مهرزاد محصص مستشاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ذخیره گاه ژنتیکی و ایستگاه تحقیقاتی انگور در سطح کشور بی نظیر و در خاورمیانه کم نظیر است.
وی، بررسی سازگاری ارقام با مناطق مختلف جغرافیایی و معرفی رقم های برتر را از جمله فعالیت های مربوط به این ایستگاه تحقیقاتی برشمرد و گفت: در این مرکز بیش از 10 سال است که بر روی انواع ارقام انگور فعالیت های مطالعاتی و پژوهشی در حال انجام است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین اظهار داشت: هم اکنون با همکاری موسسات علوم باغبانی و بذر در حال معرفی 10 رقم انگور سازگار با مناطق مختلف کشور هستیم.
وی همچنین گفت: در ذیل این ایستگاه تحقیقاتی 12 باغ مادری انگور را نیز ایجاد کرده ایم تا زمینه انتقال دانش فنی به بهره برداران تسهیل شود.
محصص مستشاری کمک به انتقال دانش فنی به بهره برداران را از دیگر فعالیت های این ایستگاه برشمرد و اظهار داشت: زمینه لازم را برای معرفی دستاوردهای خود به بهره برداران و باغداران فراهم آورده ایم.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: در این ایستگاه تحقیقاتی و ذخیره گاه ژنتیکی علاوه بر انواع ارقام داخلی انگور، ارقام خارجی این محصول از کشورهای مختلف از جمله روسیه، ترکیه و فرانسه نیز نگهداری می شوند که هرکدام ویژگی خاص و منحصر به فردی دارند.
محصص مستشاری اظهار داشت: یافته های علمی این ایستگاه در اختیار دیگر نهادهای علمی کشور نیز قرار می گیرد و همچنین این مرکز به انجام پایان نامه های دانشجویان کشاورزی نیز کمک می کند.
وی با اشاره به طرح داربستی کردن باغ های انگور تاکستان، گفت: چندین سال پیش به معرفی این طرح پرداختیم که ابتدا با مقاومت برخی باغداران روبرو شد اما پس از اجرا و مشاهده مزیت های آن هم اکنون بسیاری از تاکداران در پی داربستی کردن باغ های خود هستند که مزایایی چون عملکرد بهتر و افزایش تولید محصول و آفات کمتر را به همراه دارد.
استان قزوین دارای 32 هزار هکتار باغ انگور است و رتبه دوم تولید این محصول در کشور را داراست.
3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.