به گزارش ایرنا وانت بارهای فروش میوه این روزها بسیاری از خیابان های پر تردد شهر اهواز را به اشغال خود درآورده اند تا بر حجم ترافیک افزوده، و عبور و مرور را سخت تر از گذشته کنند. طبق ماده 101 قانون شهرداری ها یکی از مصادیق سد معبر حضور وسایل نقلیه برای فروش کالا در معابر و اشغال پیاده‌روها و میادین است.
در این میان هر از گاهی اجراییات شهرداری با برخوردهای مقطعی اقدام به جمع آوری این وانت بارها می کند اما پس از چند روز بار دیگر به جای خود باز می گردند.
ایجاد گره ترافیکی در معابر، مخدوش کردن چهره شهر، رعایت نکردن مسایل بهداشتی، کثیف کردن خیابان ها و بروز مشکلات اقتصادی برای عرضه کنندگان مجاز میوه تنها بخشی از عوارض ناشی از فروش میوه توسط وانت بار ها است اما با این وجود همچنان شاهد وجود تقاضا از سوی شهروندان برای خرید از آنها هستیم که این امر ضرورت ساماندهی این وانت بارها در یک محل مشخص را بیشتر می کند.

** نبود اهتمام اجراییات برای جمع آوری وانت بارها
یک عضو شورای شهر اهواز معتقد است: هزینه بالایی از بیت المال صرف امور اجراییات شهرداری می شود اما با این وجود شاهد هیچ تغییری در جمع آوری دستفروشان و وانت بارهای مرکز و ورودی های شهر نیستیم و اجراییات شهرداری اهتمامی برای حل این مشکلات ندارد.
سید ناصر موسوی نژاد ادامه داد: وانت بارها و دستفروشان خود دارای مشکلات بسیاری هستند و باید با احداث بازارچه هایی این نابسامانی ها را رفع کرد.

** شهرداری زمینی برای ساخت بازارچه ندارد
یکی دیگر از اعضای شورای شهر با انتقاد از اینکه حدود یکسال و نیم از عمر شورای شهر اهواز گذشته اما هنوز به مسایل مهمی همچون ساماندهی دستفروشان پرداخته نشده گفت: وظیفه ساماندهی دستفروشان برعهده شهرداری است؛ درست است که در این شهر مدیریت یکپارچه وجود ندارد اما بهرحال برای ساماندهی این آشفته بازار باید کاری کرد.
رحیم کعب عمیر ادامه داد: اما باید توجه داشت که شهرداری از خود زمینی برای ساماندهی دستفروشان و وانت بارها و همچنین ساخت بازارچه برای آنها ندارد.
وی گفت: برای ساماندهی وانت بارها و دست فروشان به احداث حدود 15 بازارچه در اهواز نیاز داریم و تحقق این امر منوط به همکاری دستگاه هایی همچون شرکت نفت، بنیاد مستضعفان، بنیاد فرمان امام خمینی(ره) و سازمان مسکن است زیرا عمده زمین های شهری در اختیار این دستگاه ها است اما متاسفانه این دستگاه ها همکاری نمی کنند.
به گفته وی با ساخت بازارهای مختلف همچون بازارهای روز، بازار شب و جمعه بازار می توان این وانت بارها و دستفروشان را ساماندهی کرد تا ضمن استفاده مردم مشکلی برای تردد در سطح شهر ایجاد نکنند.

** توان محدود شهرداری در جمع آوری وانت بارها
مدیر پیشگیری و مقابله با تخلفات شهری شهرداری اهواز با اشاره به اینکه توان شهرداری در جمع آوری و ساماندهی وانت بارها محدود است بیان کرد:ساماندهی این وانت بارها نیازمند همکاری قضایی و انتظامی است.
دانیال سبزعلی ادامه داد: برای جمع آوری وانت بارهای کنار زیرگذر خلیج فارس اهواز بارها ماموران اجراییات اقدام کردند اما هربار این وانت بارها با سنگ، ماموران را هدف قرار می دادند در نهایت نیز با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی موفق به جمع آوری آنها شدیم.
وی با اشاره به وجود به گفته وی برخی باندبازی ها در میان وانت بارهای مستقر در سطح شهر اهواز گفت: صاحبان برخی وانت بارها که در خیابان ها فعالیت می کنند به صورت طایفه ای و خانوادگی هستند و اجازه ورود به هیچ کس دیگری را در محدوده فعالیت خود نمی دهند.
سبزعلی، حل مشکل تجمع وانت بارها در سطح شهر اهواز را منوط به همکاری دستگاه های دیگر دانست و بیان کرد:هم اکنون برای ساماندهی وانت بارها و دستفروشان پاسداران، پردیس و خیابان کارگر از فرمانداری اهواز درخواست وقت جلسه کردیم تا شرایط آنها بررسی و برای آنها فکری شود.
بنابراین گزارش، تعداد وانت بارهای فروش میوه و آثار بر جا مانده از آنها در سطح شهر روز به روز درحال افزایش است؛ تعداد بالایی از صاحبان این وانت بارها به دلیل نداشتن شغل مناسب روی به این سو آورده اند از این رو، تنها جمع آوری آنها راهکار مناسبی نیست و تمام دستگاه های مربوطه باید برای ساخت بازارچه و ساماندهی این مشاغل برنامه ریزی و اقدام موثر کنند.
9887/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.