رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز چهارشنبه در این نشست با تقدیر از پزشکان خانواده و مراقبان سلامت در زمینه مبارزه با کرونا و غربالگری مردم استان فارس گفت: استان فارس در مدیریت کرونا در کشور خوش درخشید که این موفقیت علاوه بر همکاری مجموعه استانداری با دست اندرکاران حوزه سلامت، ، وجود پزشکان خانواده و مراقبان سلامت بوده است.

مهرزاد لطفی تهیه ۲ هزار و ۵۵۹ تست کرونا در استان فارس طی ۲۴ ساعت گذشته را در کشور بی نظیر خواند و افزود: از این تعداد بیش از هزار مورد آن در مراکز ۱۶ ساعته بوده است و این نشان دهنده تلاش پزشکان خانواده و مراقبان سلامت در مبارزه با بیماری کرونا است.

وی افزود :البته مسوولان حوزه سلامت استان قدردان این مهم بوده و پیگیر مسایل و چالش های موجود در این حوزه هستند.

این مقام مسئول ادامه داد: مسوولان دانشگاه تلاش دارند تا دغدغه پزشکان خانواده به ویژه مراقبان سلامت در خصوص تسهیلات، امکانات، حقوق و مزایا را رفع کنند.

اختیارات ستاد استانی، اختیاری شدن پزشک خانواده، ثبت اطلاعات در سامانه سیب و پرداختی های بیمه ای دیگر محورهای سخنان رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست بود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در این نشست گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار بزرگی در امر مبارزه با بیماری کرونا ، غربالگری سلامت، اطلاع رسانی، آموزش و انجام تست انجام داده است که این اقدام به عنوان یک حرکت ماندگار در استان ثبت شده است .

احمد احمدی زاده با تقدیر از پزشکان خانواده و مراقبان سلامت در مقابله با کرونا به ویژه در غربالگری سلامت مردم استان، بر اختیاری شدن پزشک خانواده در استان از اول خرداد تاکید کرد و در خصوص دبیرخانه شورای امنیت، جداسازی سرانه مراقبان سلامت، قانون کار و طبقه بندی مشاغل، مصوبات استانی، توضیحاتی ارایه داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: ستاد راهبردی پزشک خانواده، یکی از جلسات مهم تصمیم گیری پزشک خانواده است که پس از ستاد اجرایی استان که در دانشگاه تشکیل می شود، در استانداری زیر نظر استاندار برگزار و تصمیم گیری های کلان استانی گرفته می شود.

عبدالرسول همتی سه محور این نشست را اختیاری شدن پزشکان خانواده از اول خرداد، سرانه پزشکان خانواده و مراقبان سلامت عنوان کرد و افزود: با توجه به مصوبات قبلی ستاد اجرایی کشور مبنی بر اختیاری شدن پزشک خانواده شهری در استان، در این نشست بر اجرایی شده آن از اول خرداد سال جاری تاکید شده است .

وی ادامه داد: پزشکان خانواده ای که تمایل دارند در برنامه پزشک خانواده به فعالیت خود ادامه دهند، باید ضوابط دانشگاه را اجرا کنند و پزشکان خانواده ای که مایل به خروج از برنامه هستند می توانند با همان تعرفه ۳۰ به ۷۰ به مردم در مطب های خود خدمات ارایه دهند.

معاون بهداشت دانشگاه از پیگیری کامل دانشگاه برای رفع چالش های موجود در حوزه پزشکان خانواده و مراقبان سلامت به ویژه موضوع پرداختی ها به صورت سرانه خبر داد.

 همتی در خصوص مصوبات شورای عالی بیمه، حقوق مراقبان سلامت، جلسات دانشگاه، امور مراقبان سلامت، سرانه مراقبان سلامت و پزشکان خانواده، توضیحاتی ارایه داد.

تجمیع بیمه ها و هماهنگی شرکت های بیمه گذار و همچنین اصلاح پرداخت ها به پزشکان کلید اصلی تداوم و موفقیت پزشک خانواده است . خلاء تجمیع بیمه ها موضوعی است که موجب شده برنامه پزشک خانواده به صورتی ناقص در فارس اجرا شود ، همین نواقص میتواند شهروندان را در مراجعه به پزشک خانواده دچار مشکل نماید.

 برای اجرای خوب و کامل پزشک خانواده چند بعد و بازوی اجرایی موضوع باید با هماهنگی و در راستای هم فعالیت کنند ، پزشک خانواده با هماهنگی و تعامل و در یک راستا قرار گرفتن سیاست گذاران در وزارت بهداشت ، بیمه ها و شرکت های بیمه گذار و در نهایت مردم به سرانجام مطلوب می رسد.

به نظر می رسد باید در رفتار و کارکردهای پزشک خانواده اصلاحاتی ایجاد شود ، زیر ساخت های پزشک خانواده باید تکمیل شود ، موضوع تجمیع بیمه ها هنوز به طور کامل اجرا نشده این از جمله مسایلی است که اجرای طرح پزشک خانواده را با دشواری و مشکل مواجه کرده است.

تامین تجهیزات فنی و راه اندازی پرونده الکترونیک برای بیماران نیز نیاز به شتاب بخشی دارد ، برنامه های موازی با پزشک خانواده در مناطقی از کشور در حال اجرا است که با پزشک خانواده همخوانی ندارد ، این برنامه ها باید تجمیع شود و در یک راستا قرار گیرد.

برنامه پزشک خانواده از سال ۹۱ در فارس اجرایی شده و فراز و فرودهای فراوانی داشته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.