رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در آیین آغاز رویداد کارآفرینی دزفول شهر هوشمند گفت: منافع این رویداد بیشتر برای سازمانها و نهادهای شهرستان است و امیدواریم مسوولان شهرستان دغدغه بیشتری نسبت به این رویداد مهم داشته باشند.
علی افروس با تاکید بر لزوم مدیریت ترافیک، سلامت و انرژی براساس فناوریهای نوین افزود: امروزه بسیاری از حوزهها با فناوری ارتباط دارند ولی مدیریت شهرها بدلیل پیچیدگیهای موجود لازم است استفاده بیشتری از فناوری ببرند.
وی بیان کرد: شهروند، خانه، محله و اقتصاد هوشمند میتواند مدیریت را در سطح جامعه تسهیل بخشد البته استفاده از ابزار و تکنولوژی به تنهایی نمیتواند باعث توسعه هوشمند شود بلکه تعامل سازمانها در کنار ابزار و فناوری میتواند شهرها را به سمت هوشمند شدن سوق دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول با بیان اینکه تامین امنیت با استفاده از فناوری بهبود مییابد، افزود: امید است مجموعه این فعالیتها به سمت مدیریت پایدار شهری حرکت کند.
وی ادامه داد: دانشگاه با برگزاری رویداد کارآفرینی دزفول شهر هوشمند بدنبال گفتمانسازی است، گفت: برگزاری همایشها و نمایشگاهها میتواند به تبدیل هوشمندسازی به یک گفتمان در سطح شهرستان کمک میکند.
افروس اظهارداشت: دزفول به عنوان یکی از شهرهای پایلوت در هوشمندسازی انتخاب شده و دانشگاه آزاد رسالت گفتمانسازی در این زمینه را برعهده گرفته است.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دزفول نیز در حاشیه این رویداد کارآفرینی به خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره دزفول شهر هوشمند یک جشنواره ایتاپ(ایده تا پدیده) بوده و هدف آن هدایت تفکرات و ایدههای نخبگان به سمت هوشمند کردن شهر دزفول است.
مهدی هودگر متولی برگزاری رویداد کارآفرینی دزفول شهر هوشمند را مرکز رشد واحدهای فناور این شهرستان دانست و افزود: با توجه به اینکه هنوز برخی زیرساختها آماده نیست و فرهنگ استفاده از ابزارهای هوشمند هنوز جا نیفتاده است، یک برنامه ۱۰ ساله با برگزاری جشنوارههای ایتاپ برای این رویداد کارآفرینی در سطح شهرستان دزفول در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه نخستین جشنواره دزفول شهر هوشمند از امروز تا پنجشنبه پنجم دیماه برگزار میشود، اظهارداشت: کلاسهای ترویجی، دورهمیهای دانشآموزی و دانشجویی و برگزاری جلسات با اصناف مختلف، اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و تجارت، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فنی وحرفهای، شهرداری و فرمانداری در این پروسه ۶ ماهه درنظر گرفته شده است.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دزفول با بیان اینکه شهرداری از حامیان اصلی این برنامه است، افزود: پذیرش طرحها از مردادماه امسال آغاز شده و تاکنون ۱۴۰ ایده از شهرهای مختلف از جمله تهران، مشهد، اهواز، اصفهان و شیراز به دست ما رسیده است.
وی با اشاره به پذیرش ۴۰ ایده از ایدههای ارسالی گفت: صاحبان این ایدهها در طول برگزاری جشنواره، ایدههای خود را مطرح میکنند و هیات داوران متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاه، صاحبان صنایع فعال شهرستان و صندوقهای سرمایهگذاری آنها را از نظر اقتصادی، علمی و قابلیت سرمایهگذاری ارزشگذاری میکنند.
هودگر با بیان اینکه ایدهها در چهار محور اصلی کشاورزی، سلامت، فناوری اطلاعات و گردشگری پذیرش شدهاند، افزود: در پایان به سه طرح اول جوایز نقدی اهدا میشود و ۱۰ ایده برتر از خدمات مشاورهای رایگان و اولویت تسهیلات مرکز رشد برخوردار خواهند شد.
وی وصل کردن ایده دهنده و سرمایهگذار را از اهداف برگزاری این رویداد کارآفرینی عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به امکانات و تسهیلات مرکز رشد، ایدههای پذیرش نشده تحت آموزش قرار میگیرند و پس از پخته شدن به مرحله تجاری میرسند.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دزفول با اشاره به تحولات پیرامون هوشمند کردن شهرها در دنیا اظهارداشت: دولت در تلاش است تا جامعه را به سمت خدمات الکترونیک سوق دهد تا بتوان از مزایای آن به خوبی استفاده کرد.
وی افزود: کسب و کارهای نوینی از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بستر کامپیوتر و اینترنت ایجاد شده که علاوه بر افزایش بهرهوری باعث بهبود گردش مالی و تسهیل در خدماترسانی شدهاند.
هودگر گفت: کشورهای توسعه یافته از دهه ۹۰ میلادی سازو کار هوشمندسازی شهرها و کسب و کارهای نوین را مدنظر قرار دادند و زیرساختهای لازم را ایجاد کردند که در کشورهای در حال توسعه مانند ایران نیز از یک دهه قبل این کار آغاز شد.
مدیر مرکز رشدواحدهای فناور دزفول با اشاره به آغاز طرح شهروند الکترونیک در ایران افزود: بسیاری از شهرداریهای کلانشهرها مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز چند سالی است در امر شهروند الکترونیک پیشرو هستند.
وی اظهارداشت: مرکز رشد واحدهای فناور و پارک علم و فناوری متصدی توسعه تکنولوژی و فناوری در سطح جامعه در کل کشور است که این کار با رویداد کارآفرینی شهر هوشمند در دزفول نیز آغاز شد.
هودگر افزود: در حال حاضر سه مرکز با عنوان مرکز رشد فنی و مهندسی دزفول، مرکز رشد کشاورزی صفیآباد و مرکز رشد سلامت و پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی در این شهرستان فعالیت میکنند.
وی در پایان از استقبال نکردن مسوولان شهرستان دزفول از این رویداد کارآفرینی انتقاد کرد.
رویداد کارآفرینی دزفول شهر هوشمند امروز سهشنبه با پذیرش ایدهپردازان و مراسم افتتاحیه آغاز شد و قرار است عصر امروز ۲ کلاس آموزشی در این رابطه برگزار شود.
فردا نیز در ۲ نوبت برنامه ایدهشو اجرا میشود و درنهایت آیین اختتامیه روز پنجشنبه با معرفی ایده دهندگان و ایدههای برتر برگزار خواهد شد.