همزمان با شیوع کرونا در سطح دنیا به تبع آن در ایران و زنجان اسفند سال گذشته تدابیری برای پیشگیری و مقابله با این ویروس اندیشیده شد که یکی از آنها تعطیلی بازار سرپوشیده و همه مغازه‌های واقع در خیابان‌ها بود.
این روال همچنان ادامه داشت تا اینکه لیستی از مشاغل پرخطر ارائه شد که به جز آنها سایر مشاغل بتوانند با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خود را از سر بگیرند که از جمله آنها بازار سرپوشیده زنجان بود که به دلیل محیط بسته و مسقف بودن آن و امکان ازدحام جمعیت همچنان تعطیل باقی ماند و تاکنون هیچ مجوز و دستورالعملی برای بازگشایی و فعالیت مجدد آن از سوی ارگان های زیربط صادر نشده است.
اما تعطیلی این بازارها نیز تا پایان فروردین دوام نیاورد و روز شنبه بیش از ۷۰ درصد مغازه‌های بازار پایین و حدود ۴۰ درصد واحدهای بازار بالا بازگشایی شد و این در حالی بود که مشتریان انگشت شماری در این بازارها در حال تردد و کرکره مغازه های طلا فروشان نیز کاملا پایین بود.


بازگشایی بازار سرپوشیده زنجان تخلف است
رییس اتاق اصناف استان زنجان گفت: بیشتر مغازه‌های بازار سرپوشیده میزان کمتری از مغازه های بازار قیصریه روز گذشته اقدام به بازگشایی کرده بودند در حالیکه هیچ نامه و مجوزی در این خصوص صادر نشده است.
سیدمحمود موسوی افزود: پاساژ تهران نیز اقدام به بازگشایی کرده بود که سه درب ورودی آن پلمب و از آنها تعهد گرفته شد.
وی تاکید کرد: قبل از ظهر امروز /یکشنبه/ بازدید مشترکی با اماکن، نیروی انتظامی و سازمان صنعت، معدن وتجارت استان داریم که بر فعالیت مغازه ها در بازارهای سرپوشیده و سطح خیابان ها خواهیم داشت و بر کنترل فعالیت واحدهای صنفی ممنوعه دقت خواهیم کرد.
رییس اتاق اصناف استان زنجان گفت: بازگشایی بازارهای مسقف تخلف است و این محدودیت در سطح کشور نیز اعمال می شود.
موسوی تاکید کرد: محل درآمد اتاق اصناف از همان کسبه ای است که در حال حاضر به آنها می گوییم حق فعالیت ندارند و مغازه های آنها در صورت بازگشایی پلمب می شود.
وی با بیان اینکه باید اولویت را به سلامتی مردم بدهیم، گفت: در شرایط حاکم باید بیش از گذشته همراه دولت و مردم باشیم.


دستور بازگشایی بازار به صورت قانونی صادر نشده است
رییس هیات امنای بازار زنجان گفت: در زمان حاضر هیچ دستور قانونی برای بازگشایی بازار زنجان ابلاغ نشده اما با وجود شرایط بد اقتصادی این فعالیت ها مدیریت می شود.
سید محمد علویون اظهار داشت: برخی از مغازه ها استیجاری هستند و در شرایط بد اقتصادی نمی توانند دوام بیاورند و این درحالی است که همه اصناف در سطح کشور به جز بازارهای مسقف و پاساژها فعال هستند.
وی استدلال تعطیلی بازارهای سرپوشیده را احتمال شیوع ویروس کرونا بر اثر ازدحام جمعیت بیان کرد و افزود: پیشنهاد دادیم تا بازاریان زنجان به صورت یک سوم، یک سوم، مغازها خود را باز و فعالیت کنند.
رییس هیات امنای بازار زنجان با بیان اینکه در این طرح پیشنهاد شده است تعدادی از مغازه ها روزهای شنبه و یکشنبه، تعدادی دیگر دوشنبه و سه‌شنبه و مابقی نیز چهار شنبه و پنجشنبه فعالیت کنند، گفت: مسوولان مربوطه طرح فعالیت مغازه ها به صورت یک سوم را تاکنون قبول نکرده اند.
علویون ادامه داد: این طرح پیشنهادی را در جلسات استانداری، صنعت، معدن و تجارت و فرمانداری ارائه کرده ایم تا به مرکز نیز اعلام شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه مدیریت فعلی صحیح نیست خاطرنشان کرد: اگر فعالیت بازار را به یک سوم تقلیل می دادند مشکل شیوع کرونا، مردم و کسبه رفع می شد.
رییس هیات امنای بازار زنجان تاکید کرد: چنانچه با طرح فعالیت یک سوم بازار در روز موافقت می کردند هیات امنای بازار و هیات مدیره های پاساژ و مجتمع ها می توانستند به درستی این مهم را مدیریت کنند و مشکلی به وجود نیاید.
علویون یادآوری کرد: این مشکلات در کل دنیا وجود دارد اما در کنار این مدیریت و حمایت مالی از بازاریان می تواند بخشی از مشکلات این صنف را کاهش دهد.

دولت حمایت مالی کند تا مغازه را تعطیل کنیم
یکی از مغازه داران زنجانی افزود: ۳۰ درصد بازار فعال نیست و ۴۰ درصد آنها نیز مستاجر هستند و از این ماه زمان پاس کردن چک ها فرا می رسد و شماری از مغازه داران در این شرایط به معنی واقعی مستحق دریافت کمک های مردمی و دولتی شده اند.
سعید محمودی تاکید کرد: ۴۰ درصد درآمد بازارایان طی سال در اسفندماه و ۱۵ روز نخست فروردین است درحالیکه شیوع ویروس کرونا این فرصت را از آنان گرفت.
وی اظهارداشت: کل بازاریان از این درآمد ۴۰ درصدی محروم شده اند و از طرفی مالیات و موضوع چک است که روی هم انباشته می شود.
این مغازه دار زنجانی با بیان اینکه تعدادی از مغازه داران هم در مغازه و هم منزل مستاجر هستند، یادآوری کرد: برخی خانواده های کم برخودار بازاری آنقدر محترم و نجیب هستند که نمی خواهند زیر پوشش ارگانی به جهت دریافت کمک مالی باشند.
محمودی تاکید کرد: ارگان های ذیربط از مغازه دارانی که بهمن ماه جنس خریداری کردند و چک آن را پاس نکرده اند حمایت مالی کنند تا بدون دغدغه به فکر سلامتی خود باشیم زمانیکه مشکل مالی باشد سلامتی زیر سوال می رود.

یکی دیگر از مغازه داران خیابان سعدی زنجان نیز افزود: از نیمه دوم اسفند تا ۲۷ فروردین ماه تعطیل شدیم.
وی تاکید کرد: برای خرید جنس و فروش آن در شب عید ماشین خود را فروختم و هیچکدام از لباس های که خریده بودیم فروش نرفت و به لحاظ مالی واقعا زمین خوردیم که جبران آن سخت و شاید هم غیرممکن باشد.
این مغازه دار زنجانی ادامه داد: در حال حاضر هم مغازه را با کسب مجوز از اتحادیه لباس فروشان بازگشایی کرده ایم  اما هیچ مشتری و فروشی نداریم.
وی اضافه کرد: صاحب مغازه فقط کرایه یک ماه فروردین را بخشید اما هیچ کمک و حمایتی از طریق اتاق اصناف و اتحادیه مربوط نشده است.

مجموعه بازار زنجان، به مساحت ۱۵ هکتار دارای ۹۴۰ باب مغزه است که بزرگترین بازار سرپوشیده ایران به شمار می رود. این مجموعه بازار با ۵۶ وردی اصلی و فرعی (کوچه) به شبکه ارتباطی کل شهر راه دارد و از دوقسمت بازار بالا و پایین تشکیل شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.