در این پیام که عصر یکشنبه در پایگاه اطلاع رسانی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم منتشر شده آمده است: ارتحال مجاهد خستگی ‌ناپذیر آیت الله حاج شیخ محمد علی شرعی از اعضای فعال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم موجب تاثر و تاسف فراوان شد.
پیام ادامه یافته است: این عالم متعهد، عمر با برکت‌ خود را در گسترش‌ معارف‌ اهل بیت(ع) و ارائه‌ خدمات‌ گوناگون‌ فرهنگی‌، علمی‌، سیاسی، اجتماعی‌ و تربیتی‌ سپری‌ کرد.
در بخش دیگر این پیام با اشاره به خدمات علمی این عالم فرزانه آمده است: آن روحانی مبارز برای‌ ارتقاء‌ وضعیت‌ علمی‌ و آموزشی‌ طلاب‌ و فراهم‌ آوردن‌ زمینه‌‌ لازم‌ در مبارزه‌ با رژیم‌ طاغوت‌، سال‌های‌ متمادی‌ فعالیت‌های گسترده‌ای داشت.
پیام حاکی است: ایشان با پیروزی‌ انقلاب‌ به رهبری امام خمینی(ره)، تمام‌ تلاش‌ خود را بر حفظ‌ و گسترش‌ دستاوردهای‌ انقلاب‌ اسلامی‌ معطوف‌ گردانید و با حضور در جبهه‌ های جنگ تحمیلی و پشتیبانی از رزمندگان اسلام نقش برجسته‌ای در دفاع مقدس داشت و فرزند خود را در راه اسلام و انقلاب تقدیم کرد.
در بخش دیگر این پیام آمده است: مرحوم آیت ‌الله شرعی در مسئولیت ‌های‌ گوناگون ‌اعم از نمایندگی مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی، تاسیس جامعه الزهرا(س) و عهده ‌دار شدن مدیریت حوزه‌ های علمیه خواهران سراسر کشور خدمات فراوانی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ارائه کرد.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این پیام رحلت این مجاهد فی سبیل ‌الله را به حضرت صاحب الزمان(ع)‌، رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید، حوزه‌ های علمیه به ویژه حوزه‌ های علمیه خواهران و خانواده ایشان تسلیت عرض کرده و رحمت و غفران الهی برای آن مرحوم از خداوند متعال مسالت کرده است.

** مرحوم آیت الله شرعی خدمات شایانی در دوران قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه کرد
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور نیز در پیامی به مناسبت ارتحال آیت الله شرعی گفت: خبر ارتحال مجاهد نستوه، عالم ربانی ابوالشهید حضرت آیت الله حاج شیخ محمد علی شرعی یار دیرین حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی موجب تاثر و تاسف شد.
آیت الله علیرضا اعرافی در این پیام تصریح کرد: آن مرحوم که در طول سالیان عمر پربرکتش علاوه بر فراگیری، تعلیم و نشر علوم اسلامی و معارف اهل بیت(ع)، خدمات شایان توجهی در دوره مبارزات و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ارائه کرد، پس از آن در خدمت به مردم شریف و نظام اسلامی و حوزه های علمیه کوشا بود.
در بخشی از این پیام آمده است: ریاست ستاد انقلاب اسلامی، دو دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، عضویت ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ریاست هیات موسس جامعه الزهرا(س)، مدیریت حوزه های علمیه خواهران و تاسیس دانشکده علوم پزشکی فاطمیه قم(س)، از نقاط عطف حیات طیبه این عالم به شمار می آید.

** آیت الله شرعی یکی از چهره های سیاسی و فرهنگی معاصر بود
در پیام مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران نیز آمده است: آیت الله شرعی که پرورش یافته محضر بزرگانی همچون حضرات آیات بروجردی، امام خمینی، صدر، خوانساری، اراکی و گلپایگانی بود از معدود دانشوران حوزوی است که عمر با برکت وی در نشر و گسترش معارف خاندان عصمت و طهارت(ع) و ارائه خدمات گوناگون فرهنگی، علمی، سیاسی و اجتماعی و تربیتی سپری شده است.
در این پیام اضافه شده است: آن مرحوم را می توان به حق یکی‌ از چهره‌ های‌ سیاسی‌ و فرهنگی‌ معاصر دانست‌؛ مبارزه‌ مداوم‌ وی‌ بر علیه‌ نظام‌ طاغوت‌ موجب‌ شد تا در عاشورای‌ سال‌ 1342 دستگیر و به زندان رود و شکنجه های متعددی را متحمل گردد.
در این پیام با اشاره به خدمات ایشان آمده است: تنها گوشه ای از خدمات ماندگار آن فقید سعید را می توان، حضور و تاثیرگذاری در عرصه های بزرگ انقلاب، تاسیس موسسات فرهنگی بزرگ و مختلف همچون موسسه عاشورا، حمایت گسترده در جهاد مدرسه سازی و ساخت مدارس آموزش و پرورش، حمایت گسترده در ساخت منازل مسکونی و اهدا به مستمندان و مستحقان، تاسیس حسینیه با عظمت شهدا، درمانگاه تخصصی مصلی، دانشگاه بزرگ فاطمیه، جامعه اسلامی ناصحین و هزاران کار عام المنفعه دانست.
پیام ادامه یافت: یکی از بارزترین باقیات الصالحات آن عزیز را می توان تاسیس حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور اسلامی و جامعه الزهرا(س) قم دانست که امروزه با عمر کوتاه 20 ساله، ده ها هزار خواهر عالم و فاضل را تحویل جامعه بزرگ دینی داده است.

** مراسم تشییع آیت الله شرعی در قم برگزار می شود
مراسم تشییع و تدفین پیکر ابوالشهید آیت‌الله محمدعلی شرعی موسس حوزه‌های علمیه خواهران، روز سه ‌شنبه 14 دی‌ ماه ساعت 14:30 از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر فاطمه معصومه(س) برگزار خواهد شد.
مراسم بزرگداشت این عالم ربانی، همین روز بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد اعظم قم برگزار می شود.

** خلاصه ای از زندگی نامه این عالم ربانی
آیت الله حاج شیخ محمد علی شرعی در اسفند ماه 1314خورشیدی در داراب فارس دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم آیت الله حاج شیخ غلامحسین شرعی شیرازی از علمای بزرگ و مبارز آن نواحی محسوب می شد.
ایشان در طی سال های تحصیلی خود با بسیاری از شخصیت های علمی و سیاسی ارتباط داشت به گونه ای که دامنه ارتباطات مردمی آیت الله شرعی تا اقصی نقاط کشور گسترده بود و با هر قشر ارتباط فکری و عقیدتی داشت.
اعتقاد راسخ وی به حقانیت مکتب اهل بیت(ع) و پیروزی حق بر باطل در فرجام امور، تحقق آرمان های الهی و حفظ و گسترش ارزش های دینی، تلاش در هماهنگ سازی نیروهای طرفدار حق، ایجاد امکانات رفاهی و آموزشی برای آحاد مردم، تشویق و ترغیب قشرهای گوناگون به دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی، حفظ‌ و گسترش‌ دستاوردهای‌ انقلاب‌ اسلامی، توجه‌ به‌ توانایی‌ و استعداد زنان‌ در کسب‌ علوم‌ حوزوی‌ و لزوم‌ آموزش‌ علمی‌ و دینی‌ برای‌ آنان‌ و نیز ارائه‌ الگوی‌ عینی‌ در این‌ امر، از جمله خدمات گوناگون فرهنگی، علمی، سیاسی و اجتماعی و تربیتی این عالم فرزانه محسوب می شود.
آیت ‌الله‌ شرعی‌ برای‌ 2 دوره‌ به‌ عنوان‌ نماینده‌ مردم‌ قم‌ به‌ مجلس‌ شورای‌ اسلامی‌ راه‌ یافت. در دوره‌ اول‌ از اعضای‌ کمیسیون‌ دفاع‌ مجلس‌ بود و در طی‌ آن‌ دوره‌ اساسنامه‌ ارتش‌ و سپاه‌ را تدارک‌ دید و سعی‌ بلیغی‌ را برای‌ حفظ‌ و ارتقای‌ جایگاه‌ ولایت‌ فقیه‌ در اساسنامه‌ های‌ نیروهای‌ مسلح‌ بکار برد و در دوره دوم نمایندگی 23 هزار پرونده‌ راکد و جاری‌ را در طی‌ این‌ دوره‌ به‌ فرجام‌ رساند.
آیت الله محمد علی شرعی مدیر سابق حوزه های علمیه خواهران و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم روز یکشنبه 12 دی ماه جاری در سن 81 سالگی، در بیمارستان رضوی مشهد دعوت حق را لبیک گفت.
8138 / 1175 تنظیم کننده: فرزانه پیری ** انتشاردهنده: رضا علیمحمدی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.