تقویت امید و توسعه سرمایه اجتماعی در جامعه باعث می شود تا کشوری با مردمان شاد ، سالم ، سرزنده و موفق داشته باشیم که انگیزه های فردی ، جمعی و حس مسئولیت پذیری و تعهد مدنی در آنها تقویت شده به نحوی که با درونی کردن ارزش ها و هنجارهای مشترک و ملی در جهت منافع عمومی حرکت می کنند.
آنچه واضح و مبرهن است اینکه شور و نشاط اجتماعی و همچنین امید به آینده در بین مردم به دلایل متعددی تحت الشعاع قرار گرفته و این موضوع را می توان به راحتی در چهره های درهم و پریشان و گاها عصبانی آنها مشاهده نمود و همین مسئله ضرورت ایجاد نشاط اجتماعی و امید آفرینی را دو چندان کرده است.
کارشناسان و صاحبنظران معتقدند که نیاز اصلی امروز کشور توجه به اصل امیدآفرینی است و نسل جوان در کنار برنامه های فرهنگی دیگر نیازمند امیدواری به آینده است و همه دستگاههای فرهنگی موظف به توجه به این اصل مهم هستند.
آنان معتقدند که شرایط فعلی کشور برای عموم مردم به ویژه فعالان اقتصادی بسیار سخت است اما همه افراد در هر بخش و حوزه‌ای باید مروج امید و نشاط در لایه‌های مختلف جامعه باشند تا بتوانیم بر این شرایط غلبه کنیم.
*امید آفرینی با آموزش و ترویج حقوق شهروندی
یک تحلیلگر مسائل اجتماعی با اشاره به مطالعات صورت گرفته پیرامون اثرات ایجاد امید در افراد ، گفت : داشتن امید تأثیرات شگرفی بر موفقیت افراد در سازمان، پیشرفت تحصیلی در دانش آموزان، موفقیت های ورزشی و سلامت روانی و غلبه بر بیماری ها دارد.
علی صمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : فرد امیدوار با انگیزه و شوق بیشتری نسبت به دیگران خود را درگیر چالش های بسیار می نماید و با سازگاری و انطباق بیشتر نسبت به تغییرات محیطی در تحقق هدف خود می کوشد.
وی با بیان اینکه امیدآفرینی در میان جوانان، نیاز اصلی امروز کشور است ، اظهار داشت : موضوع امید با خوشبینی، خودباوری و عزت نفس ارتباط نزدیک دارد و بطور مشخص نمی توان این ویژگی ها را در افراد مجزا و متمایز نمود.
صمدی امید به زندگی را یکی از شاخصه های توسعه یافتگی در هر کشوری معرفی کرد و بیان داشت : متأسفانه تصمیم‌های غیر منطقی و بدون کارشناسی در بخش‌های مختلف مردم را ناامید کرده است و باید روحیه خودباوری و امید آفرینی در جامعه تقویت شود.
به گفته این تحلیلگر ، انسانهای ناامید به شدت آسیب پذیر هستند و مجموعه انسانهای ناامید باعث ایجاد جامعه ای خواهند شد که یاس اجتماعی در آن حاکم می شود.
وی یادآور شد : باید با آموزش و ترویج حقوق شهروندی به احیای امید در جامعه یاری برسانیم و درصدد تقویت آن برآییم.
* امید آفرینی با جلب اعتماد عمومی
یک جامعه شناس با واکاوی شرایط موجود جامعه ایران به خبرنگار ایرنا گفت : فاکتور امید به زندگی با افزایش امنیت سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و روانی تقویت می شود و نبود یا کاهش هر یک از آنها می تواند آثار سوء به همراه داشته باشد.
محمد مهدی رسولی عصبانیت ، پرخاشگری، تندخویی، برنامه ریزی های غلط و هیجانی در زندگی. یاس و ناامیدی و بروز افسردگی و کاهش روابط اجتماعی را از نشانه های کاهش امید در زندگی برشمرد و افزود : میزان رضایتمندی مردم از حاکمیت بسیار در ایجاد امید در جامعه نقش دارد و اگر این میزان کاهش یابد شاهد شورش و هرج ومرج در جامعه خواهیم بود.
وی امید آفرینی را مهمترین راهبرد کلان رهبری در جامعه برشمرد و اظهار داشت : مدیریت صحیح و مدیریت بر مبنای شایسته سالاری و قانون مداری می تواند به افزایش امید در جامعه کمک کند و وجود تبعیض های اجتماعی به هر شکلی آزار دهنده است.
به گفته رسولی ، یکی از عواملی که می تواند باعث امید آفرینی در شرایط فعلی جامعه شود ، برخورد قاطع ، عملی و بدون ملاحظه با مفسدان اقتصادی است چرا که این موضوع خواست عمومی مردم است و انجام آن می تواند فشار روانی حاکم بر جامعه را کاهش دهد.
وی یادآور شد : افزایش سطح زندگی مردم ، کاهش بیکاری و توزیع امکانات به طور برابر در کشور و بیان موفقیت ها و دستاوردهای دولت توسط رسانه ها می تواند در زمینه امید آفرینی موثر باشد.
*امید آفرینی با بهبود وضع اقتصادی و معیشت
یک شهروند مازندرانی به کاهش سطح امید به زندگی در جامعه اذعان کرد و گفت : شرایط کشور به گونه ای است که مردم از لحاظ اقتصادی بسیار تحت فشار هستند و همین مسئله عامل مهمی در کاهش سطح امید به زندگی بویژه در بین جوانان شده است.
رضا منصوری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : نرخ بالای تورم ، بیکاری و نبود امنیت شغلی از جمله موضوعاتی است که با روح و روان مردم بازی می کند و آینده تاریکی را برای آنها متصور ساخته است.
وی با بیان اینکه تامین معیشت زندگی دغدغه اصلی مردم است ، اظهار داشت : خوشبختانه با اتخاذ سیاست های جدید اقتصادی و کاهش قیمت ها در بازار ارز و سکه که به سایر اقلام نیز سرایت کرده شاهد امیدواری بیشتر مردم به آینده هستیم.
به گفته این شهروند ، اگر بدخواهان داخلی و خارجی نظام بگذارند تا سیاست های دولت در بخش های مختلف به نتیجه برسد ، مطمئنا نتایج بسیار خوبی نصیب کشور و نظام خواهد شد و امید را در دل مردم زنده خواهد کرد.
*امیدآفرینی ، خنثی کننده توطئه های دشمنان
نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت : شفاف سازی امور کشور موجب امید آفرینی در جامعه می شود اما متاسفانه تلاش ها بیشتر به سوی ابهام آفرینی است.
شمس الله شریعت نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تا زمانی که گرایش مردم به سمت اخبار منفی بیشتر باشد و آنها دنبال حقیقت نگردند نمی توان انتظار داشت که امید در جامعه شکل بگیرد.
وی به نقش رسانه ها در ایجاد امید آفرینی در جامعه تاکید کرد و اظهار داشت : رسانه ها باید روحیه امیدآفرینی، موفقیت و تکاپو را در جامعه تزریق کنند تا بتوان با طرح ناامیدسازی دشمن مقابله نمود.
شریعت نژاد خاطر نشان کرد : استکبار جهانی به دنبال آن است تا با سیاه نمایی و جنگ روانی ناامیدی را در جامعه تزریق کند و وحدت جامعه را خدشه دار نماید بنابراین باید مردم هوشیار باشند و توطئه های دشمنان را خنثی کنند.
به گفته این نماینده مجلس ، باید با دفاع عالمانه از پیشرفت های چهار دهه عمر جمهوری اسلامی، ضعف ها و کوتاهی ها را نیز به شکلی خیرخواهانه و ناصحانه بازگو کرد، زیرا تنها راه پیشرفت و حل معضلات و مشکلات، همین است.
وی یادآور شد : اتفاقات پیش آمده هفته گذشته در مجلس نیز نباید دوباره تکرار شود تا مورد سوء استفاده دشمنان در جهت ناامید سازی جامعه قرار گیرد.
/1602/7513/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.