خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: با شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در خراسان شمالی تمام نهادها و بخش‌های دولتی و مردمی پای کار آمدند تا هر طور شده آمار مبتلایان و فوت شدگان را به حداقل برسانند. در این بین هم مردم وظایفی داشتند و هم مسئولان. هر کدام نیز سعی کردند باری که بر دوششان است را به خوبی مرتفع کنند؛ این همت باعث ایجاد دستاوردهایی نیز شد.

یکی از بخش‌هایی که مردم و مسئولان می‌بایست با همکاری کار را پیش ببرند، غربالگری شهروندان بود. این اقدام آنقدر خوب پیشرفت که در برخی از نقاط استان، جمعیت غربالگری شده به ۱۰۰ درصد نیز رسید.

مشارکت ۹۳ درصدی مردم در طرح غربالگری

در این خصوص افشین دلشاد در گفتگو با مهر اظهار کرد: غربالگری در شهرستان‌های مانه و سملقان و راز و جرگلان به ۱۰۰ درصد رسید.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی: تا ۲۳ فروردین ماه آمار غربالگری در سطح استان به بیش از ۹۳ درصد رسیده است و امیدواریم با تلاش همکاران این معاونت به زودی ۱۰۰ درصد جمعیت استان غربالگری شوند.

دلشاد ادامه داد: نتیجه غربالگری انجام شده در سطح استان نشان داد تاکنون ۸۲۱ هزار و ۴۳۹ نفر که معادل ۹۲.۸۱ درصد جمعیت استان را شامل می‌شود، غربالگری شده‌اند. از تعداد جمعیت غربالگری شده در استان ۶۰۷۹ نفر نیاز به استراحت در منزل داشته‌اند.

اما این یک روی سکه است. همواره عده‌ای نیز قانون گریز هستند که با اقداماتشان سعی دارند مشکلاتی را برای سایرین به وجود بیاورند. در این بخش نیروی انتظامی به خوبی وارد شده و با آن مقابله می‌کند.

برخورد قاطع با متخلفان

سردار علیرضا مظاهری در گفتگو با مهر به تشریح اقدامات این نهاد در زمینه برقراری طرح فاصله گذاری اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ خودرو غیربومی در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به شهرهای محل سکونت خود عودت داده شدند و بیش از ۳۰۰ جریمه تخلف از طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در استان ثبت شد.

فرمانده انتظامی خراسان شمالی گفت: در راستای اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و پیشگیری از شیوع این بیماری در استان، محدودیت تردد و جلوگیری از ورود خودروهای غیربومی از روز جمعه ۸ فروردین ۹۹ در سطح استان و شهرستان‌های تابعه به اجرا درآمد.

این مقام انتظامی همچنین از تعداد ۴۶۴۵ مورد نظارت بر مجتمع‌های تجاری، تفریحی، اقامتی، رستوران‌ها و… از آغاز اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی خبر داد و بیان کرد: تعداد ۲۳۶ واحد صنفی متخلف نیز که به دستورالعمل‌های این طرح بی‌توجه بوده‌اند پلمپ شدند.

طرح‌های ویژه برای بازاریان بجنوردی

اما با شیوع کرونا بخش عمده‌ای از کسب و کارها با مشکلات جدی مواجه شدند. هرچند دولت برخی تسهیلات برای کاهش ضرر کسبه کشور در نظر گرفته اما به نظر می‌رسد این امتیازات دردی از آنها دوا نمی‌کند. از این رو استاندار خراسان شمالی از اجرای طرح‌هایی ویژه برای استان خبر داد.

محمد علی شجاعی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: مدیران استانی که به طور مستقیم با کسبه ارتباط دارند مانند اداره کل مالیات، سازمان تأمین اجتماعی، اداره کل کار و رفاه اجتماعی و بانک‌ها باید در قالب یک کمیته از سقف اختیارات خود برای معافیت یا بخشش برای بازاریان استفاده کنند.

وی افزود: نحوه اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا برای حمایت از اصناف و بازاریان نیز توسط اداره کل بازرسی استانداری نیز پیگیری می‌شود.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: استفاده حداکثری مدیران از اختیارات خود توصیه نیست بلکه یک دستور است و مدیران حق استعلام از تهران را ندارند.

وی با صدور این دستور که ادارات و سازمان‌های دولتی حق برگشت چک کسبه را ندارند، تصریح کرد: باید حداکثر اختیارات ستاد استانی مبارزه با کرونا و مدیران دستگاه‌های اجرایی جمع بندی و دستور اجرا سریعاً صادر شود.

از سوی دیگر کلنگ پروژه تولید الکل اتانول شرکت پاک شیمی اترک شیروان با ظرفیت ۵۰ هزار لیتر در روز و سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد ریال طی روزهای گذشته به زمین زده شد، اقدامی که نشان داد چطور می‌شود یک تهدید را تبدیل به فرصت کرد.

آخرین آمار کرونا در استان

سید احمد هاشمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفتگو با مهر در خصوص آخرین وضعیت استان در راه مبارزه با کرونا گفت: با اعلام نتایج قطعی آزمایش‌های انجام شده، تا ظهر ۲۵ فروردین، ۵۲۵ نفر در خراسان شمالی به ویروس کرونا مبتلا شده و تعداد آمار فوتی‌ها به ۵۵ نفر افزایش یافت.

وی در توضیح آمار مبتلایان قطعی این بیماری به تفکیک شهرستان‌ها نیز اظهار داشت: در شهرستان‌های بجنورد ۲۵۰ نفر، شیروان ۵۴ نفر، فاروج ۳۳ نفر، مانه و سملقان ۳۴ نفر، جاجرم ۲۶ نفر، گرمه ۲۱ نفر، راز و جرگلان ۱۰ نفر و اسفراین ۹۷ نفر به طور قطعی به بیماری کووید ۱۹ دچار شده‌اند. ️

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با تقدیر از زحمات کارکنان بهداشتی و درمانی استان خاطرنشان کرد: با کوشش‌های شبانه‌روزی انجام پذیرفته تاکنون ۳۷۳ نفر از مبتلایان به این بیماری بهبود و از مراکز درمانی در سطح استان مرخص شده‌اند.

وی تاکید کرد: یکی از خطرناک‌ترین اقدامات در این ایام رفتن به سفرهای غیرضروری بخصوص به استان‌های درگیر با این بیماری است.

وی یادآور شد: رعایت مسائل بهداشتی و شست و شوی مکرر دست، عدم تماس با بیماران، پرهیز از دست زدن به سر و صورت بخصوص به ناحیه چشم، بینی و دهان ضروری است.

جهادی‌های خراسان شمالی چه کرده‌اند؟

خراسان شمالی همانند سایر استان‌های دیگر از نعمت وجود تیم‌های جهادی بهره‌مند بود. جهادگرانی که شبانه‌روز تلاش می‌کردند تا کمبودهای مبارزه با کرونا را از بین ببرند. از تولید ماسک و دستکش گرفته؛ تا تولید مایع ضد عفونی کننده دست و شیلدهای درمانی برای کادر پزشکی استان.

اگر بخواهیم تک تک این موارد را بشماریم خود مطلبی بسیار طولانی است. از این رو برخی از فعالیت‌های شاخص را مطرح می‌کنیم. مانند تولید روزانه هزار ماسک توسط بانوان روستای علی آباد. بانوانی که در منزلی دور هم جمع شده و ماسک تولید می‌کنند.

فعالیت دانشجویان جهادی با همراهی طلاب نیز بسیار مثال‌زدنی بود. راه اندازی چندین کارگاه تولید ماسک و مایع ضدعفونی کننده، ساخت دستگاهی خلاقانه برای تولید دستکش نیز از آن نکات جالبی بود. در این خصوص حجت‌الاسلام علیرضا ولی‌زاده در گفتگو با مهر عنوان کرد: دانشجویان بسیجی خراسان شمالی با توجه به نیاز استان به دستکش، در اقدامی خلاقانه با ساخت یک دستگاه تولید دستکش را آغاز کردند.

مسئول کارگاه تولید دستکش بسیج دانشجویی خراسان شمالی گفت: پس از ساخت این دستگاه‌ها، کارگاه تولید دستکش را با ظرفیت تولید روزانه حدود ۴ هزار دستکش راه‌اندازی کردیم و این کارگاه در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی فعال شده است.

وی افزود: در طرح دیگری از بانوان داوطلب ثبت‌نام به عمل آمد و مواد اولیه تولید ماسک در خانه به آن‌ها تحویل داده می‌شود تا ماسک تولید کنند و پس از آن دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی آن‌ها را ضدعفونی می‌کنند.

این طلبه جهادی با اشاره به توزیع این ماسک‌ها در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد و مناطق کمتر برخوردار شهر خاطر نشان کرد: در ابتدا روزانه حدود ۵۰۰ ماسک تولید می‌کردیم اما اکنون در آخرین آمار روز گذشته ۱۸۰۰ ماسک از منازل سطح شهر جمع‌آوری شده است.

این گوشه‌ای از خوبی و بدی کرونا در گنجینه فرهنگ‌ها یعنی خراسان شمالی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.