به گزارش ایرنا، محمد کرم محمدی پنجشنبه در نشست کمیته بحران آب شهرستان شاهرود، با بیان اینکه حتی استفاده از روش های سنتی آبخیزداری می تواند تأثیر زیادی در حفظ منابع آب داشته باشد، افزود: به همه دهیاری ها اعلام می شود تا از هر راهی که می توانند در این زمینه کمک کنند.
وی با اشاره به تأثیر منفی خشکسالی و استفاده از کودهای شیمیایی بر نفوذپذیری خاک، یادآور شد: سخت شدن زمین سبب می شود درصد جذب و قدرت نگهداری آب کاهش یافته و در صورتی که میزان باران از اندازه خاصی بیشتر شود، به راحتی سیل به راه می افتد.
معاون استاندار سمنان با تأکید بر ضرورت توجه به استفاده از پساب فاضلاب شهری، تصریح کرد: تغییر الگوی کشت و به کار بردن روش های نوین در آبیاری در دستور کار باشد چرا که بیش از 60 درصد آب مورد نیاز برای آشامیدن در حوضچه های موجود در زمین ها و باغ های کشاورزی جمع می شود اما در سوی دیگر، برای استفاده از سیستم های نوین آبیاری اقدامی نشده است.
محمدی با بیان اینکه در برخی استان ها 95 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف شده و آبیاری غرقابی نیز بیشترین سهم را به خود اختصاص داده، افزود: متأسفانه هنوز وزارت نیرو نتوانسته است وزارت جهاد کشاورزی را مجاب کند سالانه درصدی از مصرف آب خود را کاهش دهد و از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون هم میزان آب مصرفی این بخش افزایش یافته و از سهم آب آشامیدنی کاسته شده است.
وی فرسودگی شبکه و استفاده نادرست برخی نهادها از آب آشامیدنی را از دیگر موارد هدر رفت آب برشمرد و گفت: در طول سال های گذشته توجه زیادی به احیای سفره های آب زیرزمینی نشده و در استفاده از پساب فاضلاب هم به جز چندین کلان شهر، کار خاصی در دیگر شهرها انجام نشده است.
فرماندار شاهرود تأکید کرد: در سال های گذشته ضربه های زیادی به محیط زیست و منابع طبیعی وارد کرده اما چیزی را جایگزین نکرده ایم و اگر هم کاری انجام شده بسیار ناچیز بوده است.
محمدی با یادآوری این که فرهنگ سازی در مصرف بهینه انرژی یکی از نیازهای امروز کشور است، اضافه کرد: الگوی مصرف برای همه اداره های شهرستان تهیه شده و در صورت مصرف بیش از مقدار مجاز اعلام شده، با دستگاه متخلف برخورد می شود.
به طور میانگین 90 درصد آب در شاهرود از طریق تبخیر از دست می رود.
شاهرود 73هزار و 500 مشترک آب دارد و طول شبکه آبرسانی آن 625 کیلومتر است.
طول خط انتقال هم 160کیلومتر است و 60 هزار متر مکعب مخزن و 23 شیر فشار شکن برای آبرسانی به مردم شهر شاهرود بکار گرفته شده است.
اکنون آب آشامیدنی مردم شاهروداز طریق یک رشته قنات و 23 حلقه چاه تامین می شود.
شهر شاهرود با 173 هزار نفر ، پرجمعیت ترین شهر استان سمنان است.
7359/6167
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.