حجت‌الاسلام و المسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در آیین رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» گفت: تخریب شخصیت امام و به تعبیر مقام معظم رهبری روایت نادرست، و البته در کنار روایت‌های درست، واقعیت‌هایی است که ما در صحنه اجتماعی با آن مواجه هستیم و اگر بی تفاوت از کنارش بگذاریم به تاریخ، امام و مخاطب‌مان ظلم کرده‌ایم؛ به ویژه به نسل جوان ظلم کرده‌ایم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به اینکه مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام یکی از وظایف اصلی خودش را پاسخ به سؤالات می‌دانست و می‌داند، گفت: تخریب شخصیت امام و به تعبیر مقام معظم رهبری روایت نادرست، و البته در کنار روایت‌های درست، واقعیت‌هایی است که ما در صحنه اجتماعی با آن مواجه هستیم و اگر بی تفاوت از کنارش بگذاریم به تاریخ، امام و مخاطب‌مان ظلم کرده‌ایم؛ به ویژه به نسل جوان ظلم کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام و المسلمین علی کمساری در آیین رونمایی از مستند «دلیل آفتاب» در خصوص فلسفه ورود مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به ساخت مستندهایی از این دست، گفت: یکی از مسائلی که بلافاصله بعد از ارتحال حضرت امام جامعه ما با آن مواجه شد، بحث سؤالاتی بود که پیرامون عملکرد حضرت امام در دوره انقلاب و دوره رهبری مطرح بود و طبیعتا مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام هم یکی از وظایف اصلی خودش را پاسخ به سؤالات می‌دانست و می‌داند.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) افزود: به تدریج شبهاتی هم به این سؤالات اضافه شد که این شبهات می‌تواند جنبه مثبت یا منفی داشته باشد؛ در سال‌های اخیر جنبه منفی آن بیشتر بزرگ‌نمایی شد. شبهاتی که با قصد تخطئه و تخریب شخصیت و عملکرد امام مطرح می‌شد و مطرح می‌شود و مخاطب اصلی آن هم نسل جوانی است که دوره انقلاب و دوره رهبری امام را درک نکرده و شناخت او از امام ناقص است و جامع نیست؛ شناخت از نزدیک نیست و شناختی است که نوعا ما به او داده‌ایم و رسانه‌ها داده‌اند. بعضا این شناخت جنبه منفی هم دارد؛ شناختی که دشمنان ایجاد کرده‌اند.

وی تأکید کرد: تخریب شخصیت امام و به تعبیر مقام معظم رهبری روایت نادرست، و البته در کنار روایت‌های درست، واقعیت‌هایی است که ما در صحنه اجتماعی با آن مواجه هستیم و اگر بی تفاوت از کنارش بگذاریم به تاریخ، امام و مخاطب‌مان ظلم کرده‌ایم؛ به ویژه به نسل جوان ظلم کرده‌ایم. امروز 34 ساله‌های ما امام را ندیده‌اند. در آستانه سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام هستیم و بیش از 50 درصد جامعه ما کسانی هستند که امام را ندیده‌اند و در واقع شناخت آنها از امام یک شناخت تاریخی است. از طرفی دشمن هم بیکار ننشست و در تمام این سال‌ها روایت‌سازی کرد و روایت‌های دروغ و غلط را به خورد مخاطب داد و تلاش کرد که کار خودش را انجام بدهد و البته از دشمن کاری جز دشمنی انتظار نیست.

کمساری اظهار داشت: مدیریت گذشته مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) به این مسأله ورود کرد و در دوره جدید ما یک قدری جدی‌تر و تشکیلاتی‌تر به این مسأله پرداخته‌ایم. مرکزی را به نام «مرکز رصد» در مؤسسه ایجاد کرده‌ایم که کار و جهت‌گیری آن شناسایی شبهات و سؤالات و پاسخ درخور به هرکدام از این شبهات است.

وی یادآور شد: امروزه اکثر شبهاتی که در فضای عمومی و در سطح مخاطب وسیع منتشر می‌شود با استفاده از زبان رسانه است. یعنی قبلا اگر در قالب کتاب، مقاله و نوشته بود، امروز با زبان رسانه کلیپ‌ها، فیلم‌ها، ویدئوها و مستندها دارد مطرح می‌شود و طبیعتا آنچه ما تاکنون در مؤسسه داشته‌ایم و داریم در قالب کتاب، پژوهش و مقاله و یا در قالب سایت‌ها است و این محتوا در سایت‌ها بارگذاری شده اما کمتر به بحث استفاده از زبان رسانه ورود کرده بودیم.

رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) ادامه داد: این یک پازل مفقوده بود در مجموعه اقدامات خوبی که مؤسسه متبرک به نام حضرت امام انجام داده است. این کار به طور جدی از سال گذشته آغاز شد. یکی از شبهات اصلی که شناسایی شد «آغازگری جنگ» بود. شبهات از جمله «نقش و دخالت بیگانگان در پیروزی انقلاب اسلامی»، «برخورد با منافقین» و «عزل قائم مقام رهبری» بود و در مناسبت‌های مختلف اینها بیش از بقیه شبهه‌ها دیده و مطرح می‌شود. طبیعتا دوستان ما به پاسخگویی این شبهات ورود کردند.

وی افزود: کارهای تحقیقی خوبی از قبل شده بود و بعد هم انجام شد و در قالب سلسله مستندهایی به نام «دلیل آفتاب» به این شبهات پاسخ داده خواهد شد؛ البته در حد توان و اقتضائاتی که مجموعه ما دارد. نمی‌گویم شخص دیگری پاسخ نداده است، دیگرانی هم پاسخ داده‌اند اما مؤسسه به دلیل دستیابی به اسناد و مدارک مربوط به حضرت امام طبیعتا از این جهت می‌تواند ورود مناسبی به عرصه پاسخگویی داشته باشد. شبهه آغازگری جنگ را دوستان در قالب مستندی آماده کرده اند. علیرضا محمدی کارگردان این مستند است که کار تحقیقی بسیار خوبی هم کرده‌اند.

کمساری اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم به سهم خودمان نقشی را در جهت روشنگری افکار عمومی انجام بدهیم و وظیفه خودمان در قبال حضرت امام را انجام بدهیم. از همه اهالی فکر و هنر و اندیشه، پژوهشگران، هنرمندان و اساتید استدعا دارم مؤسسه را در این مسیری که آغاز کرده کمک بدهند تا بتوانیم ما هم در ارائه روایت درست از وقایع انقلاب و زندگی حضرت امام سهم خودمان را انجام بدهیم.

وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری امروز «جهاد تبیین» فریضه‌ای است که بر دوش همه علاقه‌مندان و دلسوزان انقلاب، فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی، سنگینی می‌کند. از این حیث که روز به روز اهمیت آن روشن‌تر می‌شود و ان شاء الله بتوانیم به وظیفه‌مان به نحو شایسته‌ای که مرضی رضای الهی و مورد رضای حضرت امام باشد عمل کنیم.

به گزارش خبرنگار جماران، علیرضا محمدی، نویسنده و کارگردان مستند دلیل آفتاب، نیز در این مراسم گفت: با توجه به حضور شخصیت‌های پژوهشگر و فرهیخته‌ای که در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام جمع شده‌اند و در این اثر افاضه فرمودند، به معنای واقعی کلمه به یک مستند تاریخی رسیدیم. بر خلاف مواضعی که شبکه‌های معاند غیر مستند ادعا می‌کنند و فقط حرف می‌زنند و ارائه سند محلی برای آنها ندارد، تمام گفتارها و تصاویری که در این اثر ملاحظه می‌کنید، قطعا مستند است.

وی تأکید کرد: مستندی که ملاحظه می‌کنید سیاهی لشگر نیستند که ما شمایی از تصویرش را نمایش بدهیم؛ اسنادی هستند که برخی از آنها در دسترس همگان هست، یک بخشی از طبقه‌بندی خارج شده و در اختیار ما قرار گرفته و یک بخشی از اسناد مؤسسات سایر کشورها خریداری شده است. بسیاری از تصاویری که در این مجموعه ملاحظه می‌کنید منحصر به فرد است و برای نخستین بار پخش می‌شود.

کارگردان مستند دلیل آفتاب با اشاره به دقت در پژوهش این اثر، اظهار داشت: کارشناسان محترم با دقت کامل مطالب را بیان کردند و هرگز تحلیل و تعدیل شخصی در این اثر نداریم و هرچه بیان شده مستند به اسناد قطعی تاریخی است. تعبیر رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، «یک بار برای همیشه پاسخگویی به شبهات» بوده و به همین دلیل از ابعاد مختلف به ماجرا نگاه شده است. اصلی‌ترین عامل بحث ما مبحث منطق هست؛ ما در قالب منطق و سند پاسخ می‌دهیم. اگرچه بسیاری از اشکالاتی که وارد می‌کنند مبتنی بر منطق و سند نبوده و نیست.

وی با تشکر از زحمات دست‌اندرکاران ساخت این مستند، افزود: این مجموعه در سه قسمت حدود 65 دقیقه‌ای آماده شده که تمام ابعاد و اسناد آغازگری جنگ را شامل می‌شود. ساختار و قالب کار موشن‌گرافی است که بسیار پر کار است. بابت هر دقیقه این کار حدود 29 نفر ساعت زمان صرف شده است. تلاش کرده‌ایم که هیچ گوشه‌ای از پاسخگویی به شبهات باقی نماند و همه را به دقت پاسخ بدهیم تا ان شاء الله ساحت امام، انقلاب و رزمندگان از هرگونه شبهه‌افکنی مبرا باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.