به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز دوشنبه در کارگروه صادرات غیرنفتی خوزستان در سرسرای استانداری بیان کرد: ارزش هر تن صادرات از خوزستان در پارسال 482 دلار و هر تن واردات به استان 442 دلار بود؛ ارزش هر تن صادرات از خوزستان به کشور عراق 534 دلار ارزیابی شد که این آمار نشان از بالا رفتن ارزش افزوده کالاهای صادراتی از استان است.
وی ادامه داد: میزان ارزش صادرات از خوزستان در سال 97 نسبت به مدت مشابه پیش از آن 12 درصد رشد را نشان می دهد اما از لحاظ وزنی 12 درصد کاهش یافته که این مهم نشان دهنده رشد کیفی صادرات در استان است.
وی گفت: تراز تجاری خوزستان در سال 97 مثبت 1.3 اعلام شده و میزان صادرات از واردات بیشتر بوده است.
استاندار خوزستان فعال تر شدن مرزهای خوزستان با عراق و افزایش صادرات به این کشور را از دیگر برنامه های اقتصادی خوزستان بیان کرد.
وی با اشاره به اهمیت مرز چذابه در صادرات کالا به کشور عراق ادامه داد: نیمی از صادرات خوزستان به کشور عراق از مرز چذابه انجام می گیرد و باید مشکلات مرزهای چذابه و شلمچه برطرف شود تا این مرزها فعال و پویا باشند.
شریعتی گفت: با فروکش کردن سیل در خوزستان و بازسازی جاده چذابه که بر اثر سیلاب آسیب دیده این مرز برای فعالیت های تجاری به زودی بازگشایی می شود و باید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم که صادرات از مرز چذابه همچون گذشته با قوت انجام بگیرد.
وی ادامه داد: دستگاه ایکس ری که برای مرز شلمچه تهیه شده به زودی ارسال و نصب می شود تا مشکل تاجران در این مرز برطرف شود.
دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر نیز در این کارگروه،بااشاره به مشکلاتی که در بارانداز جدید منطقه آزاد اروند برای تجار وجود دارد بیان کرد: جابجایی بارانداز در منطقه آزاد اروند از محل قدیمی 13 هکتاری به مکانی جدید که توسط بخش خصوصی اداره می شود مشکلات زیادی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
کامران مالکیان ادامه داد: متاسفانه رسیدگی و امنیت در بارانداز جدیدی که ایجاد شده نامناسب است و تاجران و فعالان اقتصادی تقاضا دارند به همان بازانداز قدیمی برگردند.
وی همچنین گفت: یک شرکت خصوصی که در بسیاری موارد وظایف ماموران گمرک را نیز در منطقه انجام می دهد فشارها و مشکلات زیادی را برای فعالان اقتصادی در این منطقه ایجاد کرده است.
دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر ادامه داد: طرف عراقی در صورتی اجازه ورود و پذیرش کامیون های کالاهای صادراتی ایرانی از مرز شلمچه به عراق را می دهد که مانیفست (بیانیه) خود را از این شرکت تهیه کرده باشند.
وی همچنین با اشاره به وضعیت صادرات تخم مرغ به کشور عراق گفت: با وجود ارایه مصوبه آزاد شدن صادرات تخم مرغ اما کشور عراق از پذیرش تخم مرغ از ایران به دلیل اینکه احتمال آنفولوآنزای مرغی داشته باشند خودداری می کند.
مالکیان با بیان اینکه ورود مسافران عراقی به شهرستان های آبادان و خرمشهر می تواند یک فرصت باشد ادامه داد: متاسفانه به دلیل اینکه هنوز ساز و کار نحوه برخورد و جابجایی این مسافران در مرز شلمچه مهیا نیست در این زمینه با مشکلاتی روبه رو شده ایم.
7158/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.