به گزارش ایرنا، علی متقیان روز شنبه در همایش بزرگداشت روز جهانی معلولان اظهار کرد: برای تامین تجیهزات مورد نیاز دانش آموزان توانخواه و با نیازهای ویژه، اقدامات خوبی انجام شده است و با ورود خیران به این عرصه بخشی از نیازها مرتفع شده است اما هنوز مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه از خانواده ها و نهادهای مختلف انتظار می رود برای کمک به رفع نیازهای تجهیزاتی این دانش آموزان وارد عرصه شوند افزود: با کمک خیران امسال سمعک مورد نیاز 50 دانش آموز تهیه شده است و اکنون هیچ دانش آموز ناشنوایی در استان بدون سمعک نیست.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی تصریح کرد: تمام دانش آموز معلول حرکتی که نیازمند ویلچر بودند نیز اکنون دارای ویلچر هستند.

* دانش آموزان مشکل رفت و آمد دارند
متقیان گفت: یکی از مشکلات برای تحصیل دانش آموزان با نیازهای ویژه، تامین اعتبار برای هزینه های سرویس رفت و آمد است.
وی افزود: پارسال 6 میلیارد ریال برای سرویس مدارس این دانش آموزان هزینه شد و امسال نیز با هماهنگی های انجام شده یک میلیارد و 100 میلیون ریال به این امر اختصاص داده شده است.
متقیان در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به توانمندی های دانش آموزان در مدارس استثنایی استان گفت: امسال 27 دانش آموز توانستند دیپلم بگیرند و از مقطع متوسطه دانش آموخته شوند.
به گفته وی قالی بافی، مشبک بری و رنگ کاری ساختمان از جمله رشته هایی است که دانش آموزان با نیازهای ویژه استان در مقطع متوسطه مشغول به تحصیل هستند و امسال نیز رشته خدمات اداری به این رشته ها افزوده شده است.

* سنجش 23 هزارو 461 کودک
متقیان، سنجش دانش آموزان بدو ورود به مدرسه را از مهم ترین رسالت ها برای کمک به دانش آموزان با نیازهای ویژه و مداخله زودهنگام برای حل مشکلات عنوان کرد و گفت: امسال 23 هزار و 461 کودک بدو ورود به مدرسه در طرح سنجش ارزیابی شدند.
وی تصریح کرد: امسال 16 هزار و 140 نفر دانش آموز کلاس اولی و هفت هزار و 321 نفر پیش دبستانی در طرح سنجش ارزیابی شدند و رویکرد ما این است که طرح سنجش برای تمام کودکان پیش دبستانی اجرایی شود.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سال گذشته 6 دانش آموز با نیازهای ویژه استان در رشته های مختلف حائز مقام های کشوری شدند و سه نفر از کارکنان آموزش و پرورش استثنایی استان نیز در رشته های مختلف رتبه کشوری به دست آوردند.
بر اساس این گزارش اکنون یکهزار و 200 دانش آموز با نیاز ویژه در 59 مدرسه زیر نظر 600 نفر از کارکنان آموزش و پرورش استثنایی مشغول به تحصیل هستند که 62 درصد از دانش آموزان پسر و 38 درصد دختر هستند.

* تاکید بر عدالت آموزشی
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش بر برقراری عدالت آموزشی برای دانش آموزان تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم بدون تبعیض و آنگونه که شایسته است عدالت آموزشی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه فراهم شود.
فریبا باقری باغان، ارتقای مبلمان شهری، ارتقای نظام تعلیم و تامین وسایل و تجهیزات را از نیازهای دانش آموز توانخواه عنوان و اظهار کرد: امید است با هماهنگی مدیران و مسئولان استان و شهرستان بتوانیم مبلمان شهر را برای تردد معلولان مناسب سازی کنیم.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.