحد معدنی املاح ایران در تالاب میقان اراک در راستای فرآیند صدور مجوز و در چارچوب قوانین وقت انجام می‌شود و اگرچه این واحد در گذشته مشکلاتی را  برای تالاب ایجاد کرده اما اکنون در راستای تعهدات زیست‌محیطی خود گام‌های بلندی برداشته است و دغدغه زیست محیطی و کاهش آسیب به تالاب در این شرکت با جدیت دنبال می‌شود که این نقطه مثبتی است.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور اضافه کرد: حفظ تالاب میقان مطالبه‌ای مردمی است و این مطالبه برگ برنده برای محیط‌زیست است.

لاهیجان‌زاده تصریح کرد: همدلی خوبی در استان مرکزی برای رفع مشکلات تالاب میقان اراک وجود دارد و یکی از اقدام‌های موثر واحد معدنی املاح انتقال پسماندها و باطله‌ها از طریق ایجاد خط پمپ است.

مدیرعامل شرکت املاح ایران نیز در این نشست گفت: نخستین واحد سولفات سدیم کشور در سال ۷۰ در سمنان راه‌اندازیشد  و تشکیلات فرآوری معدنی در تالاب میقان سال ۷۵ دنبال شد و در سال ۸۰ به بهره‌برداری رسید.
«علی رستمی» افزود: در سال ۷۵ سهام این واحد از دولتی به عام تبدیل شد و اکنون ۸۰ درصد سهام آن مربوط به سازمان تامین اجتماعی و ۲۰ درصد سهامداران خصوصی است.
وی بیان کرد: نیاز سالانه کشور به سولفات سدیم ۲۵۰ هزار تن است که واحد معدنی املاح ایران در ۲ مجموع اراک و سمنان، سالانه ۱۹۰ هزار تن را تامین می‌کند.
مدیرعامل شرکت املاح معدنی ایران ادامه داد: سالانه ۵۰ هزار تن سولفات سدیم به کشور وارد می‌شود که در سال جاری تاکنون ۳۰ هزار تن وارد شده است.
رستمی تصریح کرد: مجوز برداشت ماده معدنی از تالاب میقان در سال ۷۹ از سوی هیات دولت وقت صادر شده است و این واحد علاوه بر سولفات سدیم بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده نمک کشور است.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران ادامه داد: سالانه این شرکت ۸۰ هزار تن نمک تولید می‌کند و ۳۰ هزار تن آن را به کشورهای همسایه و روسیه صادر می‌شود.
رستمی بیان کرد: واحد معدنی املاح به دنبال تولید سولفات پتاسیم و بی‌نیازی کشور از این ماده است.
وی گفت: سالانه ۲۰۰ هزار تن سولفات سدیم برای مصارف کشاورزی در کشور وارد می‌شود و گام نخست این طرح سال آینده با ظرفیت ۴۰ هزار تن در سمنان راه‌اندازی شده و پیش‌بینی می‌شود تا ظرفیت ۱۲۰ هزار تن افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران اضافه کرد: انتقال مکانیزه پسماند حاصل از فرآوری ماده معدنی سولفات سدیم به بستر معدن میقان، برگرداندن پسماند خروجی به‌صورت دوغ‌آب از طریق پمپ، انتقال بیش از ۲میلیون تن پسماند خشک به معدن میقان از مهمترین اقدام‌های زیست محیطی این شرکت است‌.
رستمی یادآور شد: ۱۵ سال اجازه انتقال پسماند به این شرکت داده نشد و پس از صدور دستور تاکنون ۲ میلیون تن باطله برگشت داده شده و مقرر است بقیه پسماندها نیز تا ۲ سال آینده برگشت داده شوند.
وی تاکید کرد: پایش‌ پیوسته آلایندگی هوا، بوته‌کاری سالانه ۵۵ هکتاری، نصب آب‌راه‌های مناسب در مسیر جاده دسترسی به معدن، بهبود شرایط جاده دسترسی به معدن و نوسازی و بازسازی ۶ کیلومتر از جاده دسترسی از شهر اراک به تالاب میقان با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۰میلیارد ریال از دیگر اقدام‌های زیست محیطی این واحد است.
مدیرعامل شرکت معدنی املاح ایران افزود: در راستای صیانت از محیط‌زیست میقان و اقدامات حرفه‌ای در این زمینه، طرح‌های مطالعاتی مختلفی با دانشگاه اراک و شرکت‌های مورد تایید محیط‌زیست استان مرکزی صورت گرفته و در حال اجرا است.

تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانون‌های تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خودکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنچه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونه‌های خاص و مهم تحت حمایت بین المللی است که تالاب میقان هر ساله با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.