به گزارش ایرنا عیسی منصوری عصر چهارشنبه در نشست شورای اشتغال استان خوزستان در سرسرای شهید رجایی استانداری افزود: اشتغال پایدار در گرو توسعه تولید است اما اگر قرار بر ایجاد مشاغل خدماتی نیز باشد باید به سمت مشاغل خدماتی مولد مانند حوزه گردشگری برویم.
وی با اشاره به اینکه جهت گیری سیاست گذاران طرح اشتغال روستایی افزایش بهره وری بوده است تصریح کرد: حدود 70 درصد طرح هایی که متقاضیان تسهیلات مشاغل روستایی در خوزستان ارائه کرده اند در حوزه پرورش دام های سبک با تعداد کم بوده است در حالیکه باید به سمت طرح های ایجاد دامداری های صنعتی و پرورش اصلاح نژاد دام پیش برویم.
منصوری با تاکید بر لزوم سرعت بخشی در بررسی طرح های اشتغال پایدار و روستایی گفت: آنچه مهم است اینکه دستگاه های مربوطه فرآیند تحویل طرح های اشتغال را تسهیل کنند و پس از آن طرح ها را برای بررسی به بانک ها انتقال دهند تا متقاضیان معطل نشوند.
وی افزود: جهت گیری و بهره وری اقتصادی در هر منطقه بر عهده دستگاه های متولی است و درواقع وظیفه آنها بهبود فضای کسب و کار برای بخش خصوصی می باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: به طور نمونه صادرات فرش دستباف ایران 9 سال پیش حدود پنج هزار تخته در سال بود اما درحال حاضر به کمتر از پانصد تخته رسیده است.
وی گفت: کاهش صادرات فرش ایران تنها به تحریم ها مرتبط نیست بلکه بخش عمده ای از آن ناشی از آشنا نبودن با قوانین جدید بازارهای جهانی است.
وی درخصوص سیاست انتخابی سیاست گذار یادآور شد: سیاست گذار موظف به اجرای سیاست انتخابی است بدین معنا که طرح های اقتصادی مطابق با منطقه خود را بررسی و بهترین های آن را برگزیند.
منصوری در بخشی دیگر به سامانه کارا اشاره کرد و گفت: در استان خوزستان بررسی طرح ها برای ایجاد تسهیلات با سرعت خوبی همراه است اما در مرحله اعطای وام باید همکاری بیشتری از سوی بانک ها رخ دهد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طبق مصوبه طرح های پیشنهادی باید هر طرح 10 روز در دستگاه ها، چهار روز در کمیته فنی بررسی طرح ها و 14 روز نیز در بانک ها بمانند.
وی در خصوص طرح های مشاغل خانگی نیز اظهار داشت: علی رغم ابلاغ بانک مرکزی اما سرعت اعطای تسهیلات به طرح های مشاغل خانگی از سوی بانک ها کند است.
وی گفت: یکی از برنامه های وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی روستاهای کانون برای توسعه مشاغل خانگی است.
وی ادامه داد: منظور از روستاهای کانون روستاهایی است که بیشترین میزان داد و ستد را با روستاهای مجاور خود دارند که از 44 هزار روستایی که شناسایی شده اند حدود پنج هزار روستا دارای چنین قابلیتی بوده اند.
منصوری خاطر نشان کرد: قرار است در فاز اول یک هزار روستا برای توسعه اشتغال در آنها، تهیه مواد اولیه و نحوه دسترسی به بازارهای هدف مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در سال جاری اعلام شد که هر شخصی به عنوان کارآموز وارد فضای کسب و کار شود از شمول قانون کار و تامین اجتماعی برای پرداخت حق بیمه خارج می شود که این یک موقعیت مهمی را برای مهارت آموزان فراهم می کند.
به گزارش ایرنا یکی از برنامه های مهم اشتغال در کشور که از سوی دولت پیگیری می شود، طرح اشتغال فراگیر است که مبتنی بر تجربیات جهانی است و کارشناسانی که این برنامه را تدوین کرده در حال پیاده سازی آن با تکیه بر تجارب عملی آن هستند.
اشتغال فراگیر گروه های مختلف اجتماعی از قبیل زنان، جوانان دانش آموخته، جوانانی که دارای تحصیلات متوسطه هستند، روستاییان و حتی زنان و مردانی که با تکیه بر تجربه می خواهند در خانه یک فعالیت اقتصادی را راه اندازی کنند را دربرمی گیرد.
نرخ بیکاری در استان خوزستان 12.7 درصد است.
9887/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.