به گزارش ایرنا علی اکبر ولایتی چهارشنبه شب در آئین اختتامیه اولین کنگره بین المللی جندی شاپور در محل سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول افزود:
در کشور ایران علم بسیار گسترش یافته و این رشد علمی در دوران پس از انقلاب بسیار
روند رشد چشمگیری را طی کرده است.
وی با بیان اینکه در دوران پیش از انقلاب اسلامی تعداد دانشجویان کشور کمتر از 200 هزار نفر بوده اظهار کرد:امروز با رشد جمعیتی کمتر از 2 برابر نسبت به دوران قبل از انقلاب اسلامی تعداد چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در کشور داریم که نشان دهنده توسعه و رشد علمی کشور در دوران پس از انقلاب است.
وی با بیان اینکه روند رشد علمی کشور هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی ارتقا داشته است گفت:تعداد مقالات علمی در نشریات معتبر علمی قبل از انقلاب 700 مقاله بود که این رقم بعد از انقلاب به 40 هزار رسید.
دکتر ولایتی با بیان اینکه کشور ایران همچنان ظرفیت پیشرفت علمی دارد بیان داشت:
در استان خوزستان و شهرستان دزفول نیز ظرفیت های ارزشمند علمی وجود دارد که باید از آنها استفاده کرد.
وی در ادامه با اشاره اهمیت و ضرورت برگزاری اولین کنگره بین المللی جندی شاپور در دزفول گفت:جندی شاپور با سابقه درخشان علمی بیانگر تاریخ تمدن خوزستان و تمدن این دیار است.
رئیس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با تشریح ظرفیت های دزفول گفت: دزفول همچون ستاره ای در خوزستان می درخشد، آیت الله مرتضی انصاری افتخار جهان تشیع است.
وی اظهار کرد:دزفول در دوران انقلاب و دفاع مقدس نقش آفرینی بسیار ارزنده ای داشته است و در دفاع ازارزش های اسلامی و حفظ فرهنگ اهل بیت(ع) خوش درخشیده است و امروز نیز استعدادهای این منطقه در سطح کشور در حال خدمت هستند.
دکتر ولایتی در ادامه سخنان خود که با موضوع نکوداشت دکتر محمدرضا مخبردزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان چهره ماندگار کشور برگزار شد همچنین از این شخصیت به عنوان یکی از نیروهای فعال و اثر گذار در شورای عالی انقلاب فرهنگی نام برد و گفت:شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوران حضور دکتر مخبر به عنوان دبیر این شورا 2 هزار مصوبه داشته است که اگر تلاش وی نبود این مصوبات علمی شاید به نتیجه نمی رسید.
وی با تجلیل از این چهره ماندگار گفت:دکتر مخبر دزفولی از سال 84 تاکنون به مدت 11 سال مسئولیت دبیری شورای انقلاب فرهنگی را بر عهده داشته است ضمن اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی آثار بسیار ارزشمندی داشته و نقش بسیار اساسی تاکنون ایفا کرده است که چرا که این شورا ستاد تصمیم گیری فرهنگ عمومی ، علم و دانش در کشور است.
دکتر ولایتی افزود:مخبر دزفولی به عنوان چهره ماندگار در حوزه فرهنگ عمومی نقش مهمی داشته است ضمن اینکه یکی از محصولات شورای انقلاب فرهنگی ،کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام بوده که بزرگداشت کنگره جندی شاپور یکی از برنامه ها و مصوبات این مجموعه بوده است.
به گزارش ایرنا آیت الله سیدعلی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در این کنگره در سخنانی گفت:امروز بنیه علمی کشور بسیار مستحکم است و همه باید در این زمینه تلاش کنند.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص اهتمام به پیشرفت علمی کشور افزود: علم همچون ستون فقرات یک جامعه است که بدون آن پیشرفت امکان پذیر نیست.
آیت الله شفیعی در ادامه از شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نماد بنیه علمی کشور نام برد و گفت:شورای عالی انقلاب فرهنگی با اهمیت و جایگاهی که دارد ، نقش مهمی در پیشرفت و روند علمی کشور دارد.
وی همچنین از خدمات و تلاش علمی دکتر محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از چهره های ماندگار کشور تجلیل کرد.
این عضو مجلس خبرگان همچنین بر معرفی و شناساندن چهره های علمی کشور به ویژه چهره های شاخص استان خوزستان و دزفول تاکید کرد.
حجت الاسلام سیدمحمدعلی قاضی دزفولی امام جمعه دزفول نیز گفت:کنگره بین المللی جندی شاپور فرصت مغتنمی برای شناساندن ظرفیت های علمی جندی شاپور در دوران باستان است.
وی ابراز امیدواری کرد برگزاری این کنگره نوید جندی شاپوری دیگر که مجد و عظمت جندی شاپور دوران باستان را زنده کند باشد.
در آئین اختتامیه کنگره بین المللی جندی شاپور از تلاش های علمی دکتر محمدرضا مخبر دزفولی چهره ماندگار کشور تجلیل شد.
نخستین کنگره بین المللی جندی شاپور که از روز سه شنبه با سخنرانی دکتر فرهادی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری آغاز شده بود چهارشنبه شب خاتمه یافت.
نخستین نظام نامه آموزش عالی 1800 سال پیش در دانشگاه جندی شاپور شکل گرفت.
نخستین دانشگاه جهان به دستور شاپور اول ساسانی در شهر جندی شاپور دزفول تاسیس شد.
دانشگاه جندی شاپور دزفول در عصر خود معتبرترین مرکز علمی جهان بود که رشته هایی چون پزشکی و نجوم در آن تدریس می شد.
6068/7281
خبرنگار: زهرا دهقان **انتشار دهنده: محمدعلی فریدپناه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.