مگاپیکسل تا چه حد در کیفیت دوربین گوشی شما دخیل است؟

چه عاملی باعث می‌شود دوربین‌ گوشی‌های همراه با داشتن مگاپیکسل برابر کیفیتی متفاوت داشته باشند؟

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، این روزها اشتراک‌گذاری عکس بین کاربران رونق بسیار گرفته است و همه عکس‌های خود را بسیار بیشتر از گذشته با دوستانشان به اشتراک می‌گذارند. این روند از چند سال پیش، همزمان با افزایش رزولوشن دوربین گوشی‌های هوشمند، رشد بیشتری پیدا کرد و اکنون نیز به اوج خود رسیده است.

دوربین کلاسیک عکاسی دیگر در دست دوستداران این حرفه دیده نمی‌شود و دیگر کسی حوصله ندارد برای دیدن عکس‌هایش تا چاپ شدن آنها صبر کند. عکس‌برداری دیجیتال این فرصت را به کاربر می‌دهد تا بلافاصله پس از گرفتن عکس، آن را ببیند. از طرف دیگر اکنون، با افزایش شبکه‌های اشتراک عکس همچون اینستاگرام، دوربین تلفن همراه اهمیتی بیش‌ازپیش پیدا کرده و تقریبا می‌توان گفت جای دوربین عکاسی را برای کاربران گرفته است. بسیاری از افراد وقتی قصد دارند گوشی هوشمند بخرند به اولین چیزی که دقت می‌کنند رزولوشن دوربین آن است تا خیالشان راحت باشد که با گوشی‌شان می‌توانند عکس‌هایی با کیفیت مناسب ثبت کنند و با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

 

 

اما بسیاری از کاربران از این نکته غافل‌اند که بالا بودن عدد مگاپیکسل گوشی به‌تنهایی نشان‌دهنده خوب بودن دوربین گوشی همراه آنها نیست و عوامل تاثیرگذار بسیاری وجود دارد. درست است که بالا بودن رزولوشن دوربین یکی از شرایط اصلی برای داشتن دوربینی خوب است، اما در کنار آن باید به دیگر عامل‌های مهم همچون اندازه اپرچر، داشتن لرزش‌گیر اپتیکی و... نیز توجه کرد.

در این نوشته می‌خواهیم سراغ دوربین گوشی‌های هوشمند برویم و ببینیم چه ویژگی‌هایی دوربین گوشی‌های مختلف را از هم متمایز می‌کنند. با ما همراه باشید.

 

مگاپیکسل

عدد مگاپیکسل دوربین، که از نظر بسیاری از افراد نشان‌دهنده کیفیت دوربین است، بزرگ‌ترین ابزار تبلیغاتی شرکت‌های تولیدکننده موبایل شده است؛ طوری که اغلب با استفاده از این عدد سعی در بهتر جلوه دادن دوربین گوشی‌های خود و جذب مخاطب بیشتر دارند. اما چرا این عدد نمی‌تواند معیار درستی برای ارزیابی کیفیت دوربین گوشی همراه باشد؟

تعداد مگاپیکسل گوشی نشان‌دهنده تعداد پیکسل‌هایی است که در عکسی که با دوربین گرفته می‌شود حضور دارند. خب طبیعی است که هرچه تعداد پیکسل‌های عکس ما بیشتر باشد، رزولوشن عکس هم بیشتر می‌شود و جزئیات دقیق‌تر نمایش داده می‌شوند. اما تاثیر افزایش مگاپیکسل زمانی چشمگیر بود که دوربین گوشی‌های همراه VGA بودند. ولی پس از آن به‌ترتیب تبدیل به دوربین‌های 1 مگاپیکسلی، 22 مگاپیکسلی و... شدند و همین‌طور رزولوشن  آنها تا مرز قابل قبولی بالا رفت. اکنون دیگر رزولوشن گوشی به حدی بالا رفته است که با نگاه کردن با چشم نمی‌توان تفاوت آنها را متوجه شد. در مقابل باید به دنبال معیارهای دیگر بود تا بتوان در کیفیت عکس تمایز ایجاد کرد؛ عواملی همچون جذب نور، اندازه سنسور و غیره که بی‌شک امروزه در کنار مگاپیکسل بالا دلیل برتری بسیاری از دوربین‌های گوشی موبایل شده‌اند.

 

 

اپرچر

بیشتر اوقات به جای اپرچر از واژه دیافراگم استفاده می‌شود که کاملا اشتباه است. دیافراگم در دوربین به تیغه‌هایی گفته می‌شود که درون لنز قرار گرفته‌اند و تنگ و گشاد شدن آنها میزان عبور نور از روزنه میانی یا همان اپرچر را تعیین می‌کند. هرچه روزنه دوربین بزرگ‌تر باشد، می‌تواند نور بیشتری جذب کند و درنتیجه عکس‌های بهتری بگیرد. اعداد رایج برای اپرچر گوشی‌های همراه معمولا f/2.2، f/2.0، f/1.9 هستند که هرچه عدد آن کوچک‌تر باشد، نشان  می‌دهد روزنه اپرچر بزرگ‌تر است.

 

 

سنسور دوربین

از دیگر عوامل مهم تاثیرگذار بر دوربین تلفن‌های همراه سنسور دوربین آنهاست که نقشی اساسی در دریافت نور و ثبت تصویر دارد. این سنسور معمولا در دوربین گوشی‌های همراه اندازه‌هایی بین 1/1.2 اینچ تا 1/1.32 دارد. هرچه اندازه سنسور بزرگ‌تر باشد (یعنی مخرج کسر کوچک‌تر باشد)، میدان دید بزرگ‌تری تولید می‌کند. به‌طور کلی با داشتن مگاپیکسل برابر می‌توان گفت هرچه اندازه سنسور دوربین بزرگ‌تر باشد، کیفیت تصویر نیز بیشتر می‌شود.

 

OIS

ویژگی تثبیت‌کننده اپتیکی تصویر یا همان Optical Image Stabiliization از دیگر عوامل تاثیر‌گذار در کیفیت عکس‌های گرفته‌شده با دوربین گوشی  است که اکنون در بیشتر گوشی‌های رده‌بالا شاهد آنیم. این ویژگی باعث می‌شود عکس‌های شما تاری کمتری داشته باشد و بتوانید با گوشی همراهتان عکس‌های شفاف‌تری بگیرید.

 

 

HDR

ویژگی تاثیرگذار دیگر HDR است که مخفف عبارت High Dynamic Range است. HDR باعث افزایش محدوده دینامیکی تصویر می‌شود، طوری که در  این حالت دوربین سه تصویر با میزان جذب نور متفاوت تولید می‌کند؛ تصاویری که جزئیات بخش‌های تاریک و روشن آنها با هم متفاوت است. سپس نواحی مناسب از هر عکس انتخاب می‌شود تا با ترکیب آنها عکس بهتری در اختیار کاربر قرار بگیرد. به‌طور خلاصه اگر بخواهیم توضیح دهیم، باید گفتHDR باعث می‌شود جزئیات بخش‌های تاریک تصویر بهتر نمایان شود.

 

 

خب! حالا باز هم برای انتخاب گوشی‌ای با دوربین مناسب فقط به مگاپیکسل گوشی توجه می‌کنید و بی‌اعتنا از کنار دیگر ویژگی‌های ذکرشده در مشخصات گوشی می‌گذرید؟! منتظر شنیدن نظر شما هستیم.

 

دیدگاه تان را بنویسید