عضو شورای عالی شبکه سازمان مردم نهاد مازندران گفت: در حال حاضر آلودگی های عرصه جنگلی که قابل مشاهده بوده آلودگی‌هایی با منشاء انسانی است .

محمد نجاتی در گفت و گو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه عمدتا آلودگی‌های عرصه های جنگل به چند دسته تقسیم شده و آنچه امروز مشاهده می کنیم آلودگی‌هایی است که منشاء انسانی دارد، اظهار کرد: برای نگهداری عرصه جنگل ها باید با یک عزم و اراده بسیار قوی به مبارزه بپردازیم و با اراده قوی ریشه های آن را بررسی کنیم .

وی با اشاره به اینکه  نوع دیگر از آلودگی های جنگل مربوط به باران های اسیدی است، تصریح کرد: آلودگی بارش‌ باران های اسیدی ترکیب خاک را به هم میزند و گیاهان بسیاری را از بین می برد اما آلودگی های انسانی در مقاطع مختلف در جنگل وجود دارد.

عضو شورای عالی شبکه سازمان مردم نهاد مازندران با بیان اینکه دست اندازی انسان به طبیعت خود به خود آسیب های زیادی را به عرصه های جنگلی وارد می کند، گفت: تجاوز به عرصه‌های جنگلی خوب ترکیب جنگل ها را به هم زده و وسعت جنگل ها را  کم می کند .

نجاتی در ادامه با اشاره به برهم زدن ترکیب جنگلی اکوسیستم منطقه را به هم می ریزد، افزود:  توسعه روستاها و ایجاد شهرک ها توسط خوش نشین ها هر یک آسیب های خاصی را به عرصه های جنگل های ما می زنند زیرا در حاشیه جنگل و درون جنگل این بنا ها احداث شده و کلا بافت این منطقه را بر هم می زنند .

وی با بیان اینکه  در جایی که انسان نفوذ پیدا می‌کند آلودگی‌های شیمیایی  را ایجاد و آلودگی های بیولوژیک را به همراه دارد، تصریح کرد: منازل مسکونی و باغ هایی که خوش نشین ها  احداث می کنند نیاز به سمپاشی و کود داشته که آنجا را از حالت طبیعی آن خارج می کنند .

  عضو شورای عالی شبکه سازمان مردم نهاد مازندران خاطرنشان کرد: هر خاکی برای زنده بودن از میکرو ارگانیسم های  خاک یا اندام های گیاهی استفاده کرده و وقتی ما سم پاشی می کنیم یا کود بیش از حد می‌دهیم بافت آن را به هم زده و این ترکیب خودش یک نوع  آلودگی شیمیایی و  آلودگی بیولوژیک برای وضعیت اکوسیستم به وجود می آورد.

نجاتی با ابراز تاسف از اینکه با گسترش شهرها چرخه حیات روستایی و طبیعت بر هم خورده است، اظهار کرد: صدای پرنده ها دیگر شنیده نمی شود و به جای آن شاهد آلودگی‌های صوتی، تخریب محیط زیست و انواع و اقسام صداهایی هستیم که آرامش پرندگان یا جانوران دیگر را از بین میبرد.

وی با اشاره به اینکه آلودگی های شیمیایی فقط از بین بردن میکروارگانیسم ها نیست، تصریح کرد: آب سر چشمه ها در دل جنگل های بکر را با لوله کشی به شهرک هایی که می سازند فرستاده و تبدیل به فاضلاب می کنند و به همین صورت به پایین هدایت می شود یا به عرصه  رودخانه ها می افتد یا به سطح  زمین نفوذ می‌کند.

 عضو شورای عالی شبکه سازمان مردم نهاد مازندران یادآور شد: آلودگی منابع آب های زیرزمینی چشمه های پایین دست را آلوده می کند که خود منبع تمام آلودگی ها در عرصه جنگلی خواهد بود، به طور مثال به شکل وحشتناکی در فاصله ۱۵ الی ۲۰ کیلومتری جنگل محل دپوی زباله ها است و این در حالیست که جلوی چشم ما جنگل ها نابود می شود.

مظلوم تر از جنگل ها نداریم

  نجاتی با بیان اینکه می توان آگاهانه، سیستماتیک و با ترابری خاص توسط شهرداری ها از جنگل محافظت شود، گفت: در مازندران لجن کش ها در نقاط مختلف جنگل فاضلاب را تخلیه می کنند مانند جنگل کشپل نور که این فاضلاب ها وارد سفره‌های زیر زمینی شده و مزارع کشاورزی را آلوده می کند.

وی با اشاره به اینکه شهرک های پایین دست هم، هرکدام  برای آبیاری و گاهاً آب شور چاه می زنند، افزود: این آب سرشار از میکروب و فوق العاده خطرناک موجب سرطان هایی است که ما امروز می بینیم و یکی از بی توجهی است که ما در مناطق مختلف جنگل های شمال کشور شاهد هستیم.

  عضو شورای عالی شبکه سازمان مردم نهاد مازندران با بیان اینکه بیماری سرطان در مازندران به خصوص در شهرهای بابل، محمودآباد و فریدونکنار به شدت افزایش داشته و می توان با مراجعه به بیمارستان شهید رجایی بابل متوجه این امر شد، بیان کرد: شیرآبه زباله های عمارت آمل وارد رودخانه می شود و رودخانه منبع تغذیه کننده آب های مزارع کشاورزی و دشت وسیع در این مناطق است و با یک کار میدانی می توان به این نتیجه رسید.

نجاتی یادآور شد: سایت تخلیه زباله چمستان نیز از این قائده مستثنی نبوده و کمین گاه خشک شده یک سری جانوران است که این نوع جانوران منتقل کننده بیماری هستند و متاسفانه راه گریزی در حال حاضر پیش پای ما نیست.

وی با اشاره به اینکه با فرهنگ سازی تفکیک زباله می توان گامی در راستای وضعیت بد آلودگی های زیست محیطی در مازندران برداشت، خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی باید از طریق صدا و سیما و با آموزش های لازم ارائه شود تا مصرف بهینه و تفکیک زباله در بین مردم آگاه سازی شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.