به گزارش ایرنا ماجرا از آنجا شروع می شود که در محرم سال 1388گروهی از طلاب حوزه علمیه به مناطق مختلف بخش چلو شهرستان اندیکا اعزام می شوند.
عمق محرومیت ها در سرزمین مردم نجیب بختیاری این طلاب را بر آن داشت تا فیلمی تصویری به صورت مستند از این محرومیت ها تهیه و به پیوست نامه ای به دفتر رهبر معظم انقلاب ارایه کنند.
پس از دریافت این نامه ، 'طرح برکت' از سوی رهبر معظم انقلاب فعالیت خود را آغاز و در مدت کمی
کارهای زیرساختی در قالب پروژه های عمرانی، خدماتی،آموزشی،بهداشتی،درمانی و اشتغالزایی در این مناطق محروم پی ریزی و اجرا شد.
بنیاد برکت محرومیت زدایی را از سال 88 در شهرستان های مسجد سلیمان ، لالی و اندیکا در شمال خوزستان آغاز کرد و تاکنون با صرف هزینه بیش از یک هزار و800 میلیارد ریال گام های مهمی در توسعه این برداشته است.
این بنیاد در مدتی که فعالیت خود را در شهرستان اندیکا در شمال خوزستان آغاز کرده تاکنون ساخت 47 باب مدرسه، 94 مسجد و 670پروژه دیگر نظیر برق رسانی، لوله کشی آب شرب، زیرساخت مخابراتی، زیرساخت نوین کشاورزی، دامپروری ، آبخیزداری، زیرساخت گردشگری،خانه عالم ، راه سازی و پل،احداث کانون های عشایری، پاسگاه نیروی انتظامی،مسکن محرومان و مستضعفان و ... را اجرا کرده است.
خدمات رسانی بنیاد برکت با اتمام پروژه های عمرانی، هم اکنون به بخش بیمه مسکن روستایی گسترش یافته و تلاش دارد تا روستاییان این مناطق از جمله اندیکا را زیر چتر بیمه ای قرار دهد.
مدیر بیمه برکت خوزستان می گوید: تاکنون حدود 90درصد مسکن روستاییان این استان زیر پوشش بیمه حوادث قرار گرفته است.
محمد صادق هزاردستان ادامه می دهد:در شهرستان اندیکا نیز مسکن روستاییان بخش مرکزی زیر پوشش این بیمه قرار گرفته و پرونده بخش آبژدان نیز آماده و به زودی روستاییان این بخش از مزایای این بیمه بهره مند می شوند.
رضا صادقی یکی از اهالی روستا چال سنگا از توابع بخش چلو اندیکا در زمینه خدمات بنیاد برکت به خبرنگار ایرنا می گوید:بختیاری ها در کنار دیگر اقوام از وفادارن به نظام و انقلاب هستند که هیچ گاه این لطف بزرگ رهبر معظم انقلاب اسلامی را فراموش نخواهند کرد.
وی ادامه می دهد:پیش از اجرای این طرح برای تهیه آب شرب، زنان و فرزندان ما به وسیله چهارپا حدود یک ساعت مسافت را طی می کردند و بعضی از روزها به ویژه در فصل پاییز بیشتر از یک نصف روز معطل می شدند تا مشک خود را پر آب کنند.
وی در حالی که به شیر آب جنب خانه اش اشاره می کند می گوید: اکنون آب شرب ما از چشمه گوارایی با فاصله ای حدود 20کیلومتر لوله کشی شده و در اختیار روستاییان قرار داده شده است.
محمدرضا پسر ارشد وی به گوشی تلفن همراه اشاره می کند و می افزاید: تا پیش از اجرای طرح بنیاد برکت امکان برقراری تماس در این منطقه مقدور نبود و ما مجبور بودیم فاصله ای حدود دو ساعت را با وسیله نقلیه طی کنیم تا بتوانیم ارتباط تلفنی برقرار کنیم.
وی همچنین با اشاره به پایه های برق می گوید: تا پیش از اجرای این طرح تعدادی از خانوارهای این روستا به حاشیه شهرها مهاجرت کردند و شاید به ذهن کسی خطور نمی کرد که در مدت دوسال این منطقه صاحب برق شود.
محمد مولایی از ساکنان روستای شیرین بهار نیز در این زمینه می گوید:دانش آموزان روستای ما در ساختمانی فرسوده و فاقد امکانات لازم مجبور بودند سوز سرمای زمستان را سپری کنند اما اکنون بنیاد برکت برای آنها مدرسه مناسب ساخته است.
وی ادامه می دهد: بنیاد برکت در نخستین گام برای این روستا مدرسه ای مجهز ساخت که هم اکنون دانش آموزان روستا در آن مشغول تحصیل هستند.
محمدقلی صادقی یکی دیگر از ساکنان این روستا احداث شهرک در این روستا ویژه مستضعفان و محرومان اشاره می کند و می گوید:بیش از 20 خانوار نیازمند این روستا بدون هیچگونه هزینه ای صاحب خانه شدند.
اردشیر صادقی دهیار روستای مازر آب اناری پیرامون خدمات بنیاد برکت می گوید: به نظر بنده طرح برکت سکوی پرتابی بود که این منطقه را از نظر توسعه و ایجاد زیرساخت ها حداقل20سال به جلو برد.
وی می گوید:هرچند اقدامات چشمگیری در این طرح اجرا شد اما همچنان بخش چلو یکی از محروم ترین بخش های خوزستان است و اگر بنیاد برکت بتواند اجرای پروژه های عمرانی را ادامه بدهد بی شک زنگار محرومیت را از چهره این منطقه خواهد زدود و برکات آن بیشتر شامل مردمان محروم این مناطق خواهد شد.
صادقی اضافه می کند: آنچه در این میان در ذهن و قلب مردم این منطقه حک شده پیوند عاطفی عمیق با رهبر معظم انقلاب اسلامی است و مردم قدرشناس این منطقه تا جان در بدن دارند هیچ گاه این موهبت را فراموش نخواهند کرد.
اندیکا با مرکزیت شهر قلعه خواجه دارای سه بخش و با جمعیت حدود 80 هزار نفر و مساحت 2هزار و 300 کیلومتر مربع در شمال شرق خوزستان واقع شده است.
7159/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.