به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی پنجشنبه در نشست مشترک کارگروه ملی مقابله با ریزگردها و شورای اداری خوزستان با حضور رییس جمهوری در اهواز از مقام معظم رهبری برای همراهی و همدلی با مردم خوزستان که مایه دلگرمی خوزستانیها شد تشکر کرد.
وی همچنین با تشکر از دکتر روحانی برای پیام صمیمانه و ارزنده خطاب به مردم استان اظهار کرد: 135 هزار هکتار از کانونهای گرد و غبار خوزستان در جنوب و جنوب شرق اهواز و 50 هزار هکتار در جنوب هورالعظیم قرار دارد.
وی افزود: 54 درصد از این کانونها در گذشته مرتع، 15 درصد از زمینهای کشاورزی دیم، 10 درصد تالابهای خشک شده، 9درصد از زمینهای کشاورزی آبی و 12 درصد زمینهای بدون پوشش گیاهی بوده است که اکنون تبدیل به کانون گرد و غبار شده اند.
وی تغییر اقلیم و خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی را از عوامل ایجاد کانون های گرد وغبار عنوان کرد و افزود: عوامل انسانی از جمله طرح های عمرانی، سدها، بندها، جاده ها و خطوط لوله از دیگر عوامل مهم این پدیده هستند که نقش پررنگ تری دارند.
به گفته وی، به طور نمونه ساخت جاده منصوری برای دسترسی به چاه های نفتی از هشت سال پیش باعث ایجاد یک کانون گرد و غبار شده است.
شریعتی اظهار کرد: در سال 89 یک بار گرد و غبار به میزان 10 هزار میکروگرم (66برابر حدمجاز) اتفاق افتاده اما از سال 90 این میزان آلودگی به استمرار رخ داده است.
وی گفت: دومصوبه در سالهای 87 و 93 توسط هیات دولت تصویب شده اما درصد پیشرفت اجرا پایین است و تحقق اعتبارات در کوتاه مدت می تواند تاثیر زیادی داشته باشد.
وی با اشاره به تاثیر ریزگردها بر بهداشت، برق، هواشناسی، فرودگاه، شهرداری، آموزش و پرورش استان افزود: با ماموریت ویژه ای که رییس جمهوری به وزارت جهاد کشاورزی داده قرار است در میان مدت 350 هزار هکتار از کانونهای گرد و غبار مهار شود.
وی با اشاره به مشکلات مهم خوزستان در حوزه آب و فاضلاب گفت: یکی از مهم ترین مشکلات خوزستان مساله آب شرب است که سلامت مردم را با خطر مواجه کرده است و لازم است اعتبارات لازم برای طرح های آبرسانی تامین شود.
شریعتی اضافه کرد: در بودجه سال 96 اعتبارات طرح های آبرسانی 80 درصد افزایش یافته است و 200 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه سالانه حداقل سه هزار نفر از نیروهای تحصیلکرده و نخبه خوزستان به خارج استان مهاجرت می کنند، افزود: درخواستی را به کمیسیون اجتماعی دولت برای دادن حق بدی آب و هوا به کارمندان ارائه کرده ایم.
وی خواستار توجه ویژه دولت برای استخدام و پرکردن پست های خالی در خوزستان شد و گفت: در خوزستان فقط در آموزش و پرورش 10 هزار پست خالی داریم.
شریعتی یکی از نگرانی های مردم خوزستان را طرح های انتقال آب دانست و گفت: رییس جمهوری قبلا دستور داده بود که انتقال آب فقط برای شرب مجاز است و امیدواریم با تحقق این مساله رودخانه های استان همچنان جاری و مایه خیر و برکت باشد تا دغدغه مردم برطرف شود.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری امروز پنجشنبه در سفری یک روزه به منظور بررسی مشکلاتی که پدیده گرد و غبار برای خوزستان ایجاد کرده ، وارد اهواز شد.
وزیران اطلاعات، کشور، نیرو، ،نفت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون اجرائی رئیس جمهوری و نیز رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در این سفر دکتر روحانی را همراهی می کنند.
از جمله برنامه های سفر رئیس جمهوری به استان خوزستان بازدید از کانون ریزگردها در خوزستان، شرکت در نشست تخصصی بررسی این ریزگردها و بررسی راهکارهای خروج از این بحران و صدور دستورهای اساسی وشرکت در شورای اداری استان از برنامه های سفر یک روزه رئیس جمهوری به این استان است.
بر اساس این گزارش، توفان گرد و خاک در هشتم بهمن ماه سالجاری، قطع مکرر آب و برق و مخابرات را در اهواز و چند شهر در پی داشت که اوج آن خروج پنج نیروگاه استان از مدار و قطع چندین ساعته برق و آب در 11 شهرستان خوزستان و از جمله کلانشهر اهواز و تعطیلی مدارس و ادارات بود.
تا کنون وزیران نیرو و جهاد کشاورزی در چند نوبت برای بررسی این بحران به خوزستان سفر کرده و به دستور جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری یک کارگروه ویژه در این زمینه تشکیل شده و وزیر جهاد کشاورزی نیز مامور اجرای طرح های بیابان زدایی شده است.
هیات دولت در روزهای اخیر 300 میلیارد ریال برای مهار ریزگردها در کوتاه مدت تصویب و به وزارت جهاد کشاورزی نیز برای اجرا ابلاغ کرده است.
استان خوزستان از سال 80 درگیر معضل ریزگردهاست و کارشناسان اعلام کرده اند 35 درصد گرد و غبار این استان ناشی از کانون های داخلی است.
7151/6002
خبرنگار : نادره وائلی زاده **انتشار دهنده : کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.