گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

مصیب نعیمی: رژیم صهیونیستی مستقیما با ایران وارد هیچ درگیری نخواهد شد/ آنها به آزار و اذیت ایران در سوریه و مناطق دیگری که نفوذ دارد، بسنده می کنند

مصیب نعیمی، کارشناس مسائل خاورمیانه، در واکنش به دیدار نتیانیاهو با رئیس موساد در مورد ایران، به جماران گفت: از این به بعد قطعا سعی می کنند تنش های منطقه ای، فتنه انگیزی بین کشورها و اختلافات بین منطقه را بیشتر انجام بدهند. اما برای صهیونیست ها شرایط اصلا مساعد نیست که بحران دیگری، مخصوصا با کشوری مثل ایران، به شکل مستقیم ایجاد کنند؛ و هرچند شعار بدهند و تهدید کنند، در عمل چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

پایگاه خبری جماران: یک کارشناس مسائل خاورمیانه دیدار نتانیاهو با رئیس موساد در مورد ایران را یک پروپاگاندای رسانه ای دانست و گفت: تجربیات ما از سیاست های رژیم صهیونیستی، حتی تندروترین آنها، این است که همیشه عواقب قضیه برای آنها خیلی نگران کننده بوده و اگر رژیم صهیونیستی با تجربه گذشته این امکان را داشت که بتواند اقدامی انجام بدهد، به هیچ قانون و مقررات و توصیه ای توجه نمی کرد. چیزی که آنها را بازداشته، پیامدهای بسیار خطرناک این تصمیمات است. لذا اگرچه در عین حال برای خود ما باید آن احتمال داده شود که ممکن است دشمن دست به ریسک بزند؛ ولی تقریبا به شکل قاطع و صد درصد رژیم صهیونیستی مستقیما با ایران وارد هیچ درگیری نخواهد شد.

مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با مصیب نعیمی را در ادامه می خوانید:

نتانیاهو در اولین روزهای دولتش با رئیس موساد در خصوص ایران دیدار داشته و سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم رسما اعلام کرده که موضوع دیدار آنها ایران بوده است. از نظر شما این دیدار چه پیامی می تواند برای مسئولین کشور ما داشته باشد؟

ساختار فکری و سیاست گذشته نتانیاهو را همه می شناسند. اینکه این سناریو را پیاده کرده و دیدارش با رئیس موساد که جزو مجموعه خودش هست و حتما همیشه با هم ارتباط دارند، می تواند یک پروپاگاندای تبلیغاتی باشد. چون الآن نتانیاهو را در پارلمان انتخاب کرده اند ولی معارضین به شدت با او درگیر هستند و سیاست هایش از ابتدا خیلی بلند پروازانه بوده؛ یکی اینکه قرارداد نفتی با لبنان را لغو خواهد کرد که نه همپیمانانش می پذیرند و نه با توجه به نگرانی از تبعات این تصمیم، ارتش چنین اجازه ای را نداده است.

از سوی دیگر معمولا در طول زندگی سیاسی خودش همیشه ایران را به عنوان یک خطر عنوان می کرده و سیاست نتانیاهو بوده که در عبور از بحران داخلی، خطر خارجی را خیلی برجسته تر مطرح کند. لذا خیلی نمی تواند حائز اهمیت باشد از این بعد که معمولا با رئیس موساد ارتباط نزدیک دارند و هرگز مطرح نشده است. اینکه الآن اعلام کرده، چنین برآورد اولیه ای می توان گرفت و شاید می خواهد بگوید که مسئولین امنیتی ما می توانند نگرانی هایی برای منطقه ایجاد کنند.

 

این چند دستگی مسئولین رژیم صهیونیستی که به آن اشاره کردید، چقدر به آشفتگی ذهنی نتیانیاهو در این فضا دامن زده است؟

یک بخش از نتانیاهو تجربیات و ناکامی هایش در گذشته، بخش دوم سیاست های بلند پروازانه و تنش آفرینی هایش و بخش سوم فساد مالی است که هنوز هم پرونده آن بسته نشده و مخالفینش دارند از آن استفاده می کنند. بخش چهارم هم این است که هیچ ایده جدیدی برای آنجا ندارد؛ جز اینکه غربی ها اعتقاد دارند ممکن است آورده های آنها را هم بر باد بدهد. در گذشته از حمایت های غرب بهره برده در حالی که امروز غرب اولویت های دیگری دارد و هزینه سنگینی باید بپردازد؛ بحران اوکراین و مسائل بین المللی دیگری هست و حتی آمریکایی ها هم گفته اند اگر چه از نظر امنیتی اولویت باقی می ماند ولی ریسکی برای خطر را نمی پذیرند. چون به اندازه کافی سرگرمی دارند.

تقریبا همه این عوامل دست به دست هم داده تا مخالفین نتانیاهو از همین الآن ناامیدی در کارش را اعلام کنند و قبلا هم چند بار تکرار شده که به خارج شدن برخی افراد از کنیسه و به دنبال آن انتخابات زود هنگام منجر می شود. ظرف چهار ساله گذشته چهار بار چنین وضعیتی را شاهد بوده ایم و امروز هم زمینه و زمزمه ها در همین راستا است که مجددا آن را به بن بست و انتخابات زود هنگام بکشانند.

 

اشاره کردید که آمریکایی ها هم با سیاست های جاه طلبانه نتانیاهو همراهی نمی کنند و خود آنها هم درگیر با مسائل دیگر جهانی هستند. به نظر شما تهدیدات نظامی که نتانیاهو و بعضا نزدیکان او علیه ایران اعلام می کنند چقدر می تواند جدی باشد؟

تجربیات ما از سیاست های رژیم صهیونیستی، حتی تندروترین آنها، این است که همیشه عواقب قضیه برای آنها خیلی نگران کننده بوده و اگر رژیم صهیونیستی با تجربه گذشته این امکان را داشت که بتواند اقدامی انجام بدهد، به هیچ قانون و مقررات و توصیه ای توجه نمی کرد. چیزی که آنها را بازداشته، پیامدهای بسیار خطرناک این تصمیمات است. در رابطه با لبنان داریم که بر اساس تهدید حزب الله توافق شده و نتانیاهو گفت ما این توافق را نمی پذیریم.

وقتی در رابطه با لبنان جرأت نمی کند چنین اقدامی انجام بدهد قطعا نسبت به ایران هم بیش از این نمی تواند. مخصوصا در این برهه که غربی ها به اندازه کافی درگیری و بحران دارند و مسائلی مثل اوکراین دارد امکانات آنها را می گیرد و خود آنها هم پشتیبان رژیم صهیونیستی هستند ولی به هیچ وجه تنشی که رژیم صهیونیستی ایجاد کند را نمی پذیرند و این اتفاق نخواهد افتاد. اگرچه در عین حال برای خود ما باید آن احتمال داده شود که ممکن است دشمن دست به ریسک بزند؛ ولی تقریبا به شکل قاطع و صد درصد رژیم صهیونیستی مستقیما با ایران وارد هیچ درگیری نخواهد شد؛ نه از این باب که آنها نسبت به ما توطئه ندارند بلکه از این باب که پیامدهایش برای آنها خیلی سنگین تر خواهد بود.

از این به بعد قطعا سعی می کنند تنش های منطقه ای، فتنه انگیزی بین کشورها و اختلافات بین منطقه را بیشتر انجام بدهند. همان کاری که در رابطه با سوریه کردند و فکر می کردند ارتش مخالف رژیم صهیونیستی از هم می پاشد. در رابطه با اردن الآن مشکل بسیار بزرگی دارند. اینها برای رژیم صهیونیستی مسائل بسیار مهم است چون بالأخره امنیت اردن بخشی از مرزهای رژیم صهیونیستی را امن می کرده و آنها تقریبا می توانستند بدون هزینه به جاهای دیگر مثل غزه بپردازند.

لذا برای صهیونیست ها شرایط اصلا مساعد نیست که بحران دیگری، مخصوصا با کشوری مثل ایران، به شکل مستقیم ایجاد کنند؛ و هرچند شعار بدهند و تهدید کنند، در عمل چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

 

به نظر شما مسئولین ایران در برابر این اقدامات تحریک آمیز نتانیاهو باید چه واکنشی داشته باشند؟

تا جایی که ما اطلاع داریم و تجربه شده، مرتب این پیام را به صهیونیست ها و همپیمانان آنها گوشزد کرده اند که اقدام رژیم صهیونیستی، با توجه به نقاط ضعف شدیدی که در داخل دارد، می تواند بهانه ای باشد برای ایران که واکنش قابل توجیه و تندی داشته باشد که ممکن است هزینه اش برای آنها خیلی سنگین تر از چیزی باشد که تصور می کنند. لذا قطعا برای این امر تمام تدابیر اتخاذ شده و اگرچه همه این تحلیل را دارند که صهیونیست ها وارد جنگ مستقیم با ایران نمی شوند چون هر حمله کوچکی هم علیه ایران باشد محدود نمی ماند و شاید گسترده شود.

من فکر می کنم آنها به آزار و اذیت ایران در سوریه و مناطق دیگری که ایران نفوذ دارد، بسنده می کنند. کار آنها از این حد بیشتر نمی شود چون در مدت کوتاهی خود صهیونیست ها مخصوصا تأسیسات زیربنایی و حساس آنها مورد واکنش قرار خواهد گرفت. لذا در اینجا تدابیر نسبت به رژیم صهیونیستی خیلی جدی انجام شده و نیاز به تصمیم جدید نیست. تا جایی که من می دانم، برای هرگونه خطای رژیم صهیونیستی، تدابیر به روز است و آمادگی وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.