به گزارش ایرنا ، فاطمه هاشمی رفسنجانی روز شنبه در نشستی که به بهانه کلنگ زنی مجتمع حمایتی درمانی بیماران ام اس غرب مازندران در تالار همایش معاونت امور جنگل و آبخیزداری سازمان جنگل ها در چالوس برگزار شد،‌ افزود :‌ اگرچه در بعد پیشگیری از دیگر بیماری های خاص مانند تالاسمی سازو کارهای از سوی وزارت بهداشت ودرمان اندیشیده شد ولی بیماری ام اس به علت ناشناخته بودن پیدایش آن هنوز نتوانسته ایم از شیوع این بیماری پیشگیری کنیم.
آمارهای منابع رسمی نشان می دهد که تاکنون بیش از 60 هزار بیمار ام اس با میانگین سنی 20 سال تا 40 سال در کشور شناسایی شده اند که بیشتر انان بانوان هستند.
تعداد بیماران ام اس بنا به گفته برخی از مسئولان ذیربط در غرب مازندران درسال 87 دست کم 90 نفر بوده که هم اکنون دست کم 400 بیمار ام اس در شهرستان های تنکابن ، نور ، نوشهر و چالوس بسر می برند.
مالتیپل اسکلروزیس یا ام اس، یک بیماری فلج‌کننده‌ی مغز و نخاع (دستگاه عصبی مرکزی) می‌باشد.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ (میلین) بافت عصبی حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و دیگر مناطق بدن می‌شود. درنهایت، این بیماری منجر به تخریب و یا آسیب دائمی به اعصاب می‌شود.
رئیس بنیاد امور بیماری های خاص گفت :‌ می توان این بیماری را کنترل کرد ولی منوط به آنکه در این حوزه حمایت های لازم از این دسته از بیماران وجود داشته باشد.
وی افزود :‌ هرچند دولت تدبیر و امید حمایت های خوبی از این دسته از بیماران در حوزه دارو و درمان داشته است ولی با توجه به نوع بیماری و وضعیت بد معیشتی این حمایت ها کافی نیست.
خانم هاشمی افزود :‌ هم اکنون برخی از داروهای بیماران ام اس از آنجایی که خارجی است به آسانی در دسترس این بمیاران قرار نمی گیرد.
در پایان این مراسم عملیات ساخت مجتمع حمایتی درمانی ام اس غرب مازندران در زمین اهدایی یکی از خیران منطقه به مساحت حدود هزار و 260 متر و زیربنای حدود 2 هزار و 500 متر در قالب پنج طبقه در شهرستان چالوس آغاز شد.
خبرنگار:‌مهراب زکی پور کینجی**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
7078 /1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.