کارشناس واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت: شیرمادر، تنها تغذیه کودک زیر شش ماه است.

 

ملیحه جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، در رابطه با تغذیه مادر در زمان شیردهی، اظهار کرد: مادر شیرده باید روزانه از همه گروه‌های غذایی که شامل نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، لبنیات گوشتی، تخم مرغ و از حبوبات به میزان کافی مصرف کنند و باید از برخی غذاها مانند سیر،کلم، پیاز، ترپچه و غذاهای حاوی ادویه فراوان ممکن است. روی طبع شیرخوار تاثیر می‌گذارد و باعث کاهش تمایل شیرخوار به تغذیه با شیرمادر می‌شود.

 

این مسئول ادامه داد: مادران شیرده به 10 الی 18 لیوان مایعات نیاز دارند که البته افزایش مصرف مایعات سبب افزایش شیر نمی‌شود. استفاده از نمک ‌یددار تصفیه شده را در انتهای پخت غذای خود اضافه کنند و قرص آهن را نیز پس از زایمان مصرف کنند. خستگی یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش شیرمادر است.

 

وی در رابطه با مهم‌ترین عامل افزایش تولید شیر مادر، تصریح کرد: مهم‌ترین عاملی که باعث افزایش شیرمادر می‌شود، مکیدن مکرر و تخلیه مرتب پستان‌ها در طول شبانه روز بر حسب میل نوزاد است و بهترین راه تشخیص کفایت شیر مادر میزان وزن‌گیری کودک و میزان حجم ادرار و مدفوع کودک است.

 

کارشناس واحد سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان زنجان با اشاره به اصول کلی تغذیه تکمیلی، اظهار کرد: پایان شش ماهگی کودک، بهترین زمان برای شروع غذای کمکی است. شیر مادر به‌طور کلی در زیر شش ماهگی برحسب تقاضای کودک داده می‌شود. بعد از پایان شش ماهگی غذای کمکی شروع شده و بعد از تغذیه شیرخوار با شیرمادر غذای کمکی باید داده شود.

 

این مسئول ادامه داد: قبل از شش ماهگی تنها تغذیه کودک باید شیر مادر باشد، زیرا شیر مادر تمامی نیازهای تغذیه‌ای کودک را دارا است. در شیرمادر آب مورد نیاز کودک نیز وجود دارد، بنابراین مادران باید از دادن آب به کودکان زیر شش ماه خود خودداری کنند. برای شروع برنامه غذایی کودک بعد از شش ماهگی باید از یک نوع ماده غذایی شروع کرده و به تدریج مخلوطی از چندین موادغذایی را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهند.

 

جعفری در ادامه خاطرنشان کرد: در صورتی که شیرخوار میلی به خوردن غذای کمکی ندارد، مادران نباید در خوردن پافشاری کنند و این غذا را به مدت چند روز از برنامه غذایی کودک حذف کرده و دوباره پس از مدتی به برنامه غذایی اضافه کنند. مادران می‌توانند این روش را تا ده بار تکرار کنند.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.