به گزارش ایرنا، علی اکبر رمضانی روز شنبه در نشست خبری اظهار کرد: برخی از افراد به صرف داشتن زمین و یا پول وارد عرصه ساخت و ساز شده اند در حالی که دانش و تخصص لازم را ندارند.
وی با اشاره به اینکه هر فرد به میزان سودی که در صنعت ساخت و ساز می برد باید در برابر مشکلات پاسخگو باشد و مسئولیت ها را قبول کند گفت: بعضا افرادی وارد عرصه ساخت و ساز می شوند، سود می برند و ردپایی از خود برجای نمی گذارند و در این زمینه باید ساز و کاری باشد که جلوی ورود افراد که صلاحیت ندارند به عرصه ساخت و ساز گرفته شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی گفت: زمان بروز مشکل در صنعت ساختمان، انگشت شماتت و سرزنش به سمت مهندس است و بعضا امضای تایید مهندس در پای برگه پایان کار، مبنای این سرزنش ها می شود اما باید دید که در واقع ساز و کار و فرآیند اجرای ساختمان از ابتدا چگونه است؟
وی تصریح کرد: به طور مثال در مشکلات مسکن مهر، درست است که امضای مهندس در پای برگه است اما مدیرعامل شرکت نباید صلاحیت و دانش داشته باشد، نباید قرارداد را به موقع تمدید کند؟
رمضانی افزود: یک مشکل در جامعه این است که با یک نگاه مقصر شناسایی می شود اما باید توجه داشت که مسکن مهر چطور رقم خورد و چه فرآیندی داشت؟

* مقررات خوب اجرایی نمی شود
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما مقررات به خوبی اجرایی نمی شود گفت: وجود مقررات ملی ساختمان یکی از افتخارات است اما این مقررات در جامعه ما هنوز به درستی اجرایی نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: قبولی در آزمون مقررات ملی ساختمان یکی از الزامات برای ساخت ساختمان 2 طبقه در بخش خصوصی است اما چگونه است پیمانکاری که ساخت بیمارستان و یا پروژه بزرگ دیگر را بر عهده می گیرد الزامی برای شرکت در آزمون مقررات ملی ساختمان و قبولی در آن ندارد؟
وی تصریح کرد: یک جراحی بزرگ در قوانین مربوط به ورود به عرصه ساخت و ساز نیاز است.
رمضانی گفت: یک مشکل اساسی در عرصه ساخت و ساز این است که آموزش ها در دانشگاه ها نیز مناسب نیست و تعریف درستی از کارآموزی و اجرای درست آن نشده است.
وی گفت: خراسان شمالی از استان های لرزه خیز کشور است و به همین لحاظ استحکام و مقاوم سازی بناها باید بیشتر مورد توجه باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی با بیان اینکه اکنون چهار هزار مهندس عضو این سازمان هستند افزود: این رقم، معادل نیم درصد از جمعیت استان است.

* تهیه بیش از یک میلیون مترمربع نقشه ساختمانی
رمضانی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته، یک میلیون و 56 هزار مترمربع نقشه ساختمانی در این استان تهیه شده است گفت: اگر میانگین زمان ساخت هر ساختمان 2 سال باشد، سالانه 500 هزار مترمربع ساختمان در استان توسط بخش خصوصی ساخته می شود.
وی افزود: ساخت هر مترمربع ساختمان هشت میلیون ریال هزینه دارد و بر این اساس سالانه چهار هزار میلیارد ریال سرمایه ملی برای ساخت ساز در استان هزینه می شود.
وی با بیان اینکه سالانه بخش بسیار زیادی از سرمایه های ملی در صنعت ساخت و ساز صرف می شود و یکی از رسالت های این سازمان صیانت از سرمایه های ملی است گفت: در این باره نیاز است تا از توان و مهارت مهندسان برای حفظ این سرمایه ها استفاده شود.
رمضانی گفت: باید تلاش کنیم تا با ارتقای کیفت ساخت و ساز، طول عمر ساختمان افزایش یابد زیرا اگر یک سال به عمر ساختمان اضافه شود سالانه چهار هزار میلیارد ریال سرمایه ملی حفاظت شده است.
به گفته رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی، مشارکت مردم و بخش خصوصی در خراسان شمالی برای مشارکت در ساخت و ساز بیش از میانگین کشوری است.

* تب نمای روم در ساختمان های بجنورد
رمضانی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه در سال های اخیر استفاده از نماهای روم در ساخت و سازهای شهر بجنورد زیاد شده است گفت: البته همان نماها هم به خوبی اجرا نمی شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی افزود: نمای شهری یکی از حقوق شهروندی است و سازندگان باید ضوابط مربوط به آن را رعایت کنند.
7185/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.