بهزاد دهواری روز چهارشنبه با اشاره به خشکسالی‌ها و کمبود آب در دشت و کوهستان منطقه اظهار داشت: دسترسی نداشتن حیات وحش به منابع آبی بویژه در فصل تابستان یکی از بزرگترین معضلات مدیریت حیات وحش و از مهمترین دلایل نابودی تنوع زیستی و کاهش جمعیت وحوش به شمار می‌رود.

وی افزود: این معضل به دلایلی مانند خشک شدن کامل یا کاهش دبی چشمه‌های طبیعی بر اثر خشکسالی و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی، اشغال اندک چشمه‌های طبیعی باقیمانده توسط دام‌های اهلی، خشک شدن رودخانه‌های فصلی در تابستان و کاهش شدید روان آب‌های سطحی در این مناطق بوجود آمده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سرباز گفت: در این شرایط حیوانات تشنه برای دسترسی به آب ناچار از زیستگاه امن خود خارج و به جوامع انسانی مانند روستاها، مزارع و یا آبشخور دام‌های اهلی نزدیک شده و توسط افراد سودجو یا سگ‌های گله و یا بر اثر برخورد با خودروهای عبوری کشته می‌شوند به همین دلیل فراهم نمودن امکان دسترسی وحوش به منابع آبی در نقاط امن زیستگاه‌ها یکی از مهمترین برنامه‌های مدیریت حیات وحش در مناطق بیابانی کشور به شمار می‌رود.

دهواری اظهار داشت: اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سرباز در همین زمینه اقدام به لایروبی و بهسازی چشمه‌ها و آبشخورهای ایجاد شده در گذشته کرد.

وی ادامه داد: آبشخورها معمولا بوسیله تانکر سیار آبگیری می‌شود تا حیات وحش از آنها استفاده کنند.

۹۹۲۳**۶۰۸۱

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.