اجرای طرح ملی کانال انتقال آب رودخانه چالوس به بخش‌های مرکزی استان مازندران از سال ۱۳۷۴ شروع شد. قرار است با تکمیل این طرح آب رودخانه چالوس پس از طی ۱۰۹ کیلومتر به دشت هراز در شهرستان آمل برسد. پیش بینی شده بود این کانال در طول مسیر خود بخشی از آب مازاد رودخانه های خیرود ، کجور و گلندرود را به جای ریختن به دریا، برای بخش کشاورزی این مسیر در دسترس قرار دهد.

رودخانه چالوس یکی از رودخانه‌های مهم و پرآب استان مازندران است که از یک رژیم یخچالی ، جریانات آب دائم و قابل توجهی برخوردار است. متوسط جریان سالانه آب این رودخانه در محل سد انحرافی چالوس ۴۸۶ میلیون مترمکعب است که حجم زیادی از آن در نیمه نخست سال بدون استفاده به دریای خزر می ریزد. 

کارشناسان پیش بینی کردند که با اجرای این طرح ۱۴ میلیون مترمکعب آب برای توسعه و رفع کمبود آب ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار شالیزار و ۱۴ میلیون مترمکعب برای آبیاری ۲ هزار و ۸۳۰ هکتار از باغ های مناطق جلگه ای تامین می شود. قرار بود اجرای این طرح سیستم آبگیری ۲۵ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه را هم بهبود بخشد.

محمدابراهیم یخکشی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح نیمه تمام را  ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با واگذاری این طرح به بخش خصوصی در روند اجرای این طرح تسریع خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد با رایزنی هایی که با سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام گرفته وتعریف بسته ای در قالب " بسته هراز " نسبت به جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از طریق فاینانس برای اجرای طرح اقدام شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: تاکنون برای اجرای این طرح که شامل  پرداخت هزینه های طراحی ، ساخت سد انحرافی ، تونل ، کانال به طول حدود ۲۶ کیلومتر ، تملک اراضی اشخاص حقیقی و حقیقی در مسیر ، حدود ۱۴۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی هزینه شده و در مجموع این طرح از زمان اجرا تاکنون حدود ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

یخکشی یکی از علت های متوقف شدن روند اجرایی این طرح را نداشتن اعتبار اعلام کرد و گفت که دولت هر سال حدود ۲ میلیارد تومان برای این پروژه ملی در نظر می گیرد که با توجه به وضعیت موجود اقتصادی و گرانی مصالح این رقم در مقابل حجم انبوه عملیات بسیار اندک است.

وی افزود: دولت برای گذر از مشکلات اقتصادی سعی دارد تا برای سرانجام رساندن طرح های نیمه تمام پس از اولویت بندی  بر اساس نقش این طرح ها در رونق اقتصادی ، فضای کسب و کار و رفع مشکلات مردم تکمیل و به بهره برداری برساند.

شرکت آب منطقه ای مازندران حدود ۱۳ طرح ملی آبرسانی در این استان در حال اجرا دارد که این طرح ها شامل شش طرح آبرسانی ، سه مورد ساخت سد و یک مورد هم در زمینه شبکه های آبیاری است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.