وحیدرضا فریدونی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تا کنون 90 میلیارد ریال از وجوه کلزای خریداری شده از تولیدکنندگان استان پرداخت شده است.
وی افزود: امسال بیش از سه هزار و 655 تن کلزا از کشاورزان استان خریداری شده است که ارزش ریالی آن، بیش از 104 میلیارد و 245 میلیون ریال است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی اظهار داشت: امسال 880 نفر از کلزاکاران استان محصول خود را در قالب یکهزار و 450 محموله به 6 مرکز خرید تحول داده اند

* افزایش قیمت خرید تضمینی
فریدونی با اشاره به فسادپذیری بالای کلزا گفت: دانه های روغنی کلزای خریداری شده در استان مطابق دستورالعمل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به کارخانه های روغن کشی خارج استان ارسال شده است.
وی با بیان اینکه امسال نرخ خرید تضمینی کلزا از کشاورزان در مقایسه با پارسال افزایش یافته است گفت: امسال قیمت پایه هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا بر اساس شاخص های جدول پاکی با 2 درصد ناخالصی و 10 درصد رطوبت، 28 هزار و 665 ریال است که این رقم نسبت به پارسال 835 ریال افزایش یافته است.
به گفته فریدونی بیشترین کلزای خریداری شده در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان است بطوریکه درمراکز این شهرستان خرید بیش از دوهزار و 812 تن از این محصول گزارش شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: میزان خرید کلزا در سال جاری به نسبت پارسال 147 درصد افزایش دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: بذر مورد نیاز برای کشت پاییزه کلزا در این استان تهیه و بیش از 73 دستگاه ریزکارنده کلزا با یارانه 50 درصدی در سال گذشته برای بهره برداران استان تامین شده است.
عبدالله یوسفی تاکید کرد: متقاضیان کشت کلزا از توان کارشناسان جهادکشاورزی استفاده کرده و مقدمات کشت کلزا را فراهم کنند.

* کاهش بارندگی و کاهش تولید
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم گفت: امسال حدود سه هزار و 700 تن کلزای پاییزه و بهاره از سطح سه هزار و 500 هکتار از کشتزارهای این استان برداشت شد.
محمدنقی کاظمیان اظهار داشت: سال گذشته یکهزار و 450 تن کلزا از مزارع خراسان شمالی برداشت شده بود که خرید این محصول در مقایسه با سال گذشته 2.5 برابر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه میانگین تولید کلزا در واحد سطح یک تن است گفت: امسال 2 هزار و 850 کیلوگرم بذر فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی وارد استان شد و در خرید این محصول هم مشکلی وجود نداشت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل بالای ارقام وارد شده پیش بینی تولید هفت هزار تن و میانگین تولید درهرهکتار2 تن محصول بود که به علت های کم آبی، افزایش درجه حرارت در زمان گل دهی، افزایش تنش درجه حرارت و عدم کنترل بعضی از آفات، تولیدی که انتظار می رود محقق نشد.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.