به گزارش ایرنا، در روزهایی که رئیس جمهوری آمریکا و نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تلاش برای به چالش کشیدن برجام و فعالیت هسته ای ایران هستند، استادان دانشگاه های استان زنجان بر لزوم حفظ وفاق و همبستگی در میان گروه های سیاسی، دولتمردان و مردم برای استحکام نظام تاکید می کنند.
برجام یا همان برنامه جامع اقدام مشترک که توافق پایانی میان جمهوری اسلامی ایران و وزرای خارجی کشورهای عضو گروه 1+5 بود، این روزها از سوی رئیس جمهوری آمریکا در حالی توافق بد معرفی می شود که سران سایر کشورهای اروپایی با این نظر موافق نیستند.
عضو هیات علمی دانشگاه زنجان و استاد فیزیک هسته ای این دانشگاه یکی از پارامترهای مهم هر کشوری را وفاق و همگرایی معرفی کرد و گفت: یکی از مهمترین نیازهای دسترسی به وفاق و همدلی برخورداری کشور از مدیران حرفه ای است.
طیب کاکاوند تصریح کرد: استعمارگران برای آن که کشوری را مستعمره خود نگه دارند، ترفندهای خطرناکی را به کار می گیرند اما گاهی اشتباه های داخلی زمینه را برای سودجویی این کشورها فراهم می کند.
وی تاکید کرد: استفاده از مدیران ناشایست در پست های مدیریتی حساس و مسئولان توانمند در مناسب پایین دست، به کشور آسیب می زند و ناخواسته زمینه سودجویی سرویس های اطلاعاتی دشمنان و موساد را فراهم می کند.
کاکاوند اظهار کرد: اگر در کشور وفاق وجود داشته باشد و مسئولان حرفه ای بر سر کار باشند، هیچ کشوری و دولتی نمی تواند با ایران مقابله کند.
این استاد فیزیک هسته ای گفت: تجربه هشت سال جنگ تحمیلی ثابت کرده است که همدلی و وفاق، مدیریت جهادی و خلوص می تواند سوء مدیریت ها را پوشش دهد و مانع آسیب به کشور شود.
وی بزرگترین تهدید پیش روی کشور را همین آسیب داخلی برشمرد و بر لزوم هوشیار بودن مسئولان در خصوص توانمند سازی مدیریت کشور تاکید کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و استاد علوم سیاسی هم گفت: در هر شرایطی نه فقط در میان مسئولان که بین مردم و دولتمردان وفاق و همدلی باید وجود داشته باشد.
اصغر پرتوی تاکید کرد: تمام متصدیان سیاست، آنانی که صاحب قدرت و تصمیم ساز هستند و آن دسته از افرادی که در مسایل حیاتی کشور دخیل هستند باید اتفاق نظر داشته باشند و به تفاهم و اجماع برسند.
وی افزود: لازمه رسیدن به چنین اجماع نظری، گفت و گوست، همه گروه ها بنشینند، صحبت های همدیگر را بشنوند و برای آرای یکدیگر ارزش قائل شوند.
این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه اعمال قدرت یک سویه گروهی علیه گروه دیگر به کشور لطمه می زند، اظهار کرد: این گروه ها می توانند از قدرت مردم استفاده و آنان را علیه سیاست های جهانی که در برابر ایران بسیج شده اند، یک صدا کنند.
وی تاکید کرد: جهانیان باید از ایران، یک صدای واحد بشنوند و نبود این صدای واحد به طور حتم به کشور لطمه می زند.
پرتوی، یک سو نگری به تصمیم گیری و قدرت در کشور را زمینه ساز استفاده نکردن از انرژی های موجود برشمرد و ادامه داد: به یقین همه گروه های سیاسی و صاحبان قدرت در تلاش برای تحقق منافع کشور هستند اما آن زمان جمهوری اسلامی ایران می تواند در عرصه بین الملل قوی و تاثیرگذار عمل کند که میان مردم و مسئولان اجماع نظر وجود داشته باشد و کل ملت پشت سر مسئولان باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان گفت: این همدلی و وفاق سبب می شود که فاصله میان حکومت و مردم از بین برود و همه یک صدا شوند و ما نباید اجازه دهیم فاصله میان حکومت و ملت ایجاد و این پیوند سست شود.
عضو دیگر هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان و استاد جامعه شناسی هم گفت: در میز مذاکره، آن طرفی پیروز است که طرف دیگر مذاکره از انسجام و همدلی کمتری برخوردار باشد.
مهدی قدیمی با بیان اینکه همدلی و وفاق میان مسئولان و مردم به سود کشور است افزود: از دیدگاه علمی در مسایل و موضوع های جامعه شناسی و سیاسی باید انسجام سختی داشته باشیم و هیچ رخنه ای در درون ما به وجود نیاید.
وی تصریح کرد: اکنون کشور وضعیت چندان جالب و رضایت بخشی ندارد و گروه های سیاسی از همبستگی و انسجام لازم برخوردار نیستند.
این استاد جامعه شناسی دانشگاه، درگیری سیاسی میان گروه های مختلف را زمینه ساز لطمه خوردن کشور خواند و گفت: در هر شرایطی باید انسجام و همبستگی وجود داشته باشد تا به کشور آسیبی وارد نشود.
رئیس دانشگاه علمی – کاربردی و استاد حقوق دانشگاه زنجان هم برخورداری از وفاق و همبستگی را منجر به قدرت ملی بیشتر و مواجهه مقتدرانه با جریان های سیاسی خارجی برشمرد.
حسن طغرانگار اظهار کرد: در خصوص سیاست خارجی، دانشگاهیان و کارشناسان امر باید بیشتر و دقیق صحبت کنند و به یک وحدت گفتمانی حول یک محور دست یابند.
وی تبیین سیاست های خارجی از سوی رهبر معظم انقلاب را راهگشا خواند و اظهار کرد: کشور به این موضوع که حول یک گفتمان مشخص گرد هم بیاییم، نیاز دارد.
طغرانگار با بیان اینکه ایران در شرایط خاصی برجام را امضا کرد و پس از آن هم انتقاداتی به هر دو طرف امضا کننده وجود داشت، تصریح کرد: این تفاهم بنا بود، مشترک و جامع باشد، گروهی آن را امضا کرده اند و اکنون کسی آمده و به کار هر دو طرف ایراد وارد می کند.
این استاد حقوق تاکید کرد: اینکه امروز بر لزوم اصلاح یا تغییر در برجام فشاری وارد می کند، همان موضوع کلیدی است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که آمریکا قابل اعتماد نیست.
وی راهکار پیروزی در این شرایط را برخورداری از انسجام نظر و وفاق ملی حول همین موضوع برشمرد.
تاکید تمام اساتید و صاحب نظران دانشگاهی زنجان بر لزوم حفظ و تقویت وفاق و همبستگی ملی است تا بار دیگر کشور شاهد موفقیت جدیدی در عرصه سیاست خارجی و حفظ منافع ملی باشد.
3001/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.