به گزارش ایرنا، عملیات ساخت پروژه کتابخانه مرکزی مشهد سال 1374 آغاز شد اما طی این سالیان به پروژه ای نوامیدکننده تبدیل و سازه و ساختمان آن بدون چشیدن طعم بهره برداری دچار فرسودگی شد. براساس استاندارد میانگین طول عمر ساختمان کتابخانه های عمومی 21 سال است اما این کتابخانه 23 سال در انتظار تزریق اعتبار و بهره برداری بوده است.
داشتن یک کتابخانه مرکزی برای کلانشهری نظیر مشهد توقع بالایی نیست اما این پروژه در دوره های مختلف مغفول واقع شد. این در حالی است که بنا به اذعان فعالان و کارشناسان حوزه فرهنگی دوری از حوزه کتاب و مطالعه، کاهش رغبت به مطالعه و کم رنگ شدن نقش کتابخانه ها بزرگترین آسیب فرهنگی جامعه است.
از پارسال عزم مسئولان استانی برای بهره برداری از این پروژه جدی شد و سرانجام چندی پیش در سومین نشست امسال انجمن کتابخانه های عمومی خراسان رضوی مسئولان مرتبط از بهره برداری این کتابخانه در هفته دولت خبر دادند. این پروژه برای به افتتاح 120 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

* لزوم بهره برداری هرچه سریعتر
نماینده مردم مشهد و کلات و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر شتاب در افتتاح پروژه کتابخانه مرکزی مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: این کتابخانه باید سالها پیش بهره برداری می شد.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: طی سالهای گذشته بارها با وزاری فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت نشستهایی برای ورود منطقی به این پروژه انجام شد. پروژه هم اینک روی روال افتاده و امیدواریم در اسرع وقت موضوع تامین اعتبار آن محقق شود.
وی ادامه داد: کتابخانه مرکزی مشهد قصه یا پرغصه و استخوانی مانده در گلوی فرهنگ شهر مشهد است که امیدواریم به زودی شاهد گشایش آن باشیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: شهر مشهد از لحاظ سرانه کتابخانه عمومی وضعیت خوبی ندارد لذا باید زیرساختهای لازم در این خصوص مهیا و کتابخانه های عمومی به پاتوقی فرهنگی برای جوانان و نوجوانان این خطه تبدیل شود.

* پیشرفت 85 درصدی پروژه
مدیرکل کتابخانه های خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پروژه کتابخانه مرکزی مشهد هم تاکنون 85 درصد پیشرفت اجرا داشته است و پس از بهره برداری برای تجهیز در اختیار همین نهاد قرار می گیرد.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان افزود: استحکام بنای این پروژه نیز انجام شده و بنای کهنه آن هم اینک تازه شده است. برای شتاب در اجرای آن و استحکام بنا اقدامات مختلفی صورت گرفت و حتی پیمانکار پروژه نیز تغییر کرد و طبق قول مسئولان استانی برای تخصیص اعتبار، این پروژه هفته دولت امسال بهره برداری خواهد شد.
وی ادامه داد: البته برای تجهیز کتابخانه مرکزی مشهد نیز حدود 100 میلیارد ریال اعتبار لازم است که این مبلغ از سوی نهاد کتابخانه های عمومی تخصیص یافته و از هفته آینده تجهیز کتابخانه آغاز می شود.
مدیرکل کتابخانه های خراسان رضوی گفت: مجموع زیربنای کتابخانه های کنونی در سطح استان 70 هزار و 723 مترمربع است. این میزان باید تا پایان برنامه ششم توسعه به 98 هزار و 738 مترمربع برسد.
وی افزود: استان شش میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی 202 باب کتابخانه عمومی نهادی، مشارکتی و مستقل دارد.
او گفت: برای دستیابی به شهر دوستدار کتاب و ترویج کتابخوانی در جامعه باید از خانواده، مهد کودک و آموزش و پرورش شروع کرد و در کتابخانه ها نیز با فراهم کردن منابع متنوع و مورد تقاضا زمینه را برای مطالعه آزاد مهیا ساخت.

* تامین اعتبار پروژه کتابخانه مرکزی مشخد در اولویت
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: برای تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد بر اساس برنامه ریزی و مصوبه، تخصیص اعتبار آن امسال به عنوان یکی از اولویتهای استان به صورت 100 درصدی خواهد بود.
محمد مقدوری افزود: بودجه این پروژه امسال از محل اعتبارات استانی و ماده 180 قانون استفاده متوازن از امکانات کشور 35 میلیارد ریال تعیین شده است.
وی ادامه داد: همچنین 10 میلیارد ریال اعتبار این پروژه توسط اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی تامین می شود و 20 میلیاد ریال هم از محل نیم درصد عوارض شهرداری پرداخت خواهد شد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: استاندار هم در جریان سفر دکتر واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری به استان در ابتدای امسال برای تکمیل این پروژه تامین بخشی از بودجه مورد نیاز را مورد تاکید قرار داد که امید است از محل سفر استانی ریاست جمهوری در این پروژه مساعدت لازم صورت گیرد.
وی افزود: مکاتبات و پیگیریهای لازم پیرامون اعتبار مربوطه برای پروژه کتابخانه مرکزی مشهد از مرکز انجام شده وموضوع در دست پیگیری و تلاش بر آن است تا این پروژه تا هفته دولت به سرانجام برسد.
محمدرحیم نوروزیان معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز در آخرین نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان بر تکمیل پروژه های نیمه تمام تا پایان سال جاری تاکید و بیان کرده بود: مطابق استانداردهای جهانی به ازای هر 25 هزار نفر باید یک کتابخانه وجود داشته باشد اما در خراسان رضوی این رقم 31 هزار نفر است لذا کتابخانه سازی باید مورد توجه باشد.
7505/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.