به گزارش ایرنا محمد علی باغستانی، سه شنبه در نشست بررسی مشکل آفت نخیلات در شهرستان لارستان افزود:
برای پایش این نوع آفت، طرح جامع پیش بینی شده و ایران نقش بسزایی در این زمینه دارد تا جایی که آموزش و ردیابی با محوریت ایران انجام خواهد شد.
وی، از ایران به عنوان یکی از کشورهای موفق در کنترل این نوع آفت در دنیا نام برد و اظهار داشت: هم در زمینه تحقیقاتی و هم در زمینه اجرایی، کشورمان در این مورد سرآمد است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، با اشاره به ورود آفت 'سرخرطوم حنایی' به منطقه لارستان گفت: بدون تردید این آفت از خارج کشور به این منطقه وارد شده است.
باغستانی ادامه داد: پیشتر و در سال های قبل نیز این آفت در منطقه سراوان در استان سیستان و بلوچستان و همچنین شهرستان پارسیان در استان هرمزگان مشاهده شد و هم اینک شهرستان لارستان به عنوان سومین منطقه در کشور است که با این معضل رو به رو شده است و باید با کنترل به موقع از گسترش آن جلوگیری شود.
وی بیان کرد: آفت 'سرخرطوم حنایی' در 2 ماه گذشته از جمله دغدغه های مهم وزارت جهادکشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور بوده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه باید از انتقال آفت 'سرخرطوم حنایی' در باغ های لارستان به مناطق دیگر جلوگیری شود گفت: سازمان حفظ نباتات کشور به لحاظ فنی، مالی و تامین تدارکات لازم در این زمینه، آماده هر نوع همکاری است.
باغستانی افزود: به لحاظ موقعیت لارستان و امکان سرایت این نوع آفت به استان های مجاور، مبارزه با آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی ادامه داد: باید با ایجاد پست های قرنطینه به ویژه در فرودگاه بین المللی لارستان و همچنین کنترل نخلستان ها و باغ های این منطقه از انتشار این آفت از باغ های این شهرستان به مناطق دیگر جلوگیری کرد.
این مقام مسئول بیان کرد: در صورت گسترش این آفت در درختان نخل، نسل این نوع درخت در معرض تهدید جدی قرار می گیرد اما با کنترل به موقع آفت، می توان علاوه بر ریشه کن کردن آن درختان نخل را هم بدون صدمه دیدن حفظ کرد.
معاون قرنطینه داخلی سازمان حفظ نباتات کشور هم در این نشست گفت: با استناد به مستندات و تصاویر ارسال شده، متاسفانه این نوع آفت در جنوب فارس مشاهده شده است.
محمدطاهر رجبی، با هشدار نسبت به خطرناک بودن آفت 'سرخرطوم حنایی' افزود: با توجه به پرواز روزانه 900 متری این نوع آفت، می تواند بعضی از شهرستان های جنوبی فارس را در معرض خطر قرار دهد.
معاون قرنطینه داخلی سازمان حفظ نباتات کشور، ورود غیر مجاز درختان نخل از کشورهای حوزه خلیج فارس را یکی از علت های انتشار این آفت در منطقه لارستان دانست و گفت: با اعزام یک تیم کارشناسی ماهر و با همکاری اهالی این منطقه و مسئوولان امیدواریم از گسترش این آفت در منطقه لارستان و مناطق همجوار جلوگیری شود.
رجبی افزود: باید با اطلاع رسانی و آگاه سازی باغبانان و استفاده بهینه از امکانات موجود، این آفت ردیابی و کنترل و تا هنگام مهار کامل آن از انتقال پاجوش ها خودداری شود.
معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان هم گفت: حل این مشکل اضطراری نیازمند تامین اعتبار است و با توجه به اهمیت موضوع و ارتباط آن با منبع درآمدی مردم، انتظار می رود برای این امر مهم منابع مالی لازم اختصاص یابد.
جلیل حسنی در بخش دیگری از مطالب خود بیان داشت: با توجه به پیشرفت مناسب عملیات احداث سد خاکی شرفویه و صحرای باغ لارستان انتظار داریم اعتبار مورد نیاز نیز در این زمینه تخصیص داده شود.
آفت 'سرخرطوم حنایی' حشره‌ای به رنگ قرمز متمایل به حنایی است که 30 تا 35 میلیمتر طول دارد و دارای خرطومی بلند و خمیده است. این نوع آفت از جوانه مرکزی غلاف‌های تازه درختان تغذیه می‌کند و در نهایت باعث خشک شدن تاج درخت و افتادن درختان آلوده می‌شود.
در این نشست، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس به همراه معاونان و کارشناسان حفظ نباتات و باغبانی این سازمان خضور داشتند.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله 378 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
خبرنگار: عبدالله اعظمی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
7367 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.