محمدرضا شاملو بعدازظهر چهارشنبه در حاشیه سفر خود به استان قزوین به خبرنگاران گفت: مهاجرت از شهرها به روستاها خیلی خوب است اما عکس آن نگران کننده بوده تا جایی که به گسترش شهرها، حاشیه نشینی و توسعه بافت های ناکارآمد می انجامد.
وی در ادامه، صدور سند مالکیت روستایی را کاری مشترک بین این نهاد و ثبت و اسناد کشور دانست و افزود: با توجه به حضور مستمر بنیاد مسکن در روستاها، قانونگذار این وظیفه را بر عهده ما گذاشته است.
وی ادامه داد: تاکنون سه میلیون و 210 هزار واحد مسکن روستایی و 197 هزار واحد شهری در شهرهای زیر 25 هزار نفر کشور صاحب سند مالکیت شده اند.
وی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد واحدهای مسکن روستایی کشور فاقد سند هستند، یادآور شد: امسال واگذاری 120 هزار جلد سند روستایی و 60 هزار جلد سند شهری در دستور کار این نهاد قرار دارد.
شاملو، کاهش پرونده در محاکم قضائی و ثبتی با تثبیت مالکیت افراد، استفاده از اسناد مالکیت در مراودات اقتصادی مانند دریافت تسهیلات و و ثیقه را از مزیت های سنددار شدن واحدهای مسکونی روستایی دانست.
وی تعداد روستاهای بالای 20 خانوار در کشور را 39 هزار و 465 واحد برشمرد و گفت: تاکنون برای 37 هزار و 900 واحد طرح هادی تهیه شده که این مساله یکی از اتفاقات خوب کشور در بعد از پیروزی انقلاب بوده است.
وی ادامه داد: تاکنون برای 17 هزار و 500 روستا عملیات اجرایی و بهسازی محیطی انجام شده و پنج هزار روستا نیز دارای طرح های نیمه تمام هستند که اگر بخواهیم این طرح ها را به همراه معابر اصلی روستاهایی که هیچ عملیاتی برروی آنها صورت نگرفته را در یک دوره 10 ساله احیا کنیم سالانه به 35 هزار میلیارد ریال اعتبار با قیمت ثابت امروز نیازمندیم در حالی که مجموع اعتبارات ملی و استانی ما سالانه یک سوم این میزان است.
وی با اشاره به اتمام طرح هادی در هفت هزار روستای کشور، گفت: ما برای بازنگری این طرح هر سال به چهار هزار میلیارد ریال اعتیار نیازمندیم .
شاملو در ادامه به فعالیت های عمرانی، بهسازی و احیای بافت های باارزش روستایی کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اطلاعات موجود 300 روستا از این دست شناسایی و 300 روستای دیگر نیز دارای هسته های باارزش می باشند.
وی اظهار داشت: در ماده 99 قانون برنامه ششم توسعه برای 300 روستای باارزش روستایی یا هدف گردشگری کشور، این نهاد به همراه میراث فرهنگی و گردشگری ملزم به تهیه طرح ویژه و اجرای آن شده اند که در سال جاری 100 روستا از جمله اوان، یله گنبد، وربن و گازرخان در قزوین برای این منظور هدف گزاری شده است.
وی به کمک دولت در بخش واگذاری قیر رایگان اشاره کرد و افزود: سال گذشته پنج هزار و 100 میلیارد ریال به این نهاد واگذار شد و امسال نیز به همین میزان در بودجه دیده شده است.
شاملو میزان اعتبارات مصوب امسال در بخش عمرانی بنیاد مسکن را 20 هزار میلیارد ریال اعلام کرد .
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به منظومه های روستایی اشاره و یادآور شد: شاید به جرات بتوان گفت بزرگترین سرمایه گذاری جمهوری اسلامی پس از انقلاب، سرمایه گذاری در روستاها بود اما فعالیت های صورت گرفته در چارچوب برنامه ریزی های کلان صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در این راستا طرح منظومه روستایی در قالب یک برنامه ریزی پهنه ای به عنوان طرح سوم آمایش روستایی در نظر گرفته شد و با موافقت های انجام شده استانداران 17 استان کشور، از جمله قزوین به صورت پایلوت یک منظومه در نظر گرفته شده است.
8054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.