مسئول شعبه انجمن فیزیوتراپی استان زنجان روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به در پیش بودن  آغاز سال تحصیلی بسیاری از والدین به تهیه کوله پشتی برای دانش آموزان خود اقدام می کنند که شناخت و آگاهی لازم در انتخاب این وسیله  مهم  می تواند از بروز ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی به میزان  قابل توجهی  پیشگیری کند.

کیانوش کفشچی افزود: والدین و خریداران به این موضوع توجه داشته باشند که بندهای کوله پشتی به طور دقیق باید به یک اندازه تنظیم شده باشد و نبود تقارن در بندها موجب برهم خوردن تعادل بدن و کج شدن ستون فقرات می شود.

این فیزیوتراپ بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان ادامه داد: در برخی مواقع مشاهده می شود که کوله پشتی دانش آموزان بسیار سنگین است و این موضوع مشکلاتی را ایجاد می کند.
وی بیان کرد: بر این اساس توصیه می شود خانواده ها از قرار دادن وسایل و تجهیزات اضافی داخل کوله پشتی دانش آموزان اجتناب کرده و فقط وسایل ضروری و در صورت امکان، سبک را در کوله قرار دهند.
کفشچی افزود: تقسیم بندی وسایل داخل کیف نیز باید طوری انجام شود که با حرکات دانش آموز وسایل ثابت بماند و جابجا نشود.
به گفته عضو انجمن فیزیوتراپی کشور، کوله پشتی هایی که دارای بند در ناحیه کمر هستند، فشار ناشی از سنگینی کوله ها را به میزان زیادی کاهش می دهند و  این موضوع باید مودر توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به ویژگی های  یک  کوله پشتی خوب گفت که این نوع وسیله  باید از جنسی باشد که به راحتی تغییر شکل نداده، قوام داشته باشد و اندازه آن مناسب با قد و چثه دانش آموز باشد.
این فیزیوتراپیست  ادامه داد: کوله پشتی پس از آویزان شدن در پشت باید سه سانتیمتر بالاتر از خط گودی کمر قرار بگیرد و بندهای آن باید طوری تنظیم شود که کوله از خط گودی کمر پایین تر نیامده و شانه ها را به سمت عقب نگه دارد.
کفشچی افزود: بندهای کوله پشتی باید ضخیم باشد تا فشار کمتری به شانه ها وارد شود به دلیل آنکه بند نازک این وسیله موجب فشار نامتعارف به اعصاب و عروق خونی شده و همچنین با تحریک بیش از حد بافت عضلانی به بروز دردهای عضلانی ناحیه شانه (فیبرومایاشد)   منجر می شود.

وی اظهار داشت: کوله پشتی های چرخ دار بهترین نوع برای  استفاده دانش اموزان و کاهش عوارض ناشی از آن محسوب می شود، اما به دلیل قیمت بالای ان و از طرفی مشکلات اقتصادی ناشی از ان موجب شده والدین نوع بی کیفیت را انتخاب و خریداری  کنند.  
این فیزیوتراپ توصیه کرد، افراد در صورت بروز عوارض ناشی از استفاده از کوله پشتی های غیر استاندارد به پزشک متخصص یا فیزیوتراپ مراجعه کنند.

متخصصان امر  هموراه براین موضوع تاکید می کنند که  کوله پشتی دانش آموزان نباید بیش از ۱۵ درصد وزن آنها باشد که کمتر از سوی خانواده ها مودر توجه قرا می گیرد.

بطور معمول وزن کوله پشتی با وسایل موجود آن برای دانش آموز ابتدایی حدود سه کیلوگرم و مقطع راهنمایی ومتوسطه نیز بین هفت تا ۱۰ کیلوگرم باشد.

۹۶۴۶/۸۰۶۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.