محمدجواد صالحی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این رها سازی آزمایشی توسط پنج ایستگاه پمپاژ در شهرستان های ذکر شده انجام شده تا علاوه بر کنترل سیستم و برطرف کردن عیوب احتمالی آن بهره برداران با آموزش های ترویجی بتدریج با روش جدید توزیع آب آشنا شوند.
وی افزود: آب مورد نیاز برای انجام این رها سازی آزمایشی از چاه نیمه چهار در منطقه تامین شده است.
وی افزود: این رها سازی با توجه به تامین برق ایستگاههای پمپاژ در شهرستان های هامون و زهک انجام شده است.
وی با بیان اینکه اجرای این پروژه بزرگ در شمال سیستان و بلوچستان تاکنون 63 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است ادامه داد: پیمانکاران این طرح بزرگ در پنج شهرستان زابل، هامون، نیمروز، هیرمند و زهک در قالب ۱۶ ناحیه عمرانی با ساخت ۲ ایستگاه پمپاژ اصلی، پنج ایستگاه پمپاژ مستقل، ۹ ایستگاه ثانویه با حدود چهار هزار خطوط لوله اصلی و فرعی در حال اجرای طرح هستند.
وی بیان کرد: طرح بسیار ارزشمند انتقال آب با لوله برای کشاورزی از چاه نیمه ها به دشت سیستان برای 46هزار هکتار از عرصه 200 هزار هکتاری با رعایت توزیع آب تخصیص یافته در کل عرصه دشت و به همه سهامداران ذیحق در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در کشور است که آب از مخزن تا زمین کشاورزی با لوله انتقال داده می شود گفت: تاکنون برای راه اندازی این طرح 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی هزینه شده است و در بودجه سال آینده نیز برای تکمیل این طرح 350 میلیون دلار از محل این صندوق مصوب شده است.
به گزارش ایرنا طرح 46 هزار هکتار انتقال آب با لوله در دشت سیستان در سال 93 بعد از سفر رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان مصوب و اعتبارات آن به دستور رهبر معظم انقلاب از منابع صندوق توسعه ملی تامین شد.
با توجه به خشکسالی های 19 سال سیستان و بلوچستان این طرح می تواند با تامین آب مطمئن در طول سال نوید دهنده رونق کشاورزی منطقه باشد.
سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.
7316**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.