مهدی اله پور روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بررسی های کارشناسی نشان می دهد، ماهیان زردپر نمی توانند سبب کاهش کیفیت آب شوند به عکس، این آبزیان به عنوان تصفیه کننده آب که از میکروارگانیسم ها و موجودات ریز آب تغذیه می کنند، سبب افزایش کیفیت آب می شوند.  

وی افزود: این گونه را می توان به عنوان یک پیش مرگ در صورت آلودگی آب توسط مواد شیمیایی در نظر گرفت که در مواقع بحرانی قبل از اینکه آب به مصرف آشامیدنی برسد می تواند به عنوان نشانگر طبیعی کیفیت آب تلقی گردد.  

اله پور اظهار داشت: ماهی زردپر یا زردک از نظر حفاظتی از آبزیان حمایت شده است و این گونه آبزی، در رده های گونه های آسیب پذیر قرار دارد و یگان حفاظت محیط زیست استان با هر گونه صید ماهی غیر مجاز برخورد قانونی خواهد کرد.  

وی افزود: با وجود وسعت مناطق تحت حفاظت و کمبود شدید مامور اجرایی، یگان حفاظت این اداره کل از مرکز استان و ماموران اجرایی شهرستان مانه و سملقان به صورت دوره ای و سرزده پایش و گشت هایی در سطح مناطق آزاد از جمله حوزه سد شیرین دره انجام می دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: در سال های اخیر شاهد حضور صیادان از سایر استان ها بویژه استان های شمالی هستیم و یگان حفاظت این اداره کل در صورت مواجهه با صیادان غیرمجاز اعمال مقررات نموده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شده اند.

وی خاطرنشان کرد: یگان حفاظت این اداره کل همه ساله با فرا رسیدن فصل تخم ریزی این گونه، نسبت به تشدید اقدامات نظارتی اقدام و حوزه رودخانه اترک و سد شیرین دره، مورد پایش و گشت و کنترل قرار می گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: در صورت مشاهده متخلفان و صیادان غیرمجاز و یا تماس های واصله از سوی دوستداران و همیاران طبیعت، با متخلفین برخورد قانونی انجام می شود.  

پراکنش ماهی زردپر در حوزه خز، رودخانه ها و تالاب ها از اترک تا ارس است، اندازه آن به حدود ۱۰۰ سانتی متر و گاهی وزن آن بیش از پنج کیلوگرم می رسد.

ماهی زردپر، تا ۸ سال عمر دارد و زادآوری آن بسته به مهاجرت در بهار یا پاییز، در تابستان همان سال و یا بهار یا تابستان سال بعد انجام می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.