به گزارش ایرنا، سورنا ستاری روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مرکز رشد تربت حیدریه و در جمع نخبگان علمی و فناوری شهرستان اظهار کرد: باید آینده علمی و اقتصادی منطقه تربت حیدریه توسط نخبگان علمی و اساتید دانشگاهی ترسیم شود، زیرا تصمیم گیری در مرکز کشور برای مناطق مختلف مشکلات عدیده ای بوجود آورده است.
وی تصریح کرد: نخبگان علمی دانشجویان و اساتید با نگاه به مزیت ها و ظرفیت های هر منطقه به دنبال آینده اقتصادی و پیشرفت باشند.
ستاری تصریح کرد: باید بررسی شود که فضای کسب و کار و بازار تربت حیدریه چه میزان توانایی و آمادگی برای عرضه تولیدات این منطقه دارد تا از این طریق به عرضه و صادرات محصول بومی توجه شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان کشور با اشاره به اینکه 90 درصد زعفران جهان در این این منطقه تولید می شود که گردش مالی زعفران 8.5 میلیارد دلار در جهان است تاکید کرد: اما متاسفانه کمتر از 5 درصد و حدود 400 میلیون دلار آن در چرخه اقتصادی ایران وجود دارد، لذا باید بوسیله همین نخبگان و شرکت های دانش بنیان مسیر صادرات و فرآوری این محصول به سمت کشور تغییر کند.
وی بیان کرد: باید حوزه های ذاتی و بومی هر منطقه با تکنولوزی و فناوری تلفیق شوند تا علاوه بر پیشرفت، آینده اقتصادی توسط نخبگان همان منطقه تضمین شود.
ستاری افزود: اگر فکر کنیم که دولت می تواند شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد را توسعه و پرورش دهد در اشتباهیم، هر چند دولت در تامین زیرساخت ها و تجهیزات کمک می کند اما با ورود سرمایه گذار و بخش خصوصی شاهد رشد فزاینده شرکت ها و مراکز رشد خواهیم بود.
رییس دانشگاه تربت حیدریه نیز اظهار کرد: با توجه به مزیت ها و ظرفیت های موجود در منطقه، مرکز رشد این شهرستان در حوزه های زعفران و ابریشم و همچنین آی تی توانایی های خود را به فعلیت رسانده است.
محمدحسن فتحی افزود: علاوه بر 33 مرکز رشد در سه سال گذشته هفت رویداد ایده پردازی برگزار شده که توانسته از درون آن شرکت های فناور و نخبگان علمی را پرورش دهد.
وی تصریح کرد: تعداد زیادی از شرکت ها تقاضای استقرار در مرکز رشد را دارند که به دلیل نبود فضای کافی و امکانات از پذیرش آنها معذوریم، لذا توسعه فضای مرکز رشد کمک شایانی به تربیت نخبگان خواهد کرد.
وی ایجاد مرکز نوآوری را در این مرکز را ضروری دانست و گفت: با فراهم کردن زیرساخت های مناسب و ایجاد فضاهای کارگاهی شرکت های دانش بنیان توسله خواهد یافت.
هم اینک 33 شرکت دانش بنیان با عضویت 200 نخبه علمی در مرکز رشد تربت حیدریه فعالیت می کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سفر یکروزه به تربت حیدریه، علاوه بر بازدید از نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی نخبگان جوان این خطه به بررسی مسائل و فعالیت های 33 شرکت دانش بنیان و واحد فناور این شهرستان پرداخت.
سفر 2 روزه رئیس جمهوری به خراسان رضوی امروز با ورود دکتر روحانی به شهرستان سبزوار آغاز شد که وی پس از دیدار با مردم سبزوار و سخنرانی در جمع آنان، مجتمع فولاد جوین را افتتاح و سپس با سفر به نیشابور و دیدار با مردم این شهرستان، واحد صنعتی فولاد نیشابور را افتتاح کرد.
در ادامه این سفر، دکتر روحانی پس از تشرف به بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) در نشستی با نخبگان استان خراسان رضوی شرکت خواهد کرد.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
6121/1744
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.