«محمدرضا حاجی پور» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: فرآیند ثبت جهانی سنگ تراورتن محلات با وجود شناخت جامعه جهانی از این محصول حدود یک سال و نیم به طول انجامید.
وی ادامه داد: سنگ تراورتن محلات کیفیت، مشخصات فنی و شاخصه‌های خاص منطقه خود را به همراه دارد که با سنگ نقاط دیگر ایران متفاوت است به همین دلیل در ثبت جهانی جغرافیای کالا درج شده و این محصول با عنوان «تراورتن محلات ایران» به ثبت رسید.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: سند ثبت سنگ تراورتن محلات به تازگی به ایران ارسال و به همراه اسناد 18 محصول دیگر ثبتی دیگر در وزارت صنعت، معدن و تجارت رونمایی شده است.
حاجی پورافزود: ثبت جهانی یک ماده معدنی و یا هر محصول دیگر علاوه بر معرفی هر چه بیشتر و افزایش ظرفیت صادرات، ارزش افزوده محصول مذکور را نیز بهبود می دهد.
وی گفت: علاوه بر سنگ تراورتن محلات، انار ساوه و فرش ساروق نیز از استان مرکزی ثبت جهانی شده است و انتظار می رود این اتفاق مهم نقش کلیدی در افزایش صادرات غیر نفتی استان مرکزی داشته باشد.
شهرستان محلات به عنوان قطب تولید سنگ های تزئینی کشور محسوب می شود که 60 درصد سنگ های ساختمانی کشور در معادن این خطه تولید می شود.
این شهرستان با تولید سالانه 2 و نیم میلیون تن سنگ تراورتن به عنوان کانون تولید سنگ نمای کشور نام گرفته و 12 درصد از تولید سنگ تراورتن دنیا را به خود اختصاص داده است.
70 معدن سنگ تراورتن و 250 کارخانه فرآوری سنگ در محلات وجود دارد.
3017/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.