به گزارش ایرنا،حضرت امام موسی بن جعفر(ع) هفتمین امام شیعیان جهان درروز هفتم صفر سال 128 ه.ق. در ابواء در منطقه‌ای در میان مکه و مدینه به دنیا آمدند.
حضرت به خاطر کثرت زهد و عبادت معروف به العبا- الصالح بود و به جهت علم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و آلام زمانه مشهور به کاظم گردید، آن حضرت به کنیه های ابو ابراهیم و ابوعلی نیز معروف بودند. مادر آن حضرت حمیده و پدر بزرگوار ایشان امام صادق(ع) ششمین امام شیعیان بودند.
زندگی امام همزمان با زندگی خلفای عباسی منصور، هادی، مهدی و هارون‌الرشید بود، حضرت چندین بار به زندان افتادند و در نهایت در زندان سندی بن شابک در بغداد به شهادت رسیدند.
حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) از جمله فرزندان حضرت بودند که در سه شهر مشهد مقدس، قم و شیراز نورافشانی می کنند.

*امام کاظم (ع ) در زندانهای مختلف
حضرت در دوران اسارت در زندان های جباران سختی های زیادی را تحمل و به چندین زندان مخوف نیز منتقل شدند.
* در زنـدان عـیـسـی بن جعفر: سواران، امام کاظم (ع) را به بصره آوردند و بـه عـیـسـی بـن جـعـفـر تـحـویـل دادنـد و آن بـزرگـوار یـک سال را در بصره در زندان عیسی گذراندند.
*در زنـدان فـضـل بـن ربـیع، امـام کـاظـم (ع) مـدت طـولانـی تـحـت نـظـر فضل بن ربیع در زندان بغداد بسر بردند.
* در زنـدان فـضـل بـن یـحـیـی بـرمـکی: فضل بن یحیی، امام کاظم (ع) در یکی از اطاق های خانه اش جا داد، دیدبانانی بر او گماشت، آنان گـزارش دادنـد کـه مـوسـی بـن جـعـفـر (ع) هـمـواره بـه عـبـادت اشـتـغـال دارد و تـمـام شـب را بـا نـمـاز
و قرائت قرآن به صبح می آورد و سرگرم دعا و کـوشـش بـرای عـبـادت اسـت و بسیاری از روزها راروزه می گیرد و روی خود را از محراب عبادت به سوی دیگر نمی گرداند به همین دلیل حضرت را به زندان دیگری منتقل کردند.
* حضرت مدتی را نیز در زنـدان سـنـدی بـن شاهک گذرانده و بعد از آن به شهادت رسید.

*آیت الله سید جعفر میرعظیمی از اساتید حوزه علمیه قم در این زمینه به ایرنا گفت: حضرت بیشتر عمر بابرکت خود را در زندان های ستمگران زمان گذرانده بودند ولی در همان ایام سختی و گرفتاری زندان، نور هدایت ایشان، قلب شیعیان و مسلمانان را جلاء می داد.
وی ادامه داد: خلفای جور بسیار تلاش کردند که حضرت امام موسی کاظم در دسترس شیعیان و پیروان خود نباشد ولی حضرت از هر فرصتی برای رساندن پیام مکتب اهل بیت (ع) و اثبات حقانیت شیعه استفاده می کردند.
میرعظیمی خاطرنشان کرد: نقل است که برخی شیعیان که برای دریافت حقایق دین و معارف اهل بیت عطش زیادی داشتند به بهانه هایی حتی در پشت دیوار زندان، سوالات شرعی خود را از حضرت با صدای بلند می پرسیدند و پاسخ دریافت می کردند.
وی ادامه داد: برکات حضرت امام موسی کاظم(ع) برای همه شیعیان جهان بویژه ایران بسیار فراوان است و امروز از وجود فرزندان آن امام همام، ایران پایگاه مکتب اهل بیت (ع) می باشد.
آیت الله میرعظیمی خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت های فراوانی که در زمینه ارتباط امام با امت ایجاد می کردند ولی امام موسی کاظم در دوران خود، چراغ هدایت شیعیان بودند و بعد از ایشان فرزندانش با قدرت راه امامت و ولایت را استمرار بخشیدند.
وی تصریح کرد: در روایات آمده است که حضرت را در زندان بسیار شکنجه دادند و حتی نقل کردند – مانند مادرش حضرت فاطمه زهرا (س) سیلی به صورت ایشان می زدند و در حق آن حضرت ظلم های فراوان کردند.
آیت الله میرعظیمی بیان داشت: در روایات دیگری آمده است، حضرت با خداوند راز و نیاز می کردند و این جمله ها را می فرمودند که 'ای خدایی که بچه را در رحم مادر غذا می دهی و درختان را از میان خروارها خاک ها نجام می دهی و حضرت یونس پیامبر را از چنگ نهنگ نجات دادی، یا من را از این زندان نجات بده و یا مرگ من را برسان.

*عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه نیز به ایرنا گفت: در زیارت امام موسی ابن جعفر (ع) برخی مفاهیم مانند گودال های نمناک، مرطوب و تاریک وارد شده و نمایانگر این است که ایشان در زندان ها و سیاه چاله های جباران به سختی شکنجه می شدند.
حجت الاسلام والمسلمین رحمت الله عابدی افزود: با وجود این همه شکنجه و زندان، ولی اولین حضور حضرت در زندان همراه با عبادت و خلوت با حضرت دوست بود واین مساله ستمگران و حاکمان جور را بیشتر عصبانی می کرد.
نماینده ولی فقیه در سازمان تعاونی روستایی کشور اظهار داشت: مدت زندان حضرت موسی بن جعفر(ع) نسبت به امامان دیگر بسیار بیشتر بود و بنا به روایات 14 سال از عمر ایشان در زندان گذشت.
وی بیان داشت: دشمنان اهل بیت (ع) و کسانی که طمع حکومت و قدرت دائمی در سر داشتند برای منافع خود دست به هر اقدامی می زدند.
وی ادامه داد: ائمه اطهار (ع) هیچ گاه زیر بار ظلم نمی رفتند و اینها برای ما درس عبرت است، اگر انسان بخواهد به ملاقات حضرت حق برسد و عزت و کرامت پیدا کند، باید سختی ها را تحمل نماید.
عابدی گفت: وقتی حضرت در زندان بودند حضرت امام رضا (ع) و بسیاری از صحابه وشاگردان امام کانال ارتباطی ایشان با مردم و شیعیان بودند.
7401/ 6133/ گزارش از بهمن اطمینان ** انتشار- جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.