به گرازش خبرنگار ایرنا ، معصومه ابتکار عصر پنجشنبه در بازدید از محل دپوی زباله شهرستان قائمشهر افزود که راهکار اقتصادی سبب مدیریت مصرف و وارد کردن بخش خصوصی به حل مشکل زباله خواهد شد.
وی از تدبیر دولت یازدهم برای گام برداشتن در این زمینه خبر داد و گفت که هم اکنون لایحه ای در دست تدوین است که در آن تلاش شده است تا مشوق هائی برای ورود بخش خصوصی در نظر گرفته شود.
معاون رئیس جمهوری افزود : هدف از این لایحه تلاش برای وارد کردن بخش خصوصی به موضوع پسماند و زباله است تا این مشکل تنها بر دوش دولت و شهرداری ها نباشد.
وی تاکید کرد که ورود بخش خصوصی به این موضوع همچنین سبب ایجاد اشتغال در کشور خواهد شد.
** آینده نگری شهرداری ها
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به دپوی 60 ساله زباله شهرستان قائمشهر در یک مکان اشاره کرد و گفت که شهرداری ها باید برای آینده مدیریت پسماند برنامه داشته باشند.
وی مشکل دپوی زباله قائمشهر را ملی توصیف کرد و افزود : به طور قطع هم دولت و هم شهرداری ها و شوراهای شهر باید نسبت به حل این مشکل توجه کافی داشته باشند.
ابتکار گفت : امروز مهم ترین موضوع و راه حل فوری پسماند ، آموزش به مردم است تا علاوه بر کاهش تولید زباله ، تفکیک از مبدا هم در دستور کار قرار گیرد .
وی بازیافت و استفاده مجدد از تمامی اجزاء پسماند را با سرمایه گذاری امکان پذیر دانست و افزود : یکی از راهکارها در این زمینه ، تبدیل زباله به کمپوست است .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست راهکار حل مشکل انباشت زباله از گذشته را ایجاد نیروگاه زباله سوز و تولید انرژی از آن دانست و اظهار داشت : هم اکنون ساخت 2 واحد نیروگاه تولید انرژی در مازندران در مرحله نیمه نهایی قرار دارد و با بهره برداری آنها بخشی از مشکلات زیست محیطی حل می شود.
** عوارض برای زباله گردشگران
ابتکار همچنین یکی از دلایل حاد شدن مشکل زباله و پسماند در مازندران را گردشگر پذیر بودن این استان دانست و بر ضرورت مدیریت این بخش تاکید کرد .
وی گفت : به طور قطع بخشی از مشکلات زیست محیطی به ورود گردشگر برمی گردد و باید این مشکل در مکان های گردشگر پذیر مدیریت شود .
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود : گردشگر باید در قبال زباله ای که ایجاد می کند ، عوارض پرداخت کند.
استان مازندران بر اساس آمارهای رسمی سالانه پذیرای بیش از 40 میلیون مسافر و گردشگر است . تنها در تعطیلات عید فطر امسال بیش از سه میلیون مسافر به مازندران سفر کردند .
شهردار قائمشهر هم در این بازدید خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : انتظار مردم منطقه این است که مشکل 60 ساله انباشت زباله در این شهرستان به هر قیمتی که شده ، حل شود .
زباله شهرستان قائمشهر از 60 سال پیش تاکنون در حاشیه جاده قائمشهر به سیمرغ انباشته می شود .
بر اساس آمارهای رسمی ، روزانه به طور میانگین 250 تن زباله قائمشهر ، سیمرغ و 120 روستای تابعه در این مکان ریخته می شود.
رئیس سازمان محیط زیست صبح امروز به منظور شرکت در شورای اداری مازندران و نشانه گذاری شناگاههای ساحلی دریای خزر به مازندران سفر کرده است .
افتتاح طرح تصفیه خانه شهرک صنعتی بشل سوادکوه شمالی از دیگر برنامه های سفر ابتکار به مازندران است .
خبرنگار : مونا معینی کوچکسرائی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7334/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.