به گزارش ایرنا، علی فرخزاد روز پنجشنبه در همایش سراسری دهیاران استان قزوین که به مناسبت چهاردهم تیرماه، روز دهیاری ها برگزار شد، افزود: شماها به عنوان نماینده حاکمیت در روستاها با تمام سختی ها، حقوق و مزایای کم به نحو قابل قبولی وظایف خود را عمل کرده اید.
وی، توجه دولت تدبیر و امید به روستاها را یادآور شد و ادامه داد: طی سال های اخیر فعالیت های عمرانی در روستاها چند برابر شده تا جایی که از سال 92 تاکنون سه هزار و 200 میلیارد ریال از محل ارزش افزوده به روستاهای استان پرداخت شده است.
فرخزاد اضافه کرد: در حال حاضر نیز میزان اعتبار پروژه های عمرانی در حال اجرای روستاهای قزوین بالغ بر 400 میلیارد ریال است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین با بیان اینکه برای توسعه پایدار روستاها تنها عمران و آبادانی آنها مهم نبوده بلکه باید به اقتصاد آن نیز توجه کرد، افزود: دولت همواره با تسهیلاتی که در قالب اشتغال روستایی پرداخت می کند، توجه خاصی به این حوزه از خود نشان داده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ورود دهیاران در زمینه های فرهنگی و نشاط اجتماعی، گفت: اگرچه در برخی مناطق کارهای خوبی انجام شده اما باید در این بخش بیشتر ورود پیدا کنیم.
معاون عمرانی استاندار قزوین همچنین از صدور مجوز 100 دهیاری جدید در قزوین خبر داد و اضافه کرد: کارهای صورت گرفته همه بیانگر توجه دولت به روستاها بوده تا جایی که امروز قزوین رتبه سوم را در دفاتر امور روستایی کشور کسب کرده است.
وی، تهیه طرح هادی روستایی و پوشش اینترنت را فصل مشترک مطالبات دهیاران عنوان کرد و گفت: سال گذشته 100 طرح هادی روستایی در استان مورد بازنگری قرار گرفت و امسال نیز طرح 150 روستا در دستور کار قرار دارد.
فرخزاد ادامه داد: در حوزه پوشش اینترنت هم نیازمند فعالیت های جدیدی هستیم و تلاش داریم امسال 300 روستای دیگر استان را تحت پوشش قرار دهیم.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت دهیاری ها در مواقع وقوع بحران، اظهار داشت: در این رابطه دهیاران باید ضمن فراگیری آموزش های لازم، نخستین افرادی باشند تا هنگام حادثه در محل حضور یافته و اقدامات اولیه را به اجرا درآورند.
وی ابتکار و نوآوری را پیش شرطی مهم برای توسعه روستاها دانست و افزود: منابع و اعتبارات به صورت محدود و مشخص تخصیص می یابند اما این ابتکار و نوآوری دهیاران است که می تواند از ظرفیت های موجود به طور موثرتری استفاده کنند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین نیز در ادامه این مراسم گفت: دهیاران در مقام مدیران ارشد روستا و متولیان اصلی توسعه روستایی، در حقیقت نمایندگان راستین مردم و مدیران برخاسته از بطن جامعه روستایی هستند.
فاطمه نجفی افزود: اجرای طرح های متعدد عمرانی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی با بهره گیری از مشارکت مردمی، بهبود وضعیت و منظر روستاها، کمک به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، کمک به حفظ فرهنگ بومی و ایرانی اسلامی، ارتقای سطح همبستگی مردمی و کمک به رونق اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق روستایی تنها گوشه ای از فعالیت های وسیع و ارزشمند دهیاری ها در خدمت رسانی به روستاییان بوده است.
وی اضافه کرد: کمک و حمایت های همه جانبه دولت، به خصوص در حوزه تخصیص امکانات، انسجام و نظم بخشی به نهاد دهیاری و کمک به رونق اقتصادی و اشتغالزایی در مناطق روستایی می تواند در ارتقای کارآمدی این نهاد عمومی غیردولتی موثر باشد.
نجفی ادامه داد: به دلیل وسعت عملکرد دهیاری ها و رابطه مستقیم آن با شاخص های توسعه، در کنار تمامی خدمات به دهیاری ها، انتظار داریم آنها نیز به قوانین و ضوابط آگاهی کامل داشته تا در درجه اول به حقوق خود و سپس حقوق مردم آشنا شده و در مواقع لازم نیز از آن دفاع کنند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه دهیاری ها، گفت: امضای تفاهم نامه بیمه اماکن روستایی، برگزاری نخستین رویداد ایده پردازی در حوزه روستاها، امضای تفاهم نامه سه جانبه بین دفتر امور روستایی، مدیریت بحران و جمعیت هلال احمر برای تشکیل خانه های هلال، حمایت از واحدهای تولیدی در مناطق روستایی با بنیاد علوی و صندوق کارآفرینی امید، حمایت از واحدهای تولیدی در مناطق روستایی با ارایه تسهیلات بانکی و پیگیری اتصال روستاهای استان به شبکه دولت از جمله مهم ترین کارهای انجام شده در استان بوده است.
استان قزوین 823 روستای دارای سکنه دارد که 630 مورد از آنها دارای دهیاری است.
همچنین این استان دارای 6 شهرستان، 19 بخش، 46 دهستان، 630 دهیاری و 336 هزار و 904 نفر جمعیت روستایی است.
7388/8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.