محمد عفتی روز شنبه در میز تخصصی صادرات پیاز، گوجه فرنگی و زعفران اظهار داشت: به منظور صادرات پیاز تفاهم نامه هایی با آستان قدس برای صادرات این محصول به کشور هندوستان منعقد شد اما، پیاز استان که از رقم زرگان است مورد استقبال این کشور قرار نگرفت.

وی اظهار داشت: ۸۵ درصد تولید پیاز استان زرگان است و این پیاز تند نیست و با ذائقه مردم هندوستان همخوانی ندارد.

معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی برنامه ریزی شده است تا در سال آینده پنج هزار هکتار از کشتزارهای این استان کشت پیاز قرمز اختصاص یابد.

معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی با بیان اینکه انباشت تولیدات استان را باید به خارج از کشور صادر کنیم افزود: غالب محصولات صادراتی استان سیب زمینی، پیاز و سیب درختی است.

عفتی به بازگشایی بازار کشورهای اوراسیا از پنجم آبان امسال  اشاره کرد و تاکید داشت: بایستی هدف گذاری بیشتر به سمت بازارهای این کشور صورت گیرد.

وی افزود: درخواست صادرکننده های استان این است که از ظرفیت کشتیرانی امیرآباد به سمت کشور قزاقستان یا مرز زمینی ازبکستان از مشهد یا بجنورد برای امر صادرات به صورت اتوبوسنی بهره ببریم.

عفتی به صادرات ۳۰۰ تن زعفران از کشور به بازارهای هدف اشاره کرد و گفت: امسال برای اولین باز خرید حمایتی زعفران را در استان انجام دادیم و درصدد راه اندازی یک مرکزخرید در شهرستان فاروج هستیم.

وی از راه اندازی یک آزمایشگاه برای زعفران در استان برای سال آینده خبر داد و گفت: بحث های صادراتی زعفران در حال پیگیری و انجام است.

معاون باغبانی جهاد کشاورزری خراسان شمالی در رابطه با محصول گوجه فرنگی مشکل کشاورزان را تسهیلات سرمایه در گردش دانست و اظهار داشت: باید منابع تسهیلات ارازن قیمت برای کشاورزی تامین کنیم تا دغدغه آنان کمتر شود.
وی بر الزام بازگشایی مرز پروسه سو از استان خراسان شمالی با کشور ترکمنستان تاکید کرد و گفت: با بازگشایی این مرز ظرفیت بسیار خوب برای صادرات استان انجام خواهد شد.

سعید پورآبادی رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بجنورد ترویج فرهنگ  آموزش و تخصصی کردن فعالیت های کشاورزان را یک امر ضروری دانست و بر  اولویت بندی نوع کشت محصولات استان براساس ظرفیت و پتانسیل های موجود در مناطق مختلف تاکید کرد.

کاوس شادلو تولید کننده حوزه کشاورزی و مشاور اتاق بازرگانی بجنورد در حوزه کشاروزی  نیز به بخشی از مشکلات پیش رو کشاورزان اشاره کرد و  خواستار حمایت  از جهاد کشاورزی شد.

وی تسهیلات بانک کشاورزی در قالب وام با سودهای بالا به کشاورزان را یک مشکل اساسی برای این قشر ذکر کرد و اظهارداشت: متاسفانه بانک کشاورزی به دنبال کارهای تجاری است و تاکنون معرفی نامه های جهاد کشاورزی به بانک درصد کمی موفقیت آمیز بوده است.

احسان داوودی کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز اظهارداشت: نباید محصول اضافه استان صادرات شود بلکه باید به دنبال تولید محصول صادراتی باشیم و بازارها را شناسایی و کانال های صادراتی را دائم حفظ کنیم تا بازار هدف را از دست ندهیم.

امسال ۱۷۸ هزار تن پیاز از سطح سه هزار و ۴۳۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی برداشت شد که این میزان از میانگین کشوری تولید آن بالاتر است.

خراسان شمالی با جمعیت ۸۶۳ هزار نفری، ۳۴۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار زراعت و ۴۴ هکتار باغ است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.