به گزارش ایرنا آیت الله علی اکبر کلانتری نماینده فارس در مجلس خبرگان رهبری در پیامی به مناسبت ارتحال آیت الله حائری شیرازی اعلام کرد:‌ آن مجاهد فی سبیل الله با عمری تلاش و مجاهدت چه در مبارزه با طاغوت و چه در سنگر امامت جمعه و چه در کرسی های دانش و نظریه پردازی، خدمات بی بدیلی به وطن و اسلام کرد.
حضوراثرگذار آن معلم اخلاق در جبهه های نبرد حق علیه باطل ، هیچ گاه از یاد و خاطره رزمندگان اسلام نخواهد رفت.
جامعه استادان حوزه علمیه فارس هم نوشت: آن عالم خستگی ناپذیر و زاهد با عمری تلاش و مجاهدت خالصانه، خدماتی ارزشمند وبی بدیل به اقشارگوناگون به خصوص جوانان وبالأخص دانشجویان ودانشگاهیان کرد.درس های حکیمانه و تمثیل های شیرین آن مربی بزرگ و حضور أثرگذار آن شخصیت معنوی در جمع رزمندگان اسلام از یاد نخواهد رفت.
در پیام تسلیت سردار سرتیپ دوم هاشم غیاثی فرمانده سپاه فجر به مناسبت درگذشت آیت‌الله حائری شیرازی آمده است:‌این عالم مجاهد در مقاطع سرنوشت سازانقلاب اسلامی حضوری آگاهانه وبا بصیرت داشت و به عنوان یکی از برترین اسوه های ولایتمداری برای تثبیت نظام اسلامی و ترویج آرمان های انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکرد.
همچنین سید محسن علوی رئیس مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی ارتحال آیت الله حائری شیرازی را تسلیت گفت ونوشت:‌رحلت عالم جلیل‌القدر و فقیه مجاهد حضرت آیت‌الله محیی‌الدین حائری شیرازی که شخصیتی موثر در تاریخ انقلاب اسلامی بودند و نقش ارزشمندی در وحدت و ساماندهی روحانیون استان فارس در مبارزه با طاغوت ایفا کردند، موجب تالم و تاثر گردید.
آیت‌الله علی شیخ موحد مدیر حوزه علمیه خواهران استان فارس در پیام خود نوشت:‌مردی باهوش و استعداد فوق ‌العاده و در عین حال در خانواده‌ای علم ‌دوست و تقواپیشه تربیت شد و همه وجودش در خدمت اسلام و مسلمین بود. سال‌ها در مدرسه آقاباباخان و سال‌های زیادتری در شهر مقدس قم، علوم اسلامی را فراگرفت. زحمات و رنج‌ها در راه انقلاب تحمل نمود.ارادتی خالصانه به امام(رضوان الله علیه) و رهبری داشت. اطاعت از آن‌ها را واجب می‌دانست. آن‌چه در طول امامت جمعه شیراز انجام داد، بر اساس عقیده به خدمت بود، نه کسب شهرت و ثروت.
جامعه روحانیت شیرازهم درپیامی اعلام کرد:‌حضور فعال آن عزیز سفر کرده در نهضت امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی و پس از آن همراهی همه جانبه‌اش با رهبر معظم انقلاب مدظله العالی و سابقه مبارزه طولانی با رژیم سفاک ستم‌ شاهی و روشنگری‌ها و منبرها و تحمل زندان و شکنجه ساواک از جمله ویژگی‌های ممتاز ایشان بود و در تمام زوایای مسائل کشوری موضع‌گیری‌های خداپسندانه داشت.
حیدرعالیشوندی فرماندار شیراز نیز نوشت:‌این عالم ربانی، مجاهد خستگی ناپذیر و جانباز و آزاده سیاسی استان فارس عمر با برکت خود را در راه ترویج علوم دینی و فرهنگی و اجتماعی و معارف اسلامی سپری کرد.
همچنین به همین مناسبت، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رئیس دانشگاه این شهر، رئیس و اعضای اتاق بازرگانی شیراز، پیام های تسلیت جداگانه فرستادند.
آیت الله حائری شیرازی پس از 42 روز بستری بودن در بیمارستان نمازی شیراز و دریافت خدمات بستری و مراقبت های ویژه با مساعد اعلام شدن حال عمومی وی و با نظر پزشکان 13 آذر 96 از این بیمارستان مرخص شد.
به گفته مدیر بیمارستان نمازی شیراز، وی به دلیل نامنظم بودن فشارخون و تغییرات علائم حیاتی و عفونت سیستمیک در بخش مراقبت‌های ویژه بستری بود.
آیت الله حائری پس از ترخیص از بیمارستان نمازی عازم قم شد که ظهر چهارشنبه 29 آذر در این شهر درگذشت.
محمدصادق (محیی‌الدین) حائری شیرازی در دوازدهم بهمن سال 1315 خورشیدی در شیراز متولد شد.
او در سال 1335 دیپلم خود را در رشته ریاضی در شیراز گرفت.
وی تحصیلات حوزه ای را در شیراز و قم پی گرفت و از سال 42 به مدت 10 سال در مسجد شمشیرگرهای شیراز برای جوانان و دانشجویان نشست هایی مختلف برگزار کرد و پس از تبعید امام خمینی (ره) به ترکیه فعالیت های سیاسی رسمی خود را آغاز کرد.
به سبب فعالیت های سیاسی ومبارزاتی به ویژه در ارتباط با مسجد شمشیرگرها چندین بار بازداشت، زندانی و تبعید شد و در فعالیت های انقلابی در شیراز نقش موثری داشت.
آیت الله حائری شیرازی پس از پیروزی انقلاب مدتی به تدریس در دانشکده الهیات پرداخت و در اولین دورهٔ مجلس شورای اسلامی با رای مردم شیراز به این مجلس راه یافت.
پس از شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب به دست منافقین ‌در آذرماه 1360 ، حضرت امام خمینی(ره) آیت آیت الله محیی الدین حائری شیرازی را به جای این شهید به عنوان نماینده خود و امام جمعه شیراز منصوب کردند.
وی در سال 1387 استعفا داد که از اواخر بهمن 1387 با حکم آیت الله خامنه ‌ای، آیت الله اسدالله ایمانی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز منصوب شد.
بیش از 20 کتاب به قلم آیت الله حائری شیرازی نگاشته و منتشر شده‌ است که مثل ها و پندها (در 8 جلد)، پول رایج جهانی و احیای پول اسلام، در اسلام پول نباید کار بکند، در سایه سار وحی، انسان الهی، سیری در آفاق نور، انسان‌ شناسی،تفسیر سوره حمد، درس سحر(شرح ابیات حافظ)، راه رشد و تبلیغ در جبهه از جمله این کتاب هاست.
تنظیم و انتشار:‌غلامرضا مالک زاده
1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.