به گزارش ایرنا، معاون عمرانی فرماندار بروجرد، ظهر روز سه شنبه در ستاد بازآفرینی پایدار که در محل فرمانداری بروجرد برگزار شد، گفت: شتاب بازسازی و احیای بافت های فرسوده  شهرستان بروجرد بخصوص امسال در مقایسه باسال های قبل شتاب کمتری بخود گرفته و پیگیری های خوبی در این زمینه صورت نگرفته است.

مسعود فلاح افزود: یکی از مهمترین اقدامات دولت طی سال های اخیر رونق بخشی به مناطق حاشیه ای شهرها بود تا بتوان سطح کیفی زندگی در این مناطق را ارتقا بخشید که در بروجرد نیز اقداماتی صورت گرفته است.

وی افزود: احیای بافت های فرسوده بعنوان یکی از برنامه های مورد تاکید دولت طی چند سال اخیر در بروجرد نیز مورد توجه بوده است و باید در جلسات ستاد بازآفرینی شهرستان این موضوع مورد تاکید و پیگیری قرار گیرد.

معاون عمرانی فرماندار بروجرد یادآور شد: دستگاه ی مختلف عضو در ستاد بازآفرینی شهری باید ضمن اینکه محلات هدف و برنامه های آتی خود در مورد باآفرینی بافت های فرسوده را ارائه دهند باید در خصوص طرح پیاده راه سازی خیابان جعفری بروجرد نیز برنامه و طرح خود را مشخص کنند.

۲۶۴ هکتار بافت فرسوده در بروجرد

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری بروجرد گفت: بروجرد دارای  ۲۶۴ هکتار بافت فرسوده است که به دلیل  زلزله‌خیز بودن این شهرستان در کنار مشکلات دیگری همچون فرسودگی و قدیمی بودن، تهدید بزرگی برای این بافت به شمار می‌رود.

بهروز گودرزی افزود: زلزله سال ۸۵ در بروجرد ۳۰ تا ۴۰ درصد بافت فرسوده، نوسازی شد اما یکی از مشکلاتی که در خصوص احیای بافت های فرسودده وجود دارد این است که تمایل کمتری به بازسازی و سرمایه گذاری در بافت های فرسوده وجود دارد.

وی اضافه کرد: با همکاری بخش خصوصی هم اکنون یک سرمایه گذار به منظور احیای بافت فرسوده شهرستان بروجرد در نظر گرفته شده است که تجربه های خوبی در این زمینه دارد که با مشارکت مردم و دستگاه های مختلف مرتبط می تواند در این زمینه موفق عمل کند.

بافت های فرسوده بروجرد بیشتر در خیابان های صفا،‌ بحرالعلوم، آزادی، جعفری، شریعتی، شهدا و حافظ واقع شده اند.

پرداخت ۶۰ میلیون تومان وام برای ساخت هر واحد مسکونی

احمد پارسا، رئیس اداره راه و شهرسازی بروجرد با اشاره به پرداخت تسهیلاتی که به منظور احیای بافت های فرسوده پرداخت می شود گفت: مردم عادی برای هر واحد مسکونی در بافت فرسوده خود می توانند ۴۰ میلیون تومان وام با بهره ۹ درصد و ۲۰ میلیون تومان وام با بهره ۱۸ درصد که مجموعه ۶۰ میلیون تومان می شود دریافت کنند.

وی افزود: انبوه سازان نیز می توانند علاوه بر مبلغ ۶۰ میلیون تومان وامی که به ازای ساخت هر یک واحد مسکونی داده می شود، ۴۰ میلیون تومان نیز با بهره ۱۸ درصد دریافت کنند.

رئیس اداره راه و شهرسازی بروجرد گفت: در مورد ساخت و سازهایی که فناوری های نوین استفاده می شود نیز تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.علاوه بر این در زمان بازسازی واحد های مسکونی برای ساکنین به منظور رهن منزل تا تحویل واحد، مبلع بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان داده می شود.

ارتفاع سازی در محدوده بافت های تاریخی ممنوع است

حجت اله یارمحمدی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد گفت: ساخت و ساز در مجاورت بافت های تاریخی ضوابط و دستورالعمل هایی دارد که باید از سوی شهرداری این ضوابط مورد توجه قرار گیرد و هر گونه ارتفاع سازی خارج از آن محدوده مشخص شده ، ممنوع است.

وی گفت: در کشور حدود ۳۰ شهر با بیشترین بافت های تاریخی مشخص شده است که شهرستان بروجرد در شمار ۱۰ شهر اول آنها قرار دارد و از جمله امتیازات این بافت های تاریخی این است که مثلا هر کدام از این بافت ها بهم پیوسته و دارای مشترکاتی هستند و در محلاتی قبرستان های مخصوص بخود را دارند.

یارمحمدی یادآور شد: حداکثر ارتفاع سازی در مناطق با بافت های تاریخی ۲ متر و ۳۰ سانتی متر است و فراتر از این نباید صورت گیرد در حالیکه با بی توجهی شهرداری به اینگونه ضوابط بسیاری از بافت های بی بدیل تاریخی و صرفتا با طمع شخصی و بالا رفتن قیمت آنها، از بین رفته است.

وی با اشاره به انبوه سازی که معمولا در احیای بافت های فرسوده صورت می گیرد گفت: در خصوص این بافت ها که در نزدیکی و مجاورت بافت های تاریخی واقه شده اند باید میزان جمعیت پذیری آن منطقه را در نظر گرفت ؛ بعبارتی انبوه سازی به چه قیمتی صورت می گیرد اینکه حجم وسیعی از جمعیت را در یک محله و منطقه جا داده شود می تواند عاملی برای تخریب آثار تاریخی شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.