غربالگری و تست تب سنجی کارکنان مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز خدمات کشاورزی و ارباب  رجوع، توزیع بسته های بهداشتی بین همکاران و شش روستای شهرستان های گلوگاه ، نکا ، قائمشهر ، آمل ، تنکابن و رامسر از برنامه های عملیاتی شده این رزمایش بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: از آن جایی که این روزها کشاورزان سخت مشغول فعالیت های زراعی و باغی به ویژه شالیکاری هستند، علاوه بر فعالیت کشت و کار ، مراجعه به کارشناسان کشاورزی ، استفاده از کارگر و همچنین تهیه نهاده های کشاورزی  امری اجتناب ناپذیر است به همین دلیل جهاد کشاورزی برای حفظ سلامتی کشاورزان و لزوم رعایت  نکات بهداشتی این رزمایش را برگزار کرده است.

عزیزالله شهیدی فر با اظهاراین که این رزمایش همزمان با ۸۹۰ پایگاه مقاومت بسیج وزارت جهاد کشاورزی با مشارکت قرارگاه پیگیری، پیشگیری و هماهنگی مبارزه با کرونا جهاد کشاورزی استان های کشور برگزار شد، ادامه داد: این رزمایش در ۶ مدیریت شهرستانی جهاد کشاورزی به همراه یک روستا از هر شهرستان استان مازندران برگزار شد.

وی همکاری روستائیان مازندران به ویژه بهره برداران بخش های کشاورزی در رعایت مقررات بهداشتی مقابله با شیوع ویروس کرونا را مناسب توصیف کرد و بیان داشت: خوشبختانه بخشداران ،  دهیاران و اعضای شورای اسلامی طبق دستورالعمل و مصوبات ستاد مقابله با کرونا استان ضد عفونی و گند زدایی در اماکن عمومی ، خیابان های اصلی و فرعی روستاها را  مرتب انجام می دهند.

وی با بیان این که کارشناسان کشاورزی  ۷۴مرکز خدمات کشاورزی مازندران همواره آماده ارائه خدمات مشاوره ای و عملی به کشاورزان هستند،در عین حال تصریح کرد: در حال حاضر با شکل گیری و فعالیت گسنرده کارگروه پیگیری، هماهنگی و پشتیبانی ستاد مبارزه با کرونا در جهاد کشاورزی مازندران مراکز خدمات کشاورزی برنامه آموزشی، ترویجی بهداشتی و عملیاتی مقابله با کرونا را بین بهره‌برداران بخش‌های مختلف کشاورزی به ویژه شالیکاران انجام می دهند.

مسئول کشاورزی مازندران ادامه داد: اداره ترویج کشاورزی مهمترین نکات ترویجی بهداشتی از جمله این که کشاورزان از بکارگیری کارگران غیربومی خودداری کنند، فعالیت کارگران در باغ ها و مزارع حتی الامکان به صورت جداگانه و با فاصله ۲ متری و با استفاده از ماسک ، عینک  و دستکش انجام شود، پرداخت دستمزدها الکترونیکی باشد و  در صورت استفاده مشترک از ادوات کشاورزی بعد از انجام کار تمامی سطوح تماس بر روی ادوات ضد عفونی شود را از طریق پیام های انبوه و نصب بنر به بهره برداران کشاورزی استان اطلاع رسانی می کنند.

مازندران ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد که بر اساس آمار رسمی جهاد کشاورزی استان حدود ۴۳۰ هزار بهره بردار بخش های مختلف کشاورزی هستند.

در حال حاضر مهمترین فعالیت کشاورزی در مازندران مربوط به شالیکاری در سطح حدود ۲۳۰ هزار هکتار است که کشاورزان مشغول شخم و شیار ، آب تخت کردن و خزانه گیری هستند و تا چند روز  آینده نشا کاری نیز در زمین های حوزه آبریز هراز در شهرستان های فریدونکنار ، بابلسر ، آمل و بابل آغاز می شود.

مازندران دارای ۱۶۰ هزار هکتار انواع باغ است که  ۱۱۵ هزار هکتار آن مربوط به باغ مرکبات می شود و این روز ها باغداران در این خصوص هم مشغول سرپرستی و مراقبت از شکوفه های باغات هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.