سید«علی آقازاده» روز دوشنبه در هفتمین نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی افزود: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده تاپایان آبان ماه میزان بارندگی‌ها در در سال آبی جاری در این استان به ۱۰۲ میلیمتر افزایش می یابد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ میلیمتر کاهش و نسبت به میانگین بارش‌ها در سال‌های گذشته روند افزایشی یافته‌است.

وی ادامه داد: ادامه این بارندگی‌ها در سال جاری تقویت سفره‌های زیر زمینی دشت‌ها و سدهای استان مرکزی را به همراه دارد.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: تلاش برای ذخیره سازی این بارندگی‌ها در راستای تقویت سفره‌های زیر زمینی و جلوگیری از بروز مشکل برای روستاها و مناطق مختلف استان باید در دستور کار قرار گیرد.

آقازاده از تهیه سند سازگاری آب استان مرکزی خبرداد و گفت: این سند با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان مختلف بخش کشاورزی استان تهیه شده و امید است با تصویب این سند زمینه اجرای آن در استان فراهم شود.

وی، سفره‌های آب زیر زمینی را حاصل ذخیره چند میلیون ساله رواناب‌های سطحی عنوان کرد و افزود: حفاظت از این سفره‌ها با پرکردن و جلوگیری از حفر چاه‌ها غیرمجاز باید در دستور کار فرمانداران و مسوولان استانی قرار گیرد.

استاندار مرکزی با یادآوری نیترات آب شرب فرمهین گفت: ارایه آب شرب استاندارد از جمله وظایف دستگاه‌های مربوطه در این حوزه بوده و باید راهکار مناسب برای کاهش نیترات آب این شهر توسط مسوولان اندیشیده شود.

مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۸۴ میلیمتر بارندگی از ابتدای فصل آبی‌جاری تاکنون در این استان باریده است که این بارندگی ها نشبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت ۱۰ درصد افزایش یافته است.

«عزت الله آمره ای» افزود: بر اثر بارندگی های سال گذشته سدهای بزرگ استان مرکزی سر ریز کرده و اکنون ۷۷ درصد ظرفیت سد ساوه و ۸۴ درصد سد کمال صالح پر است.

وی ادامه داد: ۲۱۴ میلیون متر مکعب آب اکنون پشت سد ساوه ذخیره سازی شده و مخازن سدهای استان مرکزی از وضعیت مطلوبی برخوردار است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی با یادآوری کسری ۶۸ میلیون متر مکعبی مخازن دشت اراک افزود: سال گذشته علاوه بر جبران این کسری ۱۰۸ میلیون متر مکعب به مخزن دشت این شهرستان افزوده شده است.

آمره ای افزود: کسری مخازن دشت‌های استان پنج میلیارد متر مکعب است که با بر اثر باندگی های سال گذشته ۹۰۰ میلیون متر مکعب آن جبران شده است.

وی ادامه داد: روند مخازن دشت‌های شازند، شرا شازند، کمیجان، خمین، محلات و دلیجان بر اثر بارندگی های سال گذشته روند افزایشی بوده و دشت ساوه و زرندیه تغییری نداشته است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی سهمیه نصب کنتورهای حجمی استان بر اساس اعلام وزارت نیرو را ۱۲۰ کنتور عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۷۰ کنتور بر روی چاه های کشاورزی استان نصب شده است.

وی ادامه داد: ۱۷ حفاری غیر مجاز در سال جاری در استان مرکزی انجام شده است که این مهم نشان از توقف حفاری چاه های غیرمجاز در استان است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی مسدود کردن چاه های غیر مجاز را از جمله برنامه های اولویت دار عنوان کرد و گفت: تا کنون ۹۹ چاه غیر مجاز در استان مسدود شده است.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سه طرح شامل استقرار تصفیه خانه متمرکز بر در محل سه چاه این شهر، آب رسانی از منطقه تبرته و بهره گیری از آب شیرین‌ برای کاهش نیترات آب شهر فرمهین در دستور کار این اداره کل قرار دارد.

یوسف عرفانی افزود: اکنون آب شیرین کن در این شهر مستقر و زمینه بهره گیری مردم از این دستگاه فراهم شده است.

۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف می شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.